در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
شنبه

۲۵ آذر ۱۳۹۱

۲۰:۳۰:۰۰
53613

رییس مركز هنرهای نمایشی در دومین روز همایش ملی شبیه پژوهی:

شبیه خوانی سرشار از ظرایف و هنرهای شگرف است

شبیه خوانی و تعزیه برای معتقدان حكم مراسم وآیینی را دارد كه به ابعاد معنوی می پردازد و برای كارشناسان نیز سرشار از ظرایف و هنرهای شگرف است.

دومین روز از برگزاری همایش ملی شبیه پژوهی ساعاتی پیش در فرهنگستان هنر كار خود را آغاز كرد در ابتدای این مراسم رحمت امینی مدیر مركز هنرهای نمایشی  حوزه هنری ضمن ابراز خوشحالی از اینكه در جایگاهی قرار دارد  كه مرتبط با یكی از هنرهای اصیل ایرانی اسلامی با ریشه های اعتقادی  و تاریخی است،گفت: امروز آغاز هفته پژوهش است  و چه بهتر كه در حوزه هنرهای نمایشی شاهد برگزاری همایشی پژوهشی كه به این هنر گرانقدر می پردازد هستیم.
امینی با ذكر این نكته كه چند سالی است كه در دانشگاه و در زمینه نمایش در ایران تدریس می كند گفت: داشجویان ما همواره این سوال را دارند كه نمایش ایرانی چقدر گنجایش چند واحد درسی را دارد و چه نكات تازه ای را عاید ما می كند؟ آنها حق دارند زیرا ما محفل مناسبی برای پژوهش ایرانی نداریم و چند نكته تكرار شونده مانند نشانه های رایج در نمایش های ایرانی در كلاس های دانشگاهی  گذرانده می شود و دانشی وارد حوزه آكادمیك آنها نمی گردد.
وی افزود: هنرهای نمایشی ایرانی اسلامی از جمله شبیه خوانی بایستی مجهز به پژوهشكده های كاربردی شوند. حوزه نمایش شرق در كشورهایی كه نمایش ویژه خود را دارند در كنار فرآیند توسعه تئاتر مناسب روز دنیا ، حتما به حفظ میراث های خود می پردازند.
امینی با تاكید بر حفظ دستاوردهای نمایش كشور ادامه داد: بایستی مكانی باشد كه در حوزه های پژوهش نظری عده ای به كار بپردازند واین سمینار رویكردی نوین است و لازم است كسانی كه در حوزه نمایش در عرصه جذب مخاطب و هم در عرصه تكنیك تئاتر مخاطب را جذب كرده اند نامشان برده شود.
رییس مركز هنرهای نمایشی با اشاره به سخنرانی های روز اول همایش در قم خاطر نشان كرد:شاهد بودم  بزرگان مجلس و دولت به هنرهای نمایشی ایران توجه و علاقه ای خاص دارند، یعنی معتقدند شبیه خوانی ضمن جذب مخاطب دارای جایگاهی ارزشمند در حوزه های اعتقادی  است. هرگاه این دونكته را در نظر داشت كه می توانیم با پژوهش نظری و با اجراهای عملی این دو حوزه را به هم ارتباط داد، می توان به توسعه تئاتر فكر كرد.
وی اظهار امیدواری كرد كه سمینارهایی كه به این وسعت برگزار می شوند، باعث توجه بیشتر بقیه پژوهشگران و كسانی كه تاثیر گذار در زمینه تئاتر هستند، باشد.
امینی با اشاره به برگزاری همایش ملی شبیه پژوهی توسط حوزه هنری قم افزود: به غیر از حوزه هنری كرمان كه به طور مشخص نهادی ویژه در زمینه تعزیه دارد و استان قم كه این همایش را برگزار كرده ، از چند ماه قبل نیز در تهران طرحی با عنوان پژوهشكده كاربردی دادیم كه ضمن داشتن بایگانی اسناد و مدارك شبیه خوانی، ارائه دهنده گونه های مختلف نمایش های مختلف از جمله شبیه خوانی باشیم و این یكی از مهمترین اهداف مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری است.
وی در پایان شبیه خوانی را دارای دو وجه دانست و گفت: برای معتقدان حكم مراسم وآیینی را دارد كه به ابعاد معنوی می پردازد و برای كارشناسان نیز سرشار از ظرایف و هنرهای شگرف است.

لازم به ذكر است روز نخست این همایش  23 آذر ماه در قم برگزار شد و دومین روز همایش هم اكنون نیز در تهران در تالار ایران فرهنگستان هنر در حال برگزاری است

این همایش به همت مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری، حوزه هنری قم و كرمان، فرهنگستان هنر، كتابخانه ملی و شبكه چهار سیما برای اولین بار طی دو روز در قم و تهران برگزار می شود.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد