بسم الله الرحمن الرحیم
معرفي سايت زيبايي شناسي و فلسفۀ هنر
انجمن بريتانيايي زيبايي شناسي، وبسايتي طراحي کرده که در آن، مطالب مفيدي در باب زيبايي شناسي و فلسفۀ هنر گنجانده شده است.
اين سايت منبعي مفيد براي تدريس يا مطالعۀ زيبايي شناسي است. نتيجۀ کندوکاو در اين سايت، دستيابي به مقالات استادان و انديشه هاي انديشمندان زيبايي شناسي در سراسر دنياست.
علاوه بر پرداخت صِرف به زيبايي شناسي، ديگر نکتۀ تمايز اين سايت با ساير منابع زيبايي شناسي on-line، جامع و کامل بودن محتويات آن است.
براي ورود به بخش هاي متنوع اين سايت، نيازي به نام کاربري يا رمز سايت نيست. به راحتي و با سرعت، مي توان مقالات مفيد و پر محتواي آن را براي مطالعه، دانلود کرد.
با نگاهي اجمالي به سايت، عناوين و موضوعات نو و متنوع زيبايي شناسي و فلسفۀ هنر، چشم هر پژوهشگري را به خود جلب مي کند.
در گوشۀ مقالات نشريات on-line اين انجمن، اسامي انديشمندان بزرگ فلسفه به چشم مي خورد که به کاوش و چالش در موضوعات مختلف زيبايي شناسي و فلسفۀ هنر مي پردازند.
آدرس سايتhttp://www.british-aesthetics.org است که حاوي بخش هايي چون خانه(صفحۀ اصلي)، يادبودها، عضويت، تماس،C.F.P، فراخوان مقالات، نشريات، رويدادها، کمکهزينههاي تحقيقاتي و تحصيلي، پيوندها، گزارش کنفرانس ها، جايزۀ ويژۀ bsa، و... است. نام اختصاري اين سايت bsa (انجمن بريتانيايي زيبايي شناسي) است.
· در صفحۀ اصلي مي خوانيم:
وب سايت bsa در سال 1960 در پي بيانيۀ هربرت[1] در کنگرۀ بين المللي زيبايي شناسان بريتانيا و به دنبال تقويت اهداف انجمن، در سطح اروپا و جامعۀ بين المللي شکل گرفت. هدف اصلي آن پيشبرد مطالعات، تحقيقات و بحث هاي هنرهاي ظريف و انواع تجارب مرتبط با فلسفه، زيبايي شناسي، روانشناسي ، جامعه شناسي، تاريخ و ديدگاه هاي انتقادي و آموزشي است. فعاليت هاي عمدۀ اين انجمن، شامل انتشار نشريۀ زيبايي شناسي، خبرنامه، کنفرانس هاي سالانه در دانشگاه آکسفورد با حضور اساتيد زيبايي شناسي اسکانديناوي، هلند، يونان، ايتاليا، آلمان و سلسله سخنراني ها و اعطاي بورسيه و کمک هزينه هاي تحصيلي و تحقيقاتي است.
· از بخش هاي ديگر اين سايت، يادبود امرتيس ريچارد وولهم[2] است که از سال 1992 تا زمان مرگش، رئيس اين انجمن بود. بريده هاي روزنامه ها، نشريات، انجمن ها و خبرگزاري هاي داخلي و خارجي در رثاي اين انديشمند، در اين سايت گرد آمده است.
· بخش فراخوان مقالات و کنفرانس ها به موضوعات، حوزه ها و حيطه هاي فلسفي و نيز عناوين سخنرانان کنفرانس ها و مهلت و شرايط نگارش مقالات براي انواع فراخوان ها مي پردازد. موضوعاتي چون عينيت و ادراک آوا؛ فلسفه و ادبيات؛ هنرمند و اُبژه؛ زيبايي شناسي و محدوديت ها؛ بيست و چهارمين همايش انجمن زيبايي شناسي کانادا؛ آگاهي، ادبيات، تئاتر و هنرها؛ اخلاق و ادبيات؛ تقليد، متافيزيک و تلقين؛ تاريخ و تئوري؛ هنر و بشريت و... از جمله سرفصل هاي اين بخش است.
