كارگاه تخصصى فيلمنامهنويسي ديني در حاشيه اولین جشنواره ملی فیلم قرآن و عترت "تسنیم " برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اولین جشنواره ملی قرآن و عترت "تسنیم" اين كارگاه با حضور گسترده فيلمسازان جشنواره تسنيم، فرج الله سلحشور نويسنده و كارگردان فيلمنامه هاى قرآنى، اردلان شجاع كاوه بازيگر، دكتر جليل عرفان منش كارشناس و فيلمنامه نويس قرآنى و عبدالوهاب صورتى كارشناس و نويسنده فيلمنامه هاى قرآنى در سالن آمفى تئاتر مجتمع فرهنگى هنرى استاد فرشچيان برگزار شد.
در ابتداى كارگاه تخصصى فيلمسازى فرج الله سلحشور با اشاره به تفاوت هاى فيلمنامه هاى مذهبى و غير مذهبى اظهار داشت: فيلمنامه مذهبى بايد به عالم بالا و معنويات در ارتباط باشد.
وى افزود: فيلمنامه هاى بايد به دور از مادى گرايى، خودنمايى، تظاهر، فريب و منيت ها دنيوى باشد و سينماى دينى با همه اين ظواهر دنيوى مخالف است و فيلمنامه نويس مذهبى نبايد دروغ تحويل مردم بدهد ونبايد در آن تحليل هاى انسانى را دخيل كند در صورتى كه فيلمنامه دينى بايد عبرت آموز باشد و بايد انسان را به تفكر وادارد.
سلحشور ادامه داد: فيلمنامه نويس مذهبى بايد خدا محور و معناگرا باشد.
كارگردان سريال حضرت يوسف پيامبر)عليهالسلام( به بيان چگونگى بهره گيرى از تخيل در فيلمنامه ها اشاره و بيان داشت: فيلمنامه نويس بايد داستان هاى واقعى را جستجو كرده و به پروراندن آن اقدام كند و اين تخيل بايد متصل به حق و حقيقت باشد و در اين ارتباط بايد به قصه هاى الهى مراجعه كرد.
سلحشور ادامه داد: در داستان ها و فيلمنامه هاى مذهبى نبايد نظرات شخصى نويسنده را وارد كرد و فيلمنامه اى قرآنى است كه عبرت آموز باشد.
كارگردان سريال حضرت يوسف پيامبر)عليهالسلام( با بيان اينكه از يك آيه قرآن مى توان تفاسير متعددى را انجام داد، تصريح كرد: اين تفاسير خود برگرفته از تخيل ذهنى متصل به حق و حقيقت است كه در اين ارتباط مى توان از يك داستان قرآنى يك سريال 45 قسمتى بيرون كشيد.
وى افزود: بايد در نگاشتن فيلمنامه هاى قرآنى امانتدار بود و نبايد در تاريخ دخل و تصرف كرد و آن چيزى را كه مى خواهيم با خيال خود بسازيم بايد با واقعيات موجود سازگارى داشته باشد.
همچنين در بخشى از اين كارگاه دكتر جليل عرفان منش با بيان اينكه جشنواره فيلم قرآن و عترت پاسخى براى كسانى است به تفكر جهانى سازى در مقابل ايدئولوژى مى پردازد، بيان داشت: گام اول برگزارى جشنواره هاى قرآنى در شهر اصفهان به خوبى برداشته شده است و بايد از اين جشنواره نهايت بهره و استفاده را برد.
وى افزود: اين جشنواره لازم است در سال هاى آينده به صورت بينالمللى برگزار شود تا فيلمسازان كشورهاى ديگر نيز به ارائه فيلم هاى خود بپردازند.
دكتر عرفان منش با بيان اينكه بايد بيانديشيم، ايرانى باشيم و مسلمان بمانيم اظهار داشت: بايد در اين ارتباط با زبان دنيا سخن گفت و با مولفه هاى ايران اسلامى و با بهره گيرى از انديشه هاى فاخر و فيلم هاى قرآنى سنگ بناى هويت ايرانى را بنا كرد.
وى به فيلم هاى حضرت يوسف )عليه السلام(، مردان آنجلس اشاره كرد و گفت: داستان هاى قرآنى پيام هاى جهانى را در خود دارد و بايد با سخن فاخر مبتنى بر آيات قرآنى حرف خود را در جهان بيان كرد.
كارشناس و فيلمنامه نويس قرآنى بيان داشت: برخى مورخان بر اساس تخيل خود تاريخ را مى نوشتند.
دكتر عرفان منش ادامه داد: با داستان ها و اثرات قرآنى نبايد به صورت پيش پا افتاده برخورد كرد كه در غير اين صورت اين آيات دچار تحريف خواهد شد.
در ادامه اين كارگاه عبدالوهاب صورتى كارشناس و نويسنده فيلمنامه هـاى مذهبى با اشاره به اينكه در نگاشتن فيلمنامه هاى قرآنى بخش ساختارى و محتوايى مطرح است، اظهار داشت: در بخش ساختارى فيلمنامه نبايد فيلمنامه ها شعارى شود ودر بخش محتوايى نيز در بكارگيرى آيات، احاديث، و متون دينى بايد در خصوص وجود و يا عدم وجود اسرائيليات دقت لازم وجود داشته باشد.
وى بكارگيرى قصه در فيلمنامه ها را ضرورى دانست و بيان داشت: هر فيلمنامه بايد بر پايه قصه و داستان استوار باشد كه با بيرون آوردن قصه از دل فيلمنامه، فيلمنامه از درجه ارزش فاقد مى شود و در اين ارتباط آدمى همواره با قصه و داستان يكى شده است و بسيارى از فيلمنامه هاى معروف نيز بر پايه قصه و داستان استوار است.
در ادامه اين كارگاه اردلان شجاع كاوه با بيان اينكه خلق يك اثر تنها در نزد خداوند است و هنرمند نمى تواند خود را خالق بداند، اظهار داشت: هنرمند و بازيگر بايد در بكارگيرى نقش خود تامل داشته باشد و قبل ساخت اثر بايد به مشورت و تحقيق در مورد نقش خود بپردازد.
وى ادامه داد: اين جشنواره بركات زيادى را در زمينه بازيگرى در برخواهد داشت وهنرمندان بازيگر بايد از آيات قرآنى در اين زمينه بهره كافى را ببرند.
منبع : روابط عمومی جشنواره فیلم تسنیم اصفهان/ دوشنبه هشتم آذر 1389