در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
پنجشنبه

۱۰ دی ۱۳۸۸

۲۰:۳۰:۰۰
53420

تعریف مریم صباغ‌زاده و هنر اسلامی

هنر اسلامی هنری مستقل وتاثیرگذاراست

مریم صباغ زاده معتقد است:هنر اسلامی هنری برگرفته ازتفکر اسلامی در طول تاریخ است که به صورت مستقل و تاثیر گذار خلق شده است.

هنربرای رهایی انسان از خستگی‌ها ورسیدن به آرامش خلق شده است. بنابراین نخستین کاربرد هنر جذابیت و تاثیر آن بر روح و روان انسان است که موجب آرامش او می‌شود و خلاهای زندگی آدمی را پرمی‌کند و به زندگی انسان رنگ وجلوه ای دیگر می‌دهد و ازاین رو کاربرد هنر برای

 

 



صباغ زاده درباره‌ی تعریف هنر می‌گوید:هنربرآيندي از فرهنگ و تمدن سرزمين‌ها و جوامع است، به طوري که بازکاوي هنر يک سرزمين، مي‌تواند بيانگرمولفه‌هاي فکري واعتقادي يک ملت باشد.

وی می‌افزاید:هنربرای رهایی انسان از خستگی‌ها ورسیدن به آرامش خلق شده است. بنابراین نخستین کاربرد هنر جذابیت و تاثیر آن بر روح و روان انسان است که موجب آرامش او می‌شود و خلاهای زندگی آدمی را پرمی‌کند و به زندگی انسان رنگ وجلوه ای دیگر می‌دهد و ازاین رو کاربرد هنر برای تعالی روح انسان کاربردی اجتناب ناپذیر است و این مسئله نشان دهنده اهمیت هنردرزندگی انسان است.

و در ادامه تاکید دارد: ازاین روهرنحله فکری و یا جریان فرهنگی و مذهبی هنر خاص خودش را به وجود می‌آورد مثلا با شکل گیری فرهنگ مسیحیت و یا بیزانش ما شاهد شکل گیری هنرمسحیت ونحله هنری خاص آن هستیم بنابراین هرفرهنگ هنر خاص خودش را به همراه دارد و حتی ایسم‌های مختلف هنری نیز به دوره‌های خاصی باز می‌گردند مثلا در دوره ای که حاکمیت عقل بر زندگی سایه انداخته ما شاهد شکل گیری هنررئال هستیم.

و دررابطه با هنر اسلامی البته معتقد است:دراین عرصه وجولانگاه طبیعی است که اسلام نیزهنرخاص خود را به وجود می‌آورد زیرا هنردرهر دوره بر اساس تفکرواندیشه قالب جامعه به وجود می‌آید وهنراسلامی نیزازاین اصل تبعیت می‌کند وما با شکل گیری تمدن و فرهنگ اسلامی شاهد شکل گیری نوع به خصوصی ازهنرهستیم که با شکل‌ها ورنگهای به خصوصی جلوه می‌کند درمقابل شاهد محدودیت‌های در برخی از هنرها که به نوعی از دیدگاه فرهنگ اسلامی مذموم شناخته می‌شوند نیز هستیم وازاین رومی‌توانیم بگویم که هنر اسلامی هنری مستقل است.

و در زمینه‌ی تفاوت هنر اسلامی با هنر غیر اسلامی می‌گوید:دراین زمینه ما با بررسي تطبيقی ميان هنراسلامي با هنر مسيحي مي توانیم به وجوه اختلافي دين و تفکر پي ببریم به عنوان مثال درهنر ديني مسيحيت، مجسمه سازي و تنديس سازي ديده مي‌شود، چون هنرمند مسيحي خواسته با هنر، مسيح مصلوب شده را که در دين او سمبل کلمه‌الله است، به تصوير بکشد.

وی در پایان گفت:درهنر اسلامي و يا به تعبير ديگر درهنر قدسي،هنرمند مسلمان خواسته با هنر خطاطي، تلاوت قرآن و معماري مساجد،قرآن را که کلمه الله است به تصوير بکشد. در واقع اين هنر است که با جلوه بخشي به جنبه آييني و مناسک عبادي و ايماني اديان، نخستين قدم را برداشته است. از این رو توسعه برخی از نحله‌های هنری مانند خطاطی، معماری، کاشیکاری و... نیز در دوره‌های اسلامی به دلیل همین نوع نگاه است.

پایان پیام/

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد