بسم الله الرحمن الرحیم
هنر هولوكاستی
نشانی سایت معرفی شده در این شماره art.holocaust-education.net میباشد. محتوای اصلی این سایت یادگیری دربارۀ هولوكاست از راه هنر است.
صفحة اصلی
در این بخش توضیح مختصری دربارۀ نحوۀ جستوجوی اطلاعات در بخشهای مختلف ارائه میشود. این بخشهای مختلف در بالای صفحۀ اصلی در پنج قسمت و با نام های صفحۀ اصلی، جستوجو[1]، یادگیری[2]، تعامل[3] و كمك[4] دسته بندی شده اند. در سمت راست، پایین صفحۀ اصلی میتوانید زبان دلخواه را اعم از انگلیسی و عبری انتخاب كرده و مطالب را با این زبانها جستوجو كنید. شما همچنین به جملهای بر میخورید كه با كلیك كردن بر روی آن میتوانید منابع و سازمانهای حامی این سایت را بیابید.
با كلیك بر روی نام جستوجو امكان كاوش دربارۀ هنرمندان، مكانها و جستوجوی عمومی را خواهید داشت. با كلیك بر روی واژۀ هنرمندان[5] صفحهای پیش روی شما باز میشود كه دارای اسامی هنرمندانی است كه محتوای اصلی آثارشان هولوكاست میباشد. با كلیك بر روی نام هر هنرمند زندگی نامه و مختصری از آثارش ظاهر میشوند.
با كلیك بر روی واژۀ مكانها[6] صفحهای جدید دارای نام مكانهای مختلف كه به نوعی درگیر مسئلۀ هولوكاست بودهاند باز میشود. با كلیك بر روی هر كدام از نام مكانها اطلاعاتی دربارۀ موقعیت جغرافیایی و نقش آن در هنر هولوكاستی كسب میكنید. به جز هنرمندان و مكانها كاربر میتواند جستوجویی عمومی دربارۀ هنر هولوكاستی را تجربه كند. با كلیك بر روی واژۀ جستوجو[7] صفحهای ظاهر میگردد كه از دو قسمت جستوجوی معمولی[8] و جستوجوی پیشرفته[9] تشكیل شده است. در بخش جستوجوی معمولی جای خالی سفید رنگی در نظر گرفته شده است كه با درج كلمۀ مورد نظر در آن به جستوجو دربارۀ اطلاعات دلخواه خود میپردازید. توجه كنید كه این كلمهها در چهار دستۀ كلی كلمههای كلیدی[10]،
عناوین و نوشتهها[11]، اسامی هنرمندان[12] و اسامی مكانها[13] قابل جستوجو هستند.
در بخش جستوجوی پیشرفته، صفحهای باز میشود كه از شما اطلاعاتی دربارۀ نام هنرمند، نام اثر هنری، تاریخ تولد هنرمند، جنسیت، مكان تولد او، سال خلق اثر، تكنیك، مواد به كار گرفته شده و موضوع اثر هنری را میخواهد. با كلیك بر روی علامتِ ؟؟؟ ، در سمت راستِ هر یك از این عناوین، گزینه های مورد نظر پدیدار میشوند. شما همچنین امكان جستوجوی پیشرفته دربارة اردوگاهها و گتوها را دارید.
بخش مهم بعدی صفحۀ اصلی یادگیری است. با كلیك بر روی آن صفحهای باز میشود كه تصویر مادر و فرزندی را در سمت راست خود دارد. این صفحه شامل راهنمای معلم[14]، فعالیتهای دانشجویی[15] یا دانش آموزی و منابع مطالعاتی[16] میشود.
بخش اول یعنی راهنمایی معلم، دارای مجموعهای از منابع آموزشی موجود دربارۀ هولوكاست در كنار اطلاعات تاریخی و زندگی نامه می باشد. در ضمن تاكید شده است كه این قسمت خود به تنهایی واحد درسی كاملی نمی باشد و به عنوان ضمیمة برنامه های درسی استاد یا معلم مناسب است. دانشجویان و دانش آموزان میبایست نحوۀ استفاده از اینترنت را بلد باشند. همچنین میبایست اطلاعاتی پایهای دربارۀ پدیدۀ هولوكاست داشته باشند. به این منظور فهرستی از عناوین مورد نیاز به ترتیب الفبا گردآوری شده اند.