هر يک از اين عناوين، مربوط به فراخوان مقالات يا همايش ها و کنفرانس هاست. با کليک بر هر عنوان، توضيحات و اطلاعات بيشتري در اين زمينه ظاهر مي شود.
· بخش کمکهزينههاي تحصيلي و تحقيقاتي به معرفي انواع و اقسام کمک هزينه ها و بورس ها، در انواع واحدهاي فلسفه مي پردازد.
· جايزۀ ويژۀ bsa از بخش هاي جانبي اين سايت است و هدف آن ايجاد رقابت و تشويق استعدادهاي زيبايي شناسي در سراسر دنياست. مبلغ اين جايزه 500 يورو و مهلت ارسال مقاله تا 31 دسامبر 2007 است.
اين مسابقه محدود به حوزۀ بريتانيا نيست و کليۀ علاقهمندان فلسفه مي توانند در اين فراخوان شرکت کنند. موضوع مسابقه، زيبايي شناسي و فلسفۀ هنر است و حداکثر کلمات استفاده شده در مقالات، 7500 کلمه مي باشد.
داوري اين رقابت بر عهدۀ هيئت سردبيري نشريۀ زيبايي شناسي اين انجمن قرار گرفته است. مقالات برگزيدۀ اين مسابقه در نشريه به چاپ خواهند رسيد.
· انجمن بريتانيايي زيبايي شناسي دست به انتشار فصلنامۀ زيبايي شناسي زده که سر دبيري آن را پيتر لامارک[3]، استاد فلسفۀ دانشگاه يورک به عهده دارد. اين نشريه از سال1960 به طور گسترده، کار خود را در بحث هاي بين المللي حوزۀ زيبايي شناسي و فلسفۀ هنر آغاز کرده است.
افزون بر اين فصلنامه، نشريۀ زيبايي شناسي ديگري ويژۀ دانشجويان مقطع دکترا، توسط اين انجمن به چاپ مي رسد. هدف اين نشريه ايجاد فضايي براي تبادل انديشه هاي زيبايي شناسانه و انتشار مطالب مفيد و مقالاتي با کيفيت محتوايي بالاست. اين نشريه سه بار در سال، يعني در ماه هاي آوريل، آگوست و دسامبر منتشر مي شود. دانشجويان مقطع دکترا مي توانند در هر موضوعي از حوزۀ زيبايي شناسي، مقالات خود را براي اين نشريه ارسال کنند.
سردبير اين نشريه نيل ديلون[4] مي باشد.
مطالب شماره هاي قبل نشريه، با سرفصل هاي مقالات منتشر شدۀ آن، در سايت درج شده است. با يک کليک بر هر عنوان، به آساني مي توان به اصل مقالۀ چاپ شده در نشريه، دست يافت.
عناوين برخي از اين مقالات عبارت است از :
نظرياتي چند در باب تناقض رمان: نوشتۀ کاتلين استوک[5] ؛
راه حلي براي مشکل گودمن: نوشتۀ دنيل بارنز[6] ؛
اينترناسيوناليسم حقيقي، تفسير و نقد اخلاقگرا: نوشتۀ متيو براداک[7] ؛
دريافت و آزادي در تجربۀ زيبايي شناسي: نوشتۀ رونالد هپبورن[8] ؛
انديشۀ موسيقيايي و ترکيب بندي : نوشتۀ کريستوفر بارتل[9] ؛
چرا فمينيسم به زيبايي شناسي اهميت مي دهد؟: نوشتۀ جاشوا شاو[10] ؛
تعريفي از ارزيابي استاندارد در نقد هنر: نوشتۀ جوليا پيترز[11] ؛
سمت و سويي براي يک زيبايي شناسي نو: نوشتۀ جفري پت[12] ؛
هيدگر و زيبايي شناسي متافيزيکي: نوشتۀ رافوز دويت[13].
