در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
سه‌شنبه

۱۹ دی ۱۳۹۱

۲۰:۳۰:۰۰
53655

تجلیل از سیمین‌دخت وحیدی در کنگره‌ی شعر زنان عاشورایی

دومین کنگره شعر زنان عاشورایی و انقلاب اسلامی با تجلیل از سیمین‌دخت وحیدی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، فرحروز فاتحی _ رییس شورای سیاست‌گذاری این کنگره _ گفت: اولین کنگره شعر زنان عاشورایی را در سال 84 برگزار کردیم که با استقبال خوبی روبه‌رو شد. امسال هم این کنگره دوباره مورد استقبال واقع شده است.

سپس سعیده حسین‌جانی و عالیه مهرابی به شعر‌خوانی پرداختند.

در ادامه، کریم نجفی ‌برزگر _ معاون روابط بین‌الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی _ که سخنرانی خود را با عنوان «عاشورا در شبه قاره هند» ارائه می‌کرد، گفت: شعر عاشورایی در شبه قاره هند جایگاه باشکوهی دارد و در آن‌جا همایش‌های بسیاری درباره‌ی شعر در رثای اهل بیت (ع) برگزار شده است.

نجفی افزود: وقتی اسلام وارد هند شد، زبان و ادب فارسی و پیام‌های قرآنی و پیام‌های بزرگان و ادیبان که از ایران به هند وارد شدند، تاثیرات شگرفی بر آن سرزمین گذاشتند؛ به‌طوری که بسیاری از بزرگان در هند افتخار می‌کردند که لقب سعدی و فردوسی بگیرند.

او سپس گفت: مهاتما گاندی گفته بود که من درس آزادگی را از امام حسین (ع) آموختم. این برای همه ما ارزشمند است که فرهنگ اهل بیت چنین تأثیراتی در شبه قاره هند داشته است. اخیرا کتابی به کوشش یک شاعر هندی و به همت علیرضا قزوه به نام «هماره رسول (ص)» چاپ شده است. این کتاب مجموعه‌ای است از شعرهای شاعران هندی که درباره‌ی پیامبر اکرم ‌(ص) شعر گفته‌اند. این شاعر کتاب‌های دیگری هم به‌نام «هماره علی (ع)» و «هماره حسین (ع)» در دست تألیف دارد.

نجفی در ادامه شعرهایی را از خواجه معین‌الدین چشتی، اقبال لاهوری و زیب‌النساء در وصف اهل بیت (ع) خواند و تاکید کرد: انقلاب اسلامی ملهم از ادبیات وحی بود.

او سپس شعری از اقبال لاهوری در وصف ایران خواند و گفت که در این شعر وقوع انقلاب اسلامی در ایران پیش‌بینی شده است.

در ادامه‌ی مراسم، عفت شریعتی _ مشاور وزیر در امور بانوان _ و علیرضا رجبعلی‌زاده به شعرخوانی و خدیجه ولدخانی به متن‌خوانی پرداخت.

سپس علیرضا قزوه _ شاعر _ که از جانب مجری با لقب «زبان شعر انقلاب» معرفی شد، گفت: در مجلسی که با نام زن و زینب (س) تشکیل شده است، من نباید خیلی حرف بزنم. ما مردان حق زنان را چندان ادا نکرده‌ایم. دوست داشتم در این چند سال که از انقلاب گذشت، حداقل چند زن به رتبه‌های بالاتر از وزارت دست یابند، اما دریغ است برای دولتی که حق زنان را ادا نکرد.

او همچنین عنوان کرد: اولین مسلمان ایرانی سلمان فارسی نبود، بلکه زنی به نام «ام‌ الفارسیه اصفهانی» بود که سلمان را هم به اسلام دعوت کرد. این‌ها نمونه‌هایی از ظلم در حق زن در ایران است.

قزوه سپس شعری خواند.

در ادامه‌ی این مراسم، حجت‌الاسلام سیدعبدالله حسینی با اشاره به عنوان کنگره، گفت: آدم متوجه نمی‌شود که این کنگره، کنگره‌ی شعر درباره‌ی خانم‌هایی است که در عاشورا نقش داشتند یا کنگره برای خانم‌هایی است که درباره‌ی عاشورا شعر گفته‌اند. به هرحال اگر منظور اولی است، من شعری را تقدیم به استاد فرشچیان، خالق تابلو «ظهر عاشورا»، می‌خوانم.

او سپس شعر مورد نظرش را خواند.

در بخش دیگری از این کنگره، قادر طراوت‌پور _ رییس دفتر شعر و ادب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر دومین کنگره شعر زنان عاشورایی _ گفت: این کنگره به همت «بنیاد آیه‌های ایثار و تلاش»، دفتر شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، صدا‌وسیمای جمهوری اسلامی، نیروی انتظامی، بنیاد شهید، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مرکز بانوان ریاست جمهوری برگزار شده است.

طراوت‌پور افزود: پس از اعلام آغاز این کنگره بیش از 1100 اثر به ما ارسال شد که بعد از دو مرحله داوری، نهایتا داوران برگزیدگان را اعلام کردند.

او سپس غزلی خواند.

در ادامه نماآهنگی درباره‌ی سیمین‌دخت وحیدی پخش شد که در بخشی از آن گفته شد، وحیدی در دوران دفاع مقدس برای شعرخوانی عازم جبهه‌های جنگ می‌شده است.

سپس با حضور سیدمحمد حسینی _ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی _، محسن مؤمنی _ رییس حوزه هنری_، فرحروز فاتحی، قادر طراوت‌پور و حمید سبزواری، از سیمین‌دخت وحیدی تجلیل شد.

در ادامه، سیدمحمد حسینی _ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی _ درباره‌ی سیمین‌دخت وحیدی گفت: ایشان از پیشکسوتان حوزه شعر هستند که بیش از سه دهه همراه با آرمان‌های امام (ره) و انقلاب و رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب اشعار زیبایی مرقوم کرده‌اند و تعداد قابل توجهی از شاعران جوان را تربیت کرده‌اند.

حسینی سپس درباره زنان عاشورایی عنوان کرد: در واقعه عاشورا همان‌طور که ما مردان و اصحاب و یاران حضرت ابا عبدالله (ع) را می‌بینیم که حماسه‌ای باشکوه آفریدند، شاهد زنانی هستیم که اگر نبودند، این حرکت ناتمام می‌ماند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: واقعه عاشورا دو چهره دارد؛ یکی قیام و دیگری پیام است که بار پیام آن بر دوش زنان بوده است که از ظهر عاشورا رسالت‌شان شروع می‌شود. اگر آن‌ها این رسالت را به خوبی انجام نداده بودند، کربلا فراموش می‌شد.

او همچنین با اشاره به نقش زنان در افزودن بر شعور افراد در کنار شور و عواطف، عنوان کرد: خطبه‌های حضرت زینب (س) و دیگر زنان در کوفه و شام حتا کسانی مثل ام‌البنین که در کربلا حاضر نبودند، اما در مدینه حوادث را برای دیگران بیان می‌کردند، باعث شد که این حرکت زنده بماند و برکات فراوانی در تاریخ داشته باشد.

حسینی افزود: زنانی مثل حضرت رباب که خود طبع شاعری داشتند، حضرت سکینه یا حمیده دختر حضرت مسلم و دیگر زنانی که در این زمینه کار کردند، نیز پیام عاشورا را منتقل کردند.

او سپس با اشاره به این‌که بعضی از زنان مثل همسر زهیر و مادر وهب در حماسه‌سازی مردان عاشورایی نقش داشتند، تأکید کرد: شاعران ما باید بیش‌تر به این مسائل بپردازند و این‌طور نباشد که ما بعد از 1400 سال بخواهیم به جایگاه زنان بپردازیم.

حسینی در ادامه درباره‌ی نقش زنان در عاشورا گفت: زن در عاشورا مظهر صبر و پایداری و روحیه‌بخش به مردان است که وظیفه‌ی مراقبت و پاسداری را برعهده دارد، مدیریت انجام می‌دهد، حافظ ارزش‌های متعالی است و هم اسارت را تبدیل به آزادگی می‌کند و درس حریت می‌دهد.

وزیر ارشاد در ادامه تأکید کرد: در انقلاب اسلامی همه شاهد حضور زنان از اول تا آخر بودیم و حضور سیمین‌دخت وحیدی یک نمونه از آن است.

حسینی افزود: مرحوم سپیده کاشانی هم ‌چون سیمین‌دخت وحیدی به جبهه‌های جنگ می‌رفتند و می‌گفتند اگر می‌خواهیم شعری در وصف آن رزمندگان شجاع بگوییم، باید برویم و آن شرایط را از نزدیک ببنیم که چه عظمتی دارند. آن‌ها در خط مقدم جبهه‌ها حضور پیدا می‌کردند.

او ادامه داد: سیمین‌دخت وحیدی در کنار طبع شعری، هنرمند هم هست؛ البته شعر هم هنر است، اما ایشان هنر نقاشی دارند و تابلوهای‌شان بیانگر ابعاد مختلف شخصیت ایشان است و باید نسل جوان ما بیش‌تر با کتاب‌های ایشان مانوس و آشنا شوند.

حسینی در ادامه با یادی از طاهره صفارزاده گفت: امیدواریم حال حسین اسرافیلی هم بهتر باشد و بتوانند به منویات‌شان بپردازند. این شاعر به من گفته بود، نذر کرده است درباره‌ی حضرت عباس (ع) ترکیب‌بندی بسراید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس به شعرخوانی پرداخت.

در ادامه‌ی این مراسم از برگزیدگان دومین کنگره شعر زنان عاشورایی و انقلاب اسلامی تقدیر شد.

به گزارش ایسنا، اسامی برگزیدگان این کنگره به این شرح است:

علیرضا رجبعلی‌زاده با موضوع مادران شهدای کربلا از کاشان نفر اول

مریم سقلاطونی با موضوع حضرت زینب (س) از قم نفر دوم

علی فردوسی با موضوع حضرت زینب (س) از اصفهان نفر سوم

همچنین از ۱۴ شاعر به عنوان رتبه‌های بر‌تر تقدیر شد، که اسامی آنان به این شرح است:

مطهره باغستانی با موضوع همسران جانبازان از یزد

آرش پورعلیزاده با موضوع حجاب جمهوری آذربایجان از گیلان

وحید طلعت از آذربایجان غربی و محمد میرزایی از قم با موضوع مادران شهید

زهرا شعبانی با موضوع دختران شهدا از خوزستان

آرش شفاعی با موضوع حضرت رقیه (س) از تهران

محمدسرور رجایی از افغانستان و فاطمه صداقتی‌نیا از کهگیلویه و بویراحمد با موضوع بیداری اسلامی

فروغ تنگاب جهرمی با موضوع همسران شهدا از فارس

محمدحسین انصاری‌نژاد با موضوع دعبل از فارس

محمدجواد شاهمرادی با موضوع‌ ام‌البنین از تهران

نغمه مستشارنظامی با موضوع زنان و بیداری اسلامی از کیش

عالیه مهرابی از یزد و مریم حقیقت از فارس با موضوع حضرت زینب (س)

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد