در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
چهارشنبه

۲۹ دی ۱۳۸۹

۲۰:۳۰:۰۰
38525

نخستين پيش همايش اولين دوسالانه بين المللي خوشنويسي ايران

نخستين پيش همايش اولين دوسالانه بين المللي خوشنويسي ايران پنجشنبه شب با موضوع "نستعليق در سپهر خوشنويسي ايراني" و بزرگداشت عمادالكتاب در سينما بهمن قزوين برگزار شد.

 به گزارش پايگاه اطلاع رساني خوشنويسي ايران، محمدحسين شفيعي ها-مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قزوين- گفت: برگزاري هرچه باشكوه‌تر اين دوسالانه در قزوين و تثبيت اين معنا كه قزوين پايتخت خوشنويسي ايران است مستلزم همكاري، همفكري و همگرايي همه هنرمندان به ويژه خوشنويسان است.

وي اضافه كرد: بنابراين ارتباط خود را با دبيرخانه دوسالانه كه در خانه فرهنگ اميركبير داير است هرچه بيشتر كرده و نظرات خود را ارائه كنيد.


شفيعي ها با تأكيد بر اينكه نخستين گام عملي براي برگزاري دوسالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران در قزوين برگزاري پيش همايش‌هاي اينچنيني است، ادامه داد: اين دوسالانه تاثيراتي در سطح ملي و بين‌المللي خواهد داشت و براي فضاسازي در استان و اطلاع‌رساني بين علاقمندان خوشنويسي در اقصا نقاط كشور پيش همايش‌هايي را برگزار مي‌كنيم.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قزوين تصريح كرد: با توجه به اهميت اين دوسالانه پيش همايش‌هاي ديگري نيز تا زمان برگزاري اين برنامه مهم خواهيم داشت كه پيش همايش دوم در دهه فجر، پيش همايش سوم در اسفند ماه و پيش همايش چهارم فروردين ماه برگزار مي‌شود و در ارديبهشت ماه نيز شاهد برگزاري دو سالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران خواهيم بود.

وي تأكيد كرد: در خصوص اين پيش همايش‌ها و مسائلي كه در دو سالانه بايد مورد توجه قرار گيرد نيازمند همفكري هنرمندان هستيم و دست نياز به سوي اين قشر دراز مي‌كنيم و اميدواريم در خدمت به خوشنويسي ايران و پايداري خوشنويسي در قزوين هرچه بيشتر موفق باشيم.

در ادامه اين مراسم نمايشگاه خوشنويسي عاشورايي با 60 اثر از خوشنويسان معاصر استان قزوين و آثاري از استاد ابوالحسن محصص مستشاري و غلامحسين اميرخاني افتتاح شد كه به مدت 10 روز در نگارخانه مهر حوزه هنري از ساعت هشت تا 12 و 16 تا 20 آماده بازديد علاقه‌مندان است.

با توجه به برگزاري پيش همايش‌هاي دوسالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران در قزوين، در كنار هر پيش همايش نمايشگاهي مرتبط با ايام برگزاري اين پيش همايش داير مي‌شود.

اين خاستگاه خط هنري است
عضو شوراي راهبردي دوسالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران و از اساتيد خوشنويسي كشور گفت: خاستگاه خط هنري ايران است و بايد به عنوان كشوري كه سابقه حضور و پيدايش اين هنر در ايران بوده سهم جدي‌تري را داشته باشيم.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني خوشنويسي ايران، غلامحسين اميرخاني در نخستين پيش همايش اولين دوسالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران با موضوع «نستعليق در سپهر خوشنويسي ايراني» و بزرگداشت عمادالكتاب كه در قزوين برگزار شد، اظهار داشت: ما از سرمشق‌هاي انسان‌ساز و تعالي بخش در همه زمينه‌هاي فرهنگ و هنري چنين برداشت داشته كه اين سرمشق‌ كمك كند هم خود را بهتر شناخته و هم ذوق را پرورش داده و نگاهي توام با يك بينش فرهنگي و انسان در يك مقامي كه شايسته انسان است، اين سرمشق‌ها ما را به تعادلي برساند كه هدف و آرمان خود را فراموش نكنيم.


وي ادامه داد: استان قزوين برگزار كننده يك برنامه هنري به نام دوسالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران است كه با توجه به اهميت كار حساسيت‌هايي وجود دارد.

عضو شوراي راهبردي دوسالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران اضافه كرد: اميدواريم اين دوسالانه بتواند آنگونه كه در هدف برنامه است جايگاه خود را در سير تاريخ هنر ايران در زمينه خوشنويسي به طور جدي ادامه دهد و آنگونه كه شايسته كشور با فرهنگ ماست نسبت به آنچه در زمينه خط و خوشنويسي وظيفه داريم، عمل كنيم.

وي عنوان داشت: خاستگاه خط هنري در ايران بوده است و گذشته از اينكه خط به عنوان وسيله‌اي است كه انسان بتواند انديشه خود را مكتوب كند.

