بسم الله الرحمن الرحیم
آریستوس[1]
نشریة آریستوس از سوی سازمان آریستوس كه در ایالت نیوجرسی آمریكا و در سال 1986پایه ریزی شده، منتشر می شود. هدف این سازمان عمق بخشی به درك عمومی از طبیعت هنر و ارزش نهادن به مفاهیم سنتی و قدیمی هنر، در مقابل هنر مدرن و پست مدرن است.
این سازمان افزون بر انتشار نشریة آریستوس، به انتشار افكار آین رَند[2] در كتاب هنر چیست؛ نظریة زیبایی شناسی آین رند، پرداخته است. از دیگر اقدامات این سازمان، انتشار آثار و معرفی شخصیت جك شفر[3]، نویسندة كتاب شین[4] است.
نشریة آریستوس ماهنامهای الكترونیكی است كه مروری بر انواع هنر و فلسفة هنر دارد. این نشریه با نگاه عینیت گرا و منحصر به فرد خود، به استانداردهای آموزش و نقد هنر و بحث دربارة مفهوم هنر در حوزه های هنرهای سنتی ظریف، مانند نقاشی، پیكره، ادبیات، موسیقی و رقص می پردازد.
درون مایة اصلی این نشریه نقد جنبش مدرنیسم و پست مدرنیسم و آثار عجیب و غریب و پر ابهام حاصل از آن است كه در سالهای قرن بیستم، رواج یافته و پیامدهای آن بیشتر در نقاشی آبستره و پیكره سازی، آن هم با مفاهیم پایان ناپذیر پست مدرنیسم دیده میشود. از این رو، نشریة آریستوس به هنرمندان معاصر و آثاری از آنان می پردازد كه خوشایند عموم و تمامی قرون است و در آن، سخن از ارزش های والای انسانی است. این نشریه این گونه آثار را قابل تقدیر می داند.
لوییس تورس[5] و مایكل ماردر[6] سردبیران این نشریه هستند. این دو سردبیر از دیدگاههای زیباییشناسانة آین رند، عینیتگرای معروف و نویسندة سرچشمة اصلی[7] و نظرات هنری وی در چهار مقالة نخست او، بیانیة رمانتیك؛ مقدمه ای بر شناختشناسی عینیتگرا[8]، تاثیر پذیرفتهاند.
بنیانگذاران نشریه گوشزد كرده اند که این نشریه مستقل است و نگاهی مطلق و مقبول به تمامی نظریات و آثار آین رند ندارد. هدف اصلی این نشریه پرداختن به دیدگاههای معاصر هنری درحوزة فلسفه هنر است تا در سطح وسیعی از خوانندگان و مخاطبان اندیشمند این نشریه، مورد استفاده قرار گیرد. این دو سردبیر، كتاب هنر چیست؛ نگاهی به نظریات زیبایی شناسانة آین رند را نیز نگاشته اند كه مجموعه ای است از مقالات آین رند و نقد نظرات وی.
نشانی این نشریة الكترونیكی چنین است:
http://www.aristos.Org./index.html
این نشریۀ الكترونیكی از بخشهایی چون:
صفحة اصلی/ دربارة آریستوس/ تماس با نشریه/ هنر چیست/ سایر سایت ها و ... تشكیل شده است.
· در بخش اصلی سایت، این عناوین مشاهده میشود:
آرشیو نشریة آریستوس/ كتاب هنر چیست؟/ هنر آن لاین/ معرفی جك شفر/ مصاحبه ای از ژاك بارزُن[9].
· در بخش هنر آن لاین، مجموعه ای از مقالات، مرور كتب و تفاسیر موضوعات و مباحث فلسفی روز كه در این نشریه یا مجلة اختصاصی آین رند چاپ شده، گرد آمده است.
· معرفی جك شفر مقاله ای است دربارة زندگی و آثار این هنرمند. به رغم اینكه بسیاری از خوانندگان در سرتاسر جهان، رمان جذاب شین را خوانده اند و فیلمی كه بر اساس این رمان ساخته شده و جوایزی از آن خود كرده را دیده اند؛ اما كمتر كسی به نویسندة این اثر توجه كرده است.
· مصاحبة ژاك بارزن نیز متنی است در حمایت از نظریات زیبایی شناسی آرین رند.
· در بخش آرشیو این نشریه، می توان مقالات منتشر شده در دوره های قبل را به صورت سر فصل و توضیحات مختصر مشاهده كرد. مقالاتی چون:
1. "بله... ؛ اما آیا واقعاً هنر به شمار میآید؟" نقدی بر تاریخ هنر جهانی/ مورفی براون[10]؛
2. خوانش بد ادبیات/ سانسور متون ادبی و نقد آن/ منتشر شده در سال سوم / شمارة 2؛
3. ارزش گذاری دوبارة هنر لیبرال / منتشر شده در سال ششم/ شمارة 2؛
4. هنر و استقبال عامه/ سال چهارم / شمارة 3.
مقالات جدید منتشر شده در این نشریه، بدین قرار است:
فلسفة هنر آین رند؛
فلسفه و مفهوم زندگی؛
هنر و مفهوم زندگی؛
هنر و شناخت؛
موسیقی و شناخت؛
تعریف هنر و... .
برای خرید نشریه، از چند طریق می توان اقدام كرد. یكی از این راه ها، بهره بردن از سایت amazon.Com (به كمك كارت اعتباری الكترونیكی) است تا بتوانید شماره های این نشریه را خریداری كنید.
· در بخش سایت های دیگر، بخشهایی چون:
سایت های مفید/ هنرمندان/ سازمان ها/ نشریات و مجلات/ موزه ها و مجموعه های فرهنگی/ گالری ها و ... قرار گرفته كه در هر بخش، سایت های مربوط درج شده است.
برای هر سایت، مجله یا واحد معرفی شده، یك پاراگراف توضیح نیز آمده است. مثلاً برای سایت Artcyclopedia، همان طور كه نام دایرةالمعارف هنر این سایت نشان می دهد، تاریخ هنر با استفاده از تصاویر كلاسیك، مدرن و پست مدرن و نیز مجموعه ای از مقالات نشان داده میشود و توضیح جامعی ارائه میگردد. در توضیح انجمن آمریكایی زیبایی شناسی ASA آمده است:
این واحد به نقد هنر و زیبایی شناسی می پردازد و از بخشهایی چون مرور كتب و مقالات، تشكیل شده است. بهترین سایت های مرتبط با هنر و زیبایی شناسی را نیز می توان در این بخش یافت.
و بدین ترتیب، سایت های اینترنتی، مجلات، نشریات و واحدهای زیبایی شناسی فراوانی معرفی شده است، كه می توان به سادگی، به آنها دست یافت.
نویسنده: زهرا طراوتی
منبع:ماهنامه رواق هنرواندیشه،شماره دوازدهم
Ps147