بسم الله الرحمن الرحیم
امروزه هنر يكي از كارآمدترين و مؤثرترين ابزارهاي نشر و ترويج انديشههاي بشري است كه به مدد آن ميتوان اهداف متفاوتي را در قالبهاي گوناگوني انتشار داد.
در طول دهههاي اخير، دستگاههاي تبليغاتي غرب از جمله هاليوود، با به خدمت گرفتن هنر تصويري، تلاش مضاعفي را براي بر كرسي نشاندن سياستهاي استعمارگرانه خود در عرصههاي مختلف سياست، فرهنگ، اقتصاد و... به كار گرفتهاند. در اين ميان، جذابيتهاي تصويري همچون خشونت، سكس، هيجان، ترس و... با الهام از مضامين ماورايي، سهم مهمي در توليد اين آثار دارند. به همين دليل است كه برخي صاحبنظران، سينماي امريكا را دينيترين و ماوراييترين سينماي دنيا دانستهاند و چون از چاشني مضامين ماورايي و ديني صرفا بري عملياتي ساختن راهبردهاي تخريبي پنهان و جنگ ايدئولوژيك بهره ميگيرد، آن را غيردينيترين سينماي معاصر قلمداد ميكنند. در اين راستا يكي از محورهاي اصلي تهاجم هاليوود، اسلامستيزي و القاي پيامهاي يهوديگرايي و سكولاريته كردن مخاطب است كه در سرتاسر فيلمهاي آنها به چشم ميخورد.
ايران اسلامي، كشوري است كه بيشترين موضوعها و عنوانهاي ماوراي طبيعي در تاريخ آن مطرح بوده است كه از نظر ملي شامل اساطير، موجودات اهورايي و اهريمني در آيين زردشت و پيشتر از آن و عرفان و فلسفه خاص ايراني ميشود. از نظر ديني نيز بسياري از مقولات ماورايي از جمله خدا، پيامبران الهي، شيطان، فرشتگان، بهشت و دوزخ، عالم برزخ روح، جن و... را دربرميگيرد. حتي بحث از موجودات ماورايي خيالي نظير اژدها، ديو، سيمرغ، كوه قاف و مانند آن نيز كه جز در كنار مقولات ماوراي طبيعي در جايي ديگر نميتوان مطرح كرد، در حافظه علمي و فرهنگي اين آب و خاك جاي دارد.
با اين همه شاهديم كه پژوهشها و آثار علمي بسيار اندك و انگشتشماري در اين زمينه در كشورمان انجام شده كه همين امر دو پيآمد داشته است: نخست آنكه به سبب فقر شديد منابع تحقيقي، پژوهش بسيار سخت و طاقتفرسا ميشود. افزون بر آن، فقر منابع و كمتوجهي به اين مقوله، سبب شده است آثار هنري ديداري و نوشتاري اندكي در اين زمينه توليد شود.
توجه به اين نكته كه دشمنان اين مرز و بوم در بيشتر آثار تصويري خود، از اين مقولهها استفاده و به تعبير بهتر، سوءاستفاده ميكنند، بايد عزم ما را براي انجام پژوهشهاي بنيادين و گسترده در اين زمينه راسختر سازد.
پژوهش حاضر ضمن درآمدي بر موضوع ماوراءالطبيعه و برخي از موجودات آن عالم همچون فرشته، جن، شيطان، روح و... تلاش ميكند از منظر ديني، به بررسي چگونگي حضور اين موجودات در آثار سينمايي غرب بپردازد. اين پژوهش، تهيهكنندگان و برنامهسازان محترم سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران را در تهيه و تدوين مضامين ماورايي براي توليد و ساخت فيلم و سريال ياري ميرساند.
برای مطالعه بیشتر و ملاحظه متن کتاب لطفاً به آدرس زیر مراجعه کنید:
http://www.ahlulbaytportal.com/fa.php/page,BookTree/bookid,3123/langid,1