فعالیتهای دانشجویی یا دانش آموزی به سه سطح 1 و 2 و 3 تقسیم میشوند كه هر كدام شامل سه فعالیت است.
بعد از فعالیتهای دانشجویی و دانش آموزی نوبت به بخش منابع مطالعاتی میرسد. با كلیك بر روی این واژه صفحه ای باز میشود كه شامل قسمت های مختلفی است. قسمت اول، هنر بصری در هولوكاست[17] است. این بخش نوشته دكتر پنینا روزنبرگ است و مطالب زیر را شامل میشود:
1. مقدمه 2. شرایطی كه خلق آثار هنری را باعث شدند 3. موضوعات و سبكهای آثار هنری 4. قحطی 5. بهداشت 6. زندگی روزمره 7. نماها 8. تبعیدات 9. پرترهها10. تكرار 11. هنر به مثابه فرار از واقعیت 12. هنر وسیلهای برای معاملۀ پایاپای 13. هنر وسیلهای برای ارتباط با دنیای بیرون.
قسمت دوم، مقالهای با نام اردوگاههای فرانسه[18] نوشتۀ دكتر پنینا روزنبرگ است كه دارای مطالب زیر است:
1. مقدمه 2. اردوگاههای زیر كنترل رژیم ویشی 3. اردوگاههای مناطق اشغالی.
قسمت بعد، مقالهای با نام رویارویی هنرمندان با گذشتۀ خود[19] نوشتة اولیر، لیبرمن ـ شیبر و بوینو دو مسكوئیت است كه هر كدام قسمتی از مقاله را تدوین كردهاند. با كلیك بر روی نام آنها بخش مقالة مورد نظر ظاهر میشود.
قسمت بعدیِ منابع مطالعاتی، بخش راهنمای دسترسی به لینكهای اینترنتی[20] است كه شامل مطالب زیر میباشد:
1. موزهها و مراكز مطالعاتی 2. منابع آموزشی و مستند 3. هنر هولوكاستی 4. واكنشهای هنری معاصر 5. اردوگاهها، گتوها و مخفیگاهها 6. شهادت نامههای بازماندگان 7. ردّ هولوكاست 8. دیگر لینكهای اینترنتی.
قسمت پایانی از منابع مطالعاتی، كتابنامة مقالات و كتابها[21] میباشد كه شامل مقالات، جستوجو، كاتالوگها و تك نوشتههای هنرمندان و هنر زیر كنترل رژیم نازی میباشد. با كلیك بر روی هر كدام از این واژگان صفحهای جدید دارای مطالب مورد نظر پدیدار میشود. در بالای صفحۀ اصلی با كلیك بر روی واژۀ كاربر میتوان عضو ثابت سایت شده و رمز ورود دریافت كرد.
قسمت پایانی صفحۀ اصلی بخش كمك نام دارد. با كلیك بر روی آن صفحهای جدید باز میشود كه دارای اطلاعاتی دربارۀ نحوة استفاده از قسمتهای گوناگون سایت میباشد. به منظور انتقاد و پیشنهاد میتوانید نظرات خود را به آدرس info@ holocaust-education.net بفرستید.
در پایان
این توضیح لازم است داده شود كه برای خوانندۀ این بخش آشكار است نگاه و برداشت ما از واقعهای به نام هولوكاست بسیار متفاوت با چیزی است كه در غرب شناخته شده است در نتیجه همگی مطالب بالا تنها ترجمهای از متن انگلیسی سایت میباشند و صحّت و سقم مطالب آن بر عهدۀ پدید آورندگان سایت است.
نویسنده: روح الله عطایی
منبع: ماهنامه رواق هنر و اندیشه ،شماره هفدهم وهجدهم
Ps147