در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
دوشنبه

۸ آبان ۱۳۹۱

۲۰:۳۰:۰۰
53519

ختتامیه کنگره شعر دهمین پیشوا

حسینی: زیارت جامعه کبیره دایرة‌المعارف امام‌شناسی است

آیین پایانی نخستین کنگره شعر امام هادی(ع) با نام دهمین پیشوا شامگاه گذشته در تالار وحدت با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام حائری شیرازی و جمعی از مداحان و شاعران برگزار شد.

سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به اینکه در گذشته از برگزاری چنین کنگره‌هایی غفلت کرده‌ایم و ان‌شاءالله بتوانیم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم خبر از برپایی محافلی دیگر برای سایر ائمه را داد و گفت: تاکنون کنگره شعر نبوی، علوی، فاطمی، عاشورایی، رضوی و مهدی را برگزار کرده‌ایم، اما نسبت به امام هادی (ع) در این عرصه کم‌کاری‌هایی شده که باید جبران شود.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در طول تاریخ هرگاه دشمنان هجمه‌ای وارد می‌کرد اراداتمندان به خاندان ائمه گردهم آمده و اقدامی متناسب با آن انجام می‌دادند؛ امیدوارم این محفلی که امسال برپا شده در سال‌های آینده نیز استمرار داشته باشد و بیشتر با معارف و آموزه‌های اسلام ناب آشنا شویم و بتوانیم به دیگران آن را معرفی کنیم.

حسینی متذکر شد: شاعران شعر آیینی قدم جای پای بزرگانی چون کمیل، دعبل و... می‌گذارنند، آنها در دوران اختناق با وجود خلفای بنی‌عباس دست از سرایش برنداشتند و همواره از ائمه حمایت می‌کردند.

این مقام عالی‌رتبه در وزارت ارشاد ضمن اشاره به اینکه امام هادی (ع) در دوران خلافت متوکل قسی‌القلب می‌زیست، گفت: امام هادی (ع) در دوران سختی می‌زیستند، کافی است نام متوکل و جنایت‌های او را مرور کنیم. این ظالم چندین بار دستور به تخریب مرقد امام حسین (ع) داد چرا که بسیار قصی‌القلب بود. امروز هم مظلومیت این بزرگواران را شاهد هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ساده‌اندیشی است که کسی تصور کند این حرکات اتفاقی در گوشه و کنار دنیا روی می‌دهد.

حسینی تصریح کرد: موضع امام خمینی در موضوع سلمان رشدی به‌جا بود چون می‌دانستند این موضوع ادامه‌دار خواهد بود؛ انتظار از اهل هنر و شعر می‌رود تا پاسخ درخوری با  خلق آثار ماندگار به این اهانت‌ها بدهند، قلب مؤمن عرش خداوند است و می‌تواند اثر جاودان و ماندگار خلق کند.

وی به جسارت‌های صورت گرفته به حرم امامین عسگریین اشاره و اضافه کرد: آن ماجرا عمق خباثت نسبت به اهل بیت (ع) بود ما هم وظیفه داریم اقدامات لازم را انجام دهیم و دوران امامت باشکوه امامان را به دنیا معرفی کنیم، چراکه بسیاری در دنیا دنبال گم‌شده و حقیقت هستند وقتی درباره ائمه صحبت می‌شود با روی باز پذیرا می‌شوند، اما ستمگران مانع از آنند تا نور هدایت به اطراف دنیا بتابد اما مردم عادی نیز مسلمان و غیر مسلمان از آن استقبال می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به زیارت جامعه کبیره اشاره و عنوان کرد: بحث زیارت جامعه کبیره در نمایشگاه کتاب برجسته‌تر شد، علاوه بر این که هر سال به بحث نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه پرداخته می‌شد اما زیارت جامعه را نیز به آن افزودیم.

وی ضمن تأکید براینکه در مورد دیگر ائمه هم باید آثار و احادیث منتشر و در اختیار دیگران قرار گیرد، گفت: امام خمینی (ره) در زمان اقامت 15ساله در نجف هرگز قرائت زیارت جامعه کبیره را ترک نکردند، چرا که زیارت جامعه کبیره یک دایرة‌المعارف امام‌شناسی و اسلام‌شناسی است که باید به آن توجه کنیم. این زیارت در کتب اربعه شیعه مورد تأیید و به صحت آن تاکید شده است و علامه مجلسی پیرامون این زیارت فرمودند زیارت جامعه کبیره دارای بهترین سند و بیشترین الفاظ و عالی‌ترین شأن و منزلت است.

حسینی پیش از پایان سخنان خود ابیاتی از الهه قمشه‌ای قرائت و به هنرمندان توصیه کرد: اهالی هنر، سینما، تئاتر و همه آنانی که خدا در آنها عطیه ذوق قرار داده می‌توانند در این مسیر گام برداشته و ائمه را به دنیا معرفی و با آثار هنری پاسخگوی اهانت‌کنندگان باشند.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد