در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
سه‌شنبه

۲۴ بهمن ۱۳۹۱

۲۰:۳۰:۰۰
53729

جشنواره فيلم پروین اعتصامی در سینما «تک»

جشنواره فیلم پروین اعتصامی یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های سینمایی کشور است که مختص فیلم‌هایی با موضوع زنان است و از سي بهمن تا چهارم اسفند در سینما «تک» موزه هنرهای معاصر برگزار شد.

در این آیین که با حضور مازیار رضا خانی دبیر این رویداد سینمایی و فیلمسازانی همچون فرهاد ورهرام، مینو فرشچی و محمدرضا اصلانی برگزار شد، نگار جواهریان و طناز طباطبایی از بازیگران مطرح زن سینمای ایران کیک هفتمین جشنواره فیلم پروین را به صورت نمادین بریدند.
نمایش فیلم های بخش مسابقه جشنواره از روز سه شنبه (یکم اسفند) از ساعت 9 و 30 تا 20 آغاز و تا روز پنجشنبه (سوم اسفند ماه) در سینماتک موزه هنرهای معاصر ادامه خواهد داشت.
رضاخانی دبير جشنواره گفت: بیش از هشتصد اثر به دبیرخانه جشنواره فیلم پروین در بخش‌های مستند، داستانی، پویانمایی و تجربی ارسال شده است که در نهایت هیئت انتخاب 101 اثر را برای ورود به بخش مسابقه برگزید. این آثار شامل 22 اثر داستانی، سيزده اثر مستند، هفت اثر تجربی، و 23 اثر پویانمایی است كه 48 اثر توسط فیلمسازان زن و هفده اثر توسط فیلمسازان مرد ساخته شده است.
دبیر جشنواره دیگر بخش‌های این دوره از جشنواره فیلم پروین اعتصامی نیز به این شرح اعلام کرد:
در بخش ویژه با موضوع «نقش زن در اقتصاد خانواده» و «زنان سرپرست خانوار»، شش فیلم مستند و سه فیلم داستانی حضور دارند.
در بخش نگاه نو نیز که به «نقش زن در تحکیم بنیاد خانواده» و « تأثیر مادر ایرانی ـ اسلامی در تربیت فرزندان» اختصاص دارد، سه فیلم مستند و دو فیلم داستانی شرکت دارند.
در بخش بانوی قهرمان ایرانی با موضوع «زنان قهرمان ایرانی در عرصه‌های ورزش، دانش، پژوهش، فلسفه، علوم دینی و تربیتی، فرهنگ، هنر، و اسطوره‌های انقلاب و دفاع مقدس»، پنج فیلم مستند به نمایش درخواهد آمد.
در بخش ویژه پیامبر اعظم(ص) با موضوع «سیره نبوی»، دوازده فیلم پویانمایی به نمایش در می‌آید.
در بخش پروین اعتصامی با موضوع «اشعار و اندیشه‌های بانو پروین اعتصامی» پنج فیلم به نمایش در خواهد آمد.
رضاخاني درباره معضلات جشنواره گفت: از معضلات ما در این جشنواره، همین موضوع است که در پنج دوره، ما حتی یک اثر هم درباره پروین اعتصامی نداشته‌ایم؛ البته امسال خوشحالیم که بدون هیچ سفارشی، پنج فیلم برای شرکت در این بخش به دست ما رسیده است.
رضاخانی در انتها عنوان کرد: 884 کارگردان زن در شش دوره گذشته جشنواره پروین اعتصامي حضور داشته‌اند.
در ادامه این نشست قیصری‌پور، دبیر اجرایی بخش بین الملل جشنواره، از ارسال بیش از 400 اثر از 22 کشور نظیر آمریکا، ایرلند، رومانی، هلند، فنلاند، عربستان، ترکیه، ارمنستان، هند، لبنان، دانمارک و... برای این بخش، خبر داد و افزود: بخش بین الملل با موضوع «اهمیت خانواده از منظر ادیان توحیدی» و «نقش زن در تحکیم خانواده» برگزار خواهد شد كه ریاست این بخش برعهده داریوش مهرجویی است و داوران نیز آقایان علی معلم و امیر اسفندیاری هستند. در بخش بین الملل 25 اثر به نمایش درخواهد آمد.
وی افزود: به دلیل تفاوت‌های فرهنگی و عرفی شرق و غرب، انتخاب فیلم‌ها در بخش ملی و بین‌الملل متفاوت است و بررسی فیلم‌های خارجی با موضوع زنان و خانواده کار بسیار دشواری است؛ به دليل همین تفاوت فرهنگ‌ها موضوعاتی برای ما فرستاده می‌شود که در کشور ما قابل نمایش نیست.

محمدرضا اصلانی، محمدرضا جعفری جلوه و سید هادی منبتی، گلاب آدینه و مینو فرشچی داوری آثار جشنواره را برعهده دارند.

