آيين رونمايي از كتابهاي «رنگ و ني» و «گلستان بسمالله» همزمان با قدرداني از برگزيدگان نهمين دوره جشنوراه «بسمالله» شامگاه 15 مهر در تالار ايوان شمس تهران برگزار شد.
غلامحسين اميرخاني -هنرمند خوشنويس - در آغاز اين مراسم با بيان اينكه در دوراني به سر ميبريم كه متعهد هستيم هنر آن را به درستي درك كنيم، اظهار كرد: پويايي هنر در جهان، بينظير است.
رييس انجمن خوشنويسان ايران با بيان اينكه ارائه نقد به عنوان يك بحث روشنگرانه ميتواند سبب ديده شدن زواياي پنهان آثار يك هنرمند باشد، از نقد به عنوان عاملي براي ترقي جامعه نام برد.
او شرايط امروز را يك دوره گذار دانست و افزود: بايد تلاش كرد تا بسترهاي لازم براي فراگير شدن نقد در جامعه و تحمل شنيدن آن مهيا شود.
اميرخاني با بيان اينكه كمتر كساني هستند كه خود را ارزيابي ميكنند، از فضاي نقد به عنوان عاملي براي كمك به جريان هنر نام برد.
اين هنرمند خوشنويس همچنين ارائه برنامه كلان و راهبردي از طرف دولت و در كنار آن ايجاد شرايط مناسب و بسترسازي لازم براي اصحاب هنر را سبب پويايي و ترقي هنر و ارائه آن در سطح جهاني دانست.
اميرخاني تاكيد كرد: نگاه دولتمردان به هنر و هنرمندان بايد جديتر و با پشتيباني بيشتر باشد.
در بخش ديگري از اين مراسم، كاوه تيموري ـ محقق و پژوهشگر ـ از نظام خوشنويسي به عنوان عاملي قوي در ارائه معرفت تصويري و سرمايهاي معنيآفرين در غوغاي مدرنيته نام برد.
اين هنرمند، رشته خوشنويسي را از نظر زيباشناسي از معجزات دين اسلام دانست كه در طول زمان حلقه ارتباط آن هيچگاه قطع نشده است.
او همچنين از خوشنويسي به عنوان دريچهاي نام برد كه از طريق آن ميتوان به هنرهايي چون ادبيات، رسيد.
در پايان اين مراسم، كتابهاي «رنگ و ني» و «گلستان بسمالله» همراه با معرفي برگزيدگان نهمين جشنواره بسمالله رونمايي شد.
در بخش گرافيك از مريم نوروزي(البرز) و سپيده رضويان (اصفهان) به عنوان برگزيدگان و از مهدي ارشادي(قم)، احمد عزيزپور(ايلام)، فرناز جهانبين(تهران)، سميه خزاعي(خراسان جنوبي) و حميدرضا عمويي(تهران) به عنوان تقديرشدگان نام برده شد.