هادی منوری معتقد است: استقلال درحوزه ادبیات کودک تحت تاثیر ادبیات انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی ازنظرمحتوایی برخلاف دورههای گذشته شعررا به سمت وسوی معنویت گرایی سوق داد وازسمت ادبیات روشنفکری ومادی وطبیعت گرایانه به سمت وسوی ادبیات خدایی ومعنوی برد. چنانکه در دوره انقلاب اسلامی نوعی ادبیات عرفانی و معنویی جای خود را در بین دلهای مردمان کوچه و بازار پیدا کرد.
وی ادامه میدهد: به گونهای که میتوان گفت نوعی انقلاب در ادبیات نیز به وقوع پیوست که به طور کلی محتوای آن را دگرگون کرد. به زبانی دیگردرعصر انقلاب ادبیات عارفانه ازعزلت نشینی وگوشه گیری بیرون آمد وباردیگربه شکلی نوجان گرفت وادامه حیات داد، ادبیاتی که در کنارتمامی مسولیتهای که انقلاب ودفاع مقدس بردوش وی نهاده بود حتی از کودکان و نوجوانان نیزغافل نشد وعدهای ازنویسندگان دراین زمینهها نیزآثاربسیار خوبی را خلق کردند. مقولهای که درادبیات پیش ازانقلاب به صورت جسته و گریخته برخی ازنویسندگان به آن میپرداختند حال آنکه درادبیات انقلاب اسلامی بخش کودک ونوجوان به صورت مستقل به راه خود ادامه داد وازکم رونقی و انزوا درآمد و صورت کاملا مستقلی از ادبیات بزرگسال پیداکرد.
این شاعر افزود: نکته جالب توجه دیگری که به نظرمی رسد ازتاثیرات انقلاب اسلامی برادبیات میباشد این است که همان گونه که انقلاب ایران انقلابی مردمی وبرخاسته ازدل مردم بود، ادبیات انقلاب اسلامی نیزادبیات کاملا مردمی است چنانکه ما دراین دوره شاهد حضور نویسندگان وشاعرانی هستیم که تا قبل از انقلاب هیچگونه رد پای در عرصه هنری نداشتند و با پیروزی انقلاب اسلامی کار خود را به عنوان شاعرونویسنده آغاز کردند و در این مسیر کارهای خوبی خلق کردند کارهای ماندگار در حوزه دفاع مقدس که اقبال عمومی یافت.
وی با اشاره به گسترش هنر شعر به عنوان یکی از شاخصترین جلوههای هنر اسلامی در فضای انقلاب ادامه داد: با توجه به فضای پپیش آمده شعر در این دوره درقالبهای ومضامین مختلف رشد کرد و شاخه تخصصی ادبیات دفاع مقدس درهمین دوره شکل گرفت و شاعران جوان با تاثیر پذیری از فضای جنگ و دفاع هم مرزمانشان ادبیات این بخش را به شکوفایی رساندند محور فکری که بعد از جنگ تحمیلی نیز همچنان به راه خود ادامه داد. البته این نکته را نمیتوان نادیده گرفت که بعد از جنگ تحمیلی و آرامشی که در جامعه پدیدآمده بود اشعار شاعران جوان به سمت و سوی تغزلی شدن پیش رفت و جوانان شاعر که البته بسیارمستعد نیز هستند بیشتر به دنبال مضامینی چون گل و بلبل و مدرنیته که رنگ و بوی عشق مجازی را میداد، پیش رفتند. اما آنچه مسلم است اینکه در این دوره نیز جریان شعر آیینی همچنان محکم استوار و برگرفته ازاعتقادت مردم به راه خود ادامه میدهد و ما شاهد پپیشرفت مضامین نو در شعر آیینی هستیم.
منبع :
پنجشنبه
۱۰ دی ۱۳۸۸
۲۰:۳۰:۰۰
53423
هادی منوری معتقد است: استقلال درحوزه ادبیات کودک تحت تاثیر ادبیات انقلاب اسلامی انقلاب اسلامی ازنظرمحتوایی برخلاف دورههای گذشته شعررا به سمت وسوی معنویت گرایی سوق داد وازسمت ادبیات روشنفکری ومادی وطبیعت گرایانه به سمت وسوی ادبیات خدایی ومعنوی برد. چنانک