در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
سه‌شنبه

۲۱ دی ۱۳۸۹

۲۰:۳۰:۰۰
38016

ماوراء الطبيعه در هنر و فيلم

بسم الله الرحمن الرحيم امروزه هنر يكي از كارآمدترين و مؤثرترين ابزارهاي نشر و ترويج انديشه‏هاي بشري است كه به مدد آن مي‏توان اهداف متفاوتي را در قالب‏هاي گو

بسم الله الرحمن الرحیم

امروزه هنر يكي از كارآمدترين و مؤثرترين ابزارهاي نشر و ترويج انديشه‏هاي بشري است كه به مدد آن مي‏توان اهداف متفاوتي را در قالب‏هاي گوناگوني انتشار داد.
در طول دهه‏هاي اخير، دستگاه‏هاي تبليغاتي غرب از جمله هاليوود، با به خدمت گرفتن هنر تصويري، تلاش مضاعفي را براي بر كرسي نشاندن سياست‏هاي استعمارگرانه خود در عرصه‏هاي مختلف سياست، فرهنگ، اقتصاد و... به كار گرفته‏اند. در اين ميان، جذابيت‏هاي تصويري همچون خشونت، سكس، هيجان، ترس و... با الهام از مضامين ماورايي، سهم مهمي در توليد اين آثار دارند. به همين دليل است كه برخي صاحب‏نظران، سينماي امريكا را ديني‏ترين و ماورايي‏ترين سينماي دنيا دانسته‏اند و چون از چاشني مضامين ماورايي و ديني صرفا بري عملياتي ساختن راهبردهاي تخريبي پنهان و جنگ ايدئولوژيك بهره مي‏گيرد، آن را غيرديني‏ترين سينماي معاصر قلمداد مي‏كنند. در اين راستا يكي از محورهاي اصلي تهاجم هاليوود، اسلام‏ستيزي و القاي پيام‏هاي يهودي‏گرايي و سكولاريته كردن مخاطب است كه در سرتاسر فيلم‏هاي آنها به چشم مي‏خورد.

ايران اسلامي، كشوري است كه بيشترين موضوع‏ها و عنوان‏هاي ماوراي طبيعي در تاريخ آن مطرح بوده است كه از نظر ملي شامل اساطير، موجودات اهورايي و اهريمني در آيين زردشت و پيش‏تر از آن و عرفان و فلسفه خاص ايراني مي‏شود. از نظر ديني نيز بسياري از مقولات ماورايي از جمله خدا، پيامبران الهي، شيطان، فرشتگان، بهشت و دوزخ، عالم برزخ روح، جن و... را دربرمي‏گيرد. حتي بحث از موجودات ماورايي خيالي نظير اژدها، ديو، سيمرغ، كوه قاف و مانند آن نيز كه جز در كنار مقولات ماوراي طبيعي در جايي ديگر نمي‏توان مطرح كرد، در حافظه علمي و فرهنگي اين آب و خاك جاي دارد.
با اين همه شاهديم كه پژوهش‏ها و آثار علمي بسيار اندك و انگشت‏شماري در اين زمينه در كشورمان انجام شده كه همين امر دو پي‏آمد داشته است: نخست آنكه به سبب فقر شديد منابع تحقيقي، پژوهش بسيار سخت و طاقت‏فرسا مي‏شود. افزون بر آن، فقر منابع و كم‏توجهي به اين مقوله، سبب شده است آثار هنري ديداري و نوشتاري اندكي در اين زمينه توليد شود.
توجه به اين نكته كه دشمنان اين مرز و بوم در بيشتر آثار تصويري خود، از اين مقوله‏ها استفاده و به تعبير بهتر، سوءاستفاده مي‏كنند، بايد عزم ما را براي انجام پژوهش‏هاي بنيادين و گسترده در اين زمينه راسخ‏تر سازد.


پژوهش حاضر ضمن درآمدي بر موضوع ماوراءالطبيعه و برخي از موجودات آن عالم همچون فرشته، جن، شيطان، روح و... تلاش مي‏كند از منظر ديني، به بررسي چگونگي حضور اين موجودات در آثار سينمايي غرب بپردازد. اين پژوهش، تهيه‏كنندگان و برنامه‏سازان محترم سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران را در تهيه و تدوين مضامين ماورايي براي توليد و ساخت فيلم و سريال ياري مي‏رساند.

برای مطالعه بیشتر و ملاحظه متن کتاب لطفاً به آدرس زیر مراجعه کنید: 

http://www.ahlulbaytportal.com/fa.php/page,BookTree/bookid,3123/langid,1 

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد