خوشنويسي به معني زيبانويسي يا نوشتن همراه با خلق زيبايي است. گاهي درک خوشنويسي به عنوان يک هنر مشکل است. به نظر ميرسد براي درک و لذت بردن از تجربه بصري خوشنويسي بايد بدانيم خوشنويس افزون بر نگارش يک متن، سعي داشته اثري هنري با ارزشهاي زيبايي شناختي خلق کند. از اين رو خوشنويسي با نگارش ساده مطالب و حتي طراحي حروف و صفحه آرايي متفاوت است. همچنين از آنجايي که اين هنر جنبههايي از سنت را در دل خود دارد بايد آن را تا حدي از نقاشيخط که مبتني بر ارزشهاي گرافيکي مدرن و کارهاي چاپي است متمايز کرد.
هنر خوشنويسي اسلامي
در ايران پس از فتح اسلام، خطّاطي به شيوه نسخ وجود داشت. در زمان حکومت ايلخانيان، اوراق مذهّب کتابها نخستين بار با نقشهاي تزييني زينت يافت. در زمان حکومت تيموريان در ايران، خط و خوشنويسي به اوج کمال خود رسيد. ميرعلي تبريزي با ترکيب خط نسخ و تعليق، خط نستعليق را بنيان نهاد. مشهورترين خطاط قرآن در اين دوره بايسنقر ميرزا بود.
خوشنويسي را ميتوان شاخصترين هنر در پهنه سرزمينهاي اسلامي دانست، و آنرا به مثابه زبان هنري مشترک براي تمامي مسلمانان تلقي کرد. هنر خوشنويسي همواره براي مسلمانان اهميتي خاص داشتهاست، زيرا، در اصل، آنرا هنر تجسم کلام وحي ميدانستهاند. آنان خط زيبا را نه فقط در استنساخ قرآن، بلکه، در اغلب هنرها بهکار ميبردند. تکامل و تبديل خط به هنر خوشنويسي بيش از هرکجا در ميان مسلمانان به چشم ميخورد. در قرآن در آيههاي «ن، والقلم و ما يسطرون» و «الذّي علّم بالقلم» به خط اشاره شدهاست.
سايت نرم افزاري دانلود رايگان يک بسته فوق العاده از تصاوير هنر خوشنويسي اسلامي شامل 200 عکس و تصوير خوشنويسي شده بسيار زيبا در سايز هاي مختلف مناسب چاپ و طراحي وبسايت و بنر هاي مذهبي تهيه کرده است که اميدواريم از دانلود آن لذت ببريد.
http://omid220.blogsky.com