مظفر قربان نژاد گفت : از حضرت آدم، ما تعزیه هابيل وقابيل را داريم تا تعزیه حضرت خاتم. تعزیه پيامبران را داريم، تعزیه تولد حضرت مسيح را داريم، تعزیه آتش زدن ابراهيم خليل را داريم، قربانی وذبح کردن اسماعيل را داريم. اينها همه در تعزیه موجود است.
قربان نژاد افزود : در هر منطقه ای از ايران و در هر استانی از ايران امام زاده هايی وجود دارند، كه تعزیه هايشان موجود است ومردم آن منطقه بسیار به اين آدم ها علاقه دارند.
این مدرس تعزیه اضافه کرد: اكثر كسانی كه شاعران تعزیه بودند، هم شاعر بودند وهم روحانی . محتشم كاشانی هم روحانی بود. اكثرشان داستان های قرآنی را آموخته بودند و به اين طريق سعی می كردند داستان های قرآنی را برای تنوع كار داشته باشند. كسانی كه در تعزیه كار می کنند ، بايد طبع شعر هم داشته باشند كه اگر موقعی چهار بيت شعر از نسخه در اثر پوسیدگی یا آب خوردگی حذف شده بود، بتوانند جايگزين كنند.
مظفر قربان نژاد در گلایه ای از تعزیه خوانان امروزی گفت: در تعزیه ها باید ادب رعایت شود.هر چیزی را نباید به امام نسبت داد. شخصيت امام والاتر از اين حرفهاست. ما در مراسم تعزیه هم بچه ده ساله داريم هم آدم شصت ساله، كه تعزیه بايد به جفت اينها درس بدهد.
منبع :
دوشنبه
۲۲ آبان ۱۳۹۱
۲۰:۳۰:۰۰
53557
مظفر قربان نژاد از قدیمی ترین تعزیه خوان های کشور و مدرس تعزیه در گفتگوی اختصاصی با سایت هنر اسلامی گفت: ما در ایران، كل سال مجلس تعزیه داریم،حتی هر روز از 366 روز سال كبيسه.