درباره اين دوره از جشنواره

در این دوره از جشنواره جایزه ویژه‌ای به نام «شاعر عالی قدر» برای بهترین نام‌گذاری فیلم بر اساس موضوع، ساختار و محتوای فیلم در نظر گرفته شده است؛ زيرا چون نام‌گذاری فیلم یکی از مهم‌ترین کارهای فیلمسازان است و این نام همیشه ماندگار است و باید در انتخاب آن دقت و اندیشه زیادی صرف شود.
نظرسنجی این دوره از جشنواره با سؤال «کدام بازیگر زن سینمای ایران (در نسل دوم و سوم) در ایفای نقش‌های متفاوت، حرفه‌ای‌تر ظاهر شده است؟» از بیش از 110 نفر از چهره‌های فرهنگی و هنری، در حال انجام است كه نتیجه آن در اختتامیه اعلام خواهد شد و جايزه‌اي به وي تعلق خواهد گرفت. شخص منتخب که یکی از خانم‌ها «لیلا حاتمی، نگار جواهریان و ترانه علیدوستی» است.
امسال مقاله کامل و دقیقی از زندگی پروین اعتصامی كه توسط «بهاره بهارفر» تهیه شده است، در بولتن روزانه جشنواره به چاپ خواهد رسید که در نوع خود بی‌نظیر است.
مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره فیلم پروین اعتصامی، روز جمعه چهارم اسفند ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سینماگران و اهالی فرهنگ و رسانه در ایوان شمس برگزار خواهد شد.

* موزه هنرهای معاصر تهران واقع در خیابان کارگر شمالی می باشد.


درباره پروین اعتصامی

رخشنده اعتصامی مشهور به پروین اعتصامی در ۲۵ اسفند ۱۲۸۵ (ه.ش)  در شهر تبریز به دنيا آمد. وي فرزند یوسف اعتصامی (اعتصام‌الملک آشتیانی) است و مادرش اختر فتوحی فرزند میرزا عبدالحسین ملقب به مُقدّم العِداله و متخلص به "شوری" از واپسین شاعران دوره قاجار، اهل تبریز وآذربایجانی بود. وی چهار برادر داشت. پدر پروین نویسنده و مترجم بود و در آن زمان ماهنامه ادبی «بهار» را منتشر می‌کرد.
پروين اعتصامي در سال ۱۲۹۱ به همراه خانواده‌اش از تبریز به تهران مهاجرت کرد؛ به همین دليل از کودکی با مشروطه‌خواهان و چهره‌های فرهنگی آشنا شد و ادبیات را در کنار پدر و از استادانی چون دهخدا و ملک الشعرای بهار آموخت. در دوران کودکی، زبان‌های فارسی و عربی را زیر نظر معلمان خصوصی در منزل آموخت. وی به مدرسه آمریکایی IRAN BETHEL (ایران کلیسا) می رفت و در سال ۱۳۰۳ تحصیلاتش را در آنجا تمام كرد. سپس مدتی در همان مدرسه به تدریس زبان و ادبیات انگلیسی پرداخت.
در سالهای ۱۳۱۵ و ۱۳۱۶ در زمان ریاست دکتر عیسی صدیق بر دانشسرای عالی، پروین به‌عنوان مدیر کتابخانة آن، مشغول به کار شد. پروین به تشویق ملک‌الشعرای بهار در سال ۱۳۱۵ دیوان خود را توسط چاپخانه مجلس منتشر کرد.
پروین اعتصامی عاقبت در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۲۰ در سن ۳۵ سالگی بر اثر بیماری حصبه در تهران درگذشت و در حرم فاطمه معصومه(س) در قم در مقبره خانوادگی به خاک سپرده شد.
آثار و سبک شعری
دیوان پروین، شامل ۲۴۸ قطعه شعر است که از آن میان ۶۵ قطعه به صورت مناظره است. اشعار پروین اعتصامی بیشتر در قالب قطعات ادبی است که مضامین اجتماعی را با دیده انتقادی به تصویر کشیده ‌است. در میان اشعار پروین، تعداد زیادی شعر به صورت مناظره میان اشیاء، حیوانات و گیاهان وجود دارد. درون‌مایه اشعار او بیشتر غنیمت داشتن وقت و فرصت‌ها، نصیحت‌های اخلاقی، انتقاد از ظلم و ستم به مظلومان و ضعیفان، و ناپایداری دنیا است.
پروین در شعرش استفاده‌هایی از سبک شعرای بزرگ پیشین نیز كرده است. ملک الشعرای بهار در مقدمه‌ای که بر دیوان وی می‌نویسد به اين نكته اشاره كرده است. اشعار پروين اعتصامي را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: دسته اول که به سبک خراسانی گفته شده و شامل اندرز و نصیحت است و بیشتر به اشعار ناصرخسرو شبیه ‌است. دسته دوم اشعاری که به سبک عراقی گفته شده و بیشتر جنبه داستانی به ویژه از نوع مناظره دارد و به سبک شعر سعدی نزدیک است. این دسته از اