در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
دوشنبه

۲۲ فروردین ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
42354

سریال ها و ماه رمضان (5)

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

بسم الله الرحمن الرحیم

گفتار

اطلاق لفظ مشاور مذهبی به كسانی كه در كنار یك پروژۀ داستانی ـ سریال ـ آن هم با گرایش‌های روشن مذهبی قرار دارند به نوعی كم لطفی است. باید به این افراد به دید كارشناس نگاه كرد. در حقیقت باید كار، كاملاً حرفه‌ای دیده شود. وقتی کارشناس مذهبی نظری را مطرح می‌کند، چون این نظر برآمده از یك دید كارشناسی و دقیق است می‌تواند روند رویدادهای داستان، شخصیت پردازی و حتی در پاره‌ای موارد میزانسن‌ها را هم متاثر سازد. شاید نویسنده مجبور شود شخصیتی را حذف کند، یا شخصیتی را به درام اضافه نماید. با توجه به این دامنۀ تاثیرگذاری نوع ارتباط كارشناس مذهبی با كل مجموعه چگونه می‌تواند باشد؟ یا باید به الگویی تن داد كه عملاً كارشناس مذهبی در طی كار یا در بهترین حالت پس از اتمام نگارش فیلم‌نامه به مجموعه اضافه می‌شود یا این كه او را از مرحلۀ ایده، طرح یا سیناپس با كار درگیر ‌كنیم. بی‌شك الگوی دوم پسندیده‌تر، كارشناسی‌تر، حرفه‌ای‌تر و كم هزینه‌تر خواهد‌ بود. در حقیقت ارتباط كارشناس مذهبی با گروه سازنده، یك ارتباط مكانیكی نیست كه با اشارۀ كارشناس، فلان سكانس یا فلان دیالوگ حذف شود. ارتباطش اُرگانیک و سیستماتیك است.

با این ارتقای درجه از مشاور صرف به یك كارشناس، می‌توان انتظار داشت كارشناس مذهبی بر اساس ایدۀ اولیه‌ای كه توسط فیلم‌نامه نویس ارائه شده است به پژوهش دست بزند و مواد خام مورد نیاز نویسنده را تامین كند. به این شكل می‌توان مدعی شد پژوهش با تولید همراه گشته است.

البته چنین کارشناسی علاوه بر آشنایی با مبانی دینی باید با رسانۀ مورد نظر هم آشنا باشد. در غیر این‌ صورت كارشناس مذهبی چیزی می‌گوید و فیلم‌نامه نویس چیز دیگری؛

نویسنده: حجت‌الاسلام سیدحمید مشكات

منبع: ماهنامه رواق هنر و اندیشه ،شماره هفدهم و هجدهم

 

Ps147

 

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد