متأسفانه با متوقف شدن روند برپايی جشنواره تئاتر دفاع مقدس پيشرفت اين گونه از تئاتر متوقف شده و اساساً تئاتر دفاع مقدس به حالت سكون درآمده و اگر فعاليتی هم هست، صرفاً در بخش تئاتر مقاومت است و تنها در همين حوزه خلاصه میشود.
«اسماعيل صرامی»، نمايشنامهنويس و كارگردان تئاتر، با بيان مطالب فوق اظهار كرد: نمايش «دوربين انقلاب» منتخب بيستونهمين جشنواره تئاتر فجر در بخش انقلاب اسلامی و تنها نمايش راهيافته از اصفهان به جشنواره فجر امسال است.
وی در ادامه افزود: اين نمايش با موضوع انقلاب اسلامی ايران، روايتگر همه اتفاقات انقلاب با شيوه پرفرمنس با دكورهای بسيارعظيم است كه برای اولين بار اين نوع كار در نمايشهای خيابانی اجرا میشود.
صرامی با اشاره به داستان نمايش «دوربين انقلاب» يادآور شد: اين نمايش روايتگر داستان كارگردانی است كه سی سال انقلاب اسلامی را در لحظه مرور و با دوربين فيلمبرداریاش تمام خاطرات را ثبت میكند و به مخاطبان نمايش خود در لحظه نشان میدهد و در پايان مفهوم اصلی انقلاب را كه وصيتنامه امام خمينی(ره) است، به مخاطبش هديه میدهد.
وی با اظهار اميدواری از موفقيت خود در جشنواره تئاتر فجر امسال عنوان كرد: من پنج سال متوالی است كه در بخش تئاتر خيابانی جشنواره فجر شركت میكنم و مطمئن هستم كه در اين دوره هم اين نمايش برگزيده خواهد شد.
كارگردان نمايش «بازی» در پاسخ به اين پرسش كه ويژگیهای تئاتر دفاع مقدس چيست و اين ژانر از تئاتر در چه جايگاهی قرار دارد، اظهار كرد: متأسفانه تئاتر دفاع مقدس در حالت سكون است و به دليل متوقف شدن جشنواره بينالمللی تئاتر دفاع مقدس در كشور پيشرفت و شكوفايی اين گونه از تئاتر روند كندی به خود گرفته است.
صرامی:
خوشبختانه با حضور مديرانی همچون حسين مسافرآستانه و تفكر چنين افرادی درباره تئاتر ايران كه بخش عظيمی از انديشهاشان متعلق به تئاتر دفاع مقدس و انديشههای انقلابی است، میتواند به تئاتر ايرانزمين تزريق شود
صرامی در تكميل مطالب فوق عنوان كرد: من در دوازدهمين و آخرين دوره از جشنواره تئاتر دفاع مقدس حضور داشتم. متأسفانه بعد از آن دوره، اين ژانر از تئاتر به حالت سكون درآمده و اگر فعاليتی هم هست، صرفاً در بخش تئاتر مقاومت است و تنها در همين حوزه خلاصه میشود.
وی افزود: به عقيده من بخشی از رسالتهای كارگردانان و علاقهمندان به حوزه تئاتر دفاع مقدس محروم واقع شده است، چرا كه همه نگاهها و سياستها به تئاتر مقاومت معطوف شده و در واقع تئاتر دفاع مقدس در اين ميان مهجور مانده است.
صرامی تأكيد كرد: البته روزنههای اميدی نسبت به جشنوارههايی مانند تئاتر ايثار وجود دارد. چنين جشنوارهای نقش مهمی در شكوفايی استعدادهای هنرمندان شهرستانی كه به اين حوزه علاقهمند و متعهد هستند، دارد، چرا كه هنرمندان شهرستانی میتوانند با فعاليت مستمر در اين زمينه خودشان را به اهداف واقعی تئاتر دفاع مقدس نزديك كنند.
اين كارگردان در بخش ديگری از سخنان خود متذكر شد: اما متأسفانه سياستگذاران و متوليان امردر حوزه تئاتر دفاع مقدس بايد تلنگرهای بيشتری به هنرمندان بزنند، چرا كه تهران در حوزه تئاتر دفاع مقدس بسيار كمكار شده و رو به ناپديد شدن میرود و صرفا ما تماشاگر تئاتر دفاع مقدس داريم تا كسی كه داعيهدار چنين نمايشهايی باشد.
صرامی اظهار كرد: خوشبختانه با حضور مديرانی همچون حسين مسافرآستانه و تفكر چنين افرادی درباره تئاتر ايران كه بخش عظيمی از انديشهاشان متعلق به تئاتر دفاع مقدس و انديشههای انقلابی است، میتواند به تئاتر ايرانزمين تزريق شود و به همه بخشهای جشنواره تئاتر فجر از جمله بخش خيابانی و تئاتر انقلاب راه پيدا كند.
وی در پايان خاطرنشان كرد: لذا اين مسئله میتواند روزنهای برای تئاتر انقلاب باشد و تحرك وسيعی را در جايگاه تئاتر انقلاب و دفاع مقدس موجب شود.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/03/1649_تئاتر دفاع مقدس3.jpg)
متأسفانه با متوقف شدن روند برپايی جشنواره تئاتر دفاع مقدس پيشرفت اين گونه از تئاتر متوقف شده و اساساً تئاتر دفاع مقدس به حالت سكون درآمده و اگر فعاليتی هم هست، صرفاً در بخش تئاتر مقاومت است.