· در بخش ملاقات با انديشمندان فلسفه، فهرستي از اسامي فيلسوفان معاصر را مي بينيم؛ مانند:
تام کوچران[14] ،استاد دانشگاه ناتينگهام، حوزۀ تدريس و تحقيق: متافيزيک، ذهن و زيبايي شناسي موسيقي، آدرس وب سايت شخصي و ايميل؛
متني هم از خود کوچران درج شده که با خواندن آن، مي توان به عقايد و دغدغه هاي ذهني و فلسفي وي پي برد و با حوزۀ فکري او آشنا شد.
اسامي ديگري نيز در اين بخش يافت مي شوند که به همين ترتيبي که گفته شد، مشخصات و حوزۀ فکري و کاري آنها درج شده است. مي توان با عقايد و تلاش هاي فلسفي و فکري اين اسامي، به راحتي آشنا شد و براي تبادل نظر، به آدرسشان mail فرستاد يا براي آشنايي بيشتر، به وب سايت شخصي شان مراجعه کرد.
· در بخش گزارش کنفرانس ها، عناوين متعددي يافت مي شود؛ مانند:
ارزش تجارب زيبايي شناسي؛ همايش زيبايي شناسي؛ نيچه، هنر و زيبايي شناسي؛ زيبايي شناسي از ديدگاه تحليلي؛ ذهن و هنر: کنفرانس زيبايي شناسي سالانۀ 2006؛ انجمن زيبايي شناسي؛ تفکر و تخيل؛ ميزگرد ذهن و موسيقي؛ زيبايي شناسي، فرهنگ و اجتماع؛ هنر بعد از اتمام هنر؛ سمينار ميان رشته اي: فلسفه و نظريۀ هنرهاي بصري؛ هنر، جسم و تجسم؛ شخصيت و تخيل و... .
همچنين کنفرانس چند رشته اي همدلي که از 22 تا 23 ژوئن 2006 برگزار شد، داراي مقالاتي چون همبستگي: نوئل کارول[15]، پنج مشکل اساسي همدلي: موري اسميت[16]، همدلي: فضيلت يا مهارت: هلثر بتلي[17] و... بوده است.
مطالب، مقالات و گزارش هاي اين همايش ها و مطالب سخنرانان کنفرانس ها، به طور مفيد و مفصل، در ذيل هر عنوان درج شده است.
· بخش رويدادها به معرفي آخرين رويدادهاي فلسفي و زيبايي شناسي مي پردازد. براي نمونه مي خوانيم:
در تاريخ 21 تا 23 ژوئن 2007، دانشگاه ليدز (Leeds) اقدام به برگزاري همايش ذهن و متافيزيک مي کند. دو تن از سخنرانان اين کنفرانس کندال والتون[18] و شاون نيکول[19] هستند. اين همايش به افتخار کندال والتون ترتيب داده شده است و حاميان برگزاري اين همايش انجمن زيبايي شناسي بريتانيا، واحد فلسفۀ دانشگاه ليدز و مرکز ذهن و متافيزيک هستند.
در بخش پيوندها، عناوين مفصلي از فهرست انجمن هاي بين المللي زيبايي شناسي، نشريات بين المللي زيبايي شناسي، منابع فلسفي، سازمان هاي هنري، منابع هنري، سرگرمي هاي فلسفي، آهنگ ها و موسيقي هاي فلسفي و... مشاهده مي شود.
نویسنده : زهرا طراوتي
منبع: ماهنامه رواق هنر و اندیشه ،شماره پنجم
Ps147
[2]. Richard wollheim
[3] - Peter Lamarque
[4] - Neil Dillon
[5] - Kathleen Stock
[6] - Daniel Barnes
[7] - Mathew Brodock
[8] - Ronald Hepborn
[9] - Christopher Bartel
[10] - Jushua Shaw
[11] - Julia Peters
[12] - Jeffrey Pett
[13] - Rufus Duit
[14] - Tom Cochran
[15] - Noell Carroll
[16] - Muray Smith
[17] - Healther Battaly
[18] - Kendal Walton
[19] - Shawn Nichol