اميرخاني افزود: لازم بوده به عنوان كشوري كه سابقه حضور و پيدايش اين هنر در ايران بوده سهم جدي‌تر از آنچه تاكنون داشتيم براي معرفي و حق‌شناسي از تجربه اجداد فرهيخته داشته باشيم و اميدواريم اين دوسالانه در سنوات آينده نيز برگزار شود و صاحبان و علاقه‌مندان هنر خوشنويسي از تمام كشورهاي منطقه و حتي كشورهاي خارج از منطقه مورد اقبال و برخورد كارشناسي قرار گيرد.
وي با اشاره به سير خوشنويسي توضيح داد: سير خوشنويسي در اسلام حركت تكاملي داشته و شرايط اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي دست به دست هم داده و اين هنر توانسته جايگاه رفيع‌تر و قوي‌تري يابد و اين توفيقات بايد الگويي شود كه اگر بخواهيم برنامه كاري خود را تنظيم كنيم ما به آن الگوها و مقام عالي نزديك شويم.

اميرخاني تصريح كرد: در بخش نستعليق آثاري از ميرعلي تبريزي باقي مانده است، البته آنچنان كه حق تاريخ است و بايد نسبت به مستندات آن دقت شود اين امر صورت نگرفته است و اتفاقات گوناگون موجب شده اين آثار از بين برود، همچنين مقداري بداخلاقي فرهنگي كه هنر سعي دارد اين بداخلاقي را از بين ببرد در اين بين اثرگذار بوده است.

وي يادآور شد: سلسله‌هايي آمدند و آثار ماقبل خود را از بين بردند و همين امر سبب شد تا شاهد موفقيت‌هايي نباشيم براي نمونه آثار هخامنشيان توسط اشكانيان از بين رفت و همينطور آثار ساسانيان را ديگران از بين بردند.

عضو شوراي راهبردي دوسالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران اضافه كرد: بنابراين يك نگاه همه جانبه لازم است تا آثار را مشاهده كنيم و بهاي آن را براي روشن كردن راه امروز خود به دست آوريم.

وي اعلام كرد: ولي همان مقدار آثاري كه امروز در اختيار داريم بايد مورد بررسي قرار دهيم و براي اين منظور همت بلند، دقت و مديريت قوي لازم است و صرف نظر از اينكه در انگليس، هند، فرانسه و كشورهاي آسياي ميانه آثار بسياري از ما موجود است كه اگر فهرست كنيم چندين جلد مي‌شود، آنچه داريم را بايد قدر دانسته و نسبت به معرفي و شناسايي آن تلاش كنيم.

اميرخاني ادامه داد: پيدايش خط نستعليق به شكلي كه حالت هنري يافته از زمان ميرعلي تبريزي است كه قبل از ايشان بسياري در اين حيطه تلاش كردند و ميرعلي تبريزي آن را قانونمندتر و پيشرفته‌تر كرده است.

وي عنوان داشت: استادان سرشناسي مانند سلطان علي مشهدي و ميرعماد قزويني از شاگردان او هستند كه ميرعماد شخصيت مستقلي است كه آثار خوبي از وي به جا مانده است و شاگرداني دارد كه برخي از آنها در حيطه فراموشي هستند و اميدواريم از مظلوميت درآيند و نسبت به معرفي آنها اقداماتي صورت گيرد و انگيزه آنها كمال و جمال بود.

استاد خوشنويسي كشورمان بيان داشت: سلطان علي مشهدي يكي از اساتيد برجسته بود كه فوق‌العاده قوي‌دست و منزه طلب بود و آثار تراز اول خط نستعليق دارد بعد از اين هنرمند، كسي كه قدرت قلم فوق‌العاده همراه با زيبايي داشت ميرعلي هروي بود بعد از اين خوشنويس ميرعماد بود كه مردم نسبت به اين هنرمند شناخت بيشتري دارند كه حق اين مرد هنرمند است زيرا در ابعاد مختلف شخصيتي در تاريخ جايگاه دارد.

وي خاطرنشان كرد: ميرعماد شخصيتي بود كه مظلوميت وي موجب شد بيشتر مورد توجه قرار گيرد البته وي از جهتي ارادتمندان زيادي داشت ولي از طرفي نيز مورد كينه و دشمني و حسادت بود و در دوران شاه عباس صفوي شرايط به گونه‌اي بود كه كسي مانند ميرعماد نمي‌توانست همه شخصيت خود را نشان دهد.

اميرخاني تأكيد كرد: ميرعماد شخصيتي مطرح و برجسته بود كه در هنر و خوشنويسي، خط را به اعتدال رساند و شاگردان ميرعماد نيز طي 300 سال آثاري خلق كردند كه امروز با ديدن آن حيرت و ستايش كرده زيرا اوج قدرت، تعالي طلبي و عشق‌بازي انسان را نسبت به كمال و جمال در خوشنويسي بروز داده‌اند.

وي با اشاره به عمادالكتاب خوشنويس برجسته قزويني گفت: ميرزا محمدحسين سيفي قزويني ملقب به عمادالكتاب از استادان خوش‌نويس خط نستعليق بود كه وي در كتابي سرگذشت خود را نوشته است كه اين حالت در خصوص هيچ خوشنويسي وجود ندارد.
عضو شوراي راهبردي دوسالانه بين‌المللي خوشنويسي ايران يادآور شد: وي از مقلدان سبك خوشنويسي ميرزا محمدرضا كلهر بود و از نظر ما عمادالكتاب در رديف اساتيد تراز اول است.

   26 دي 1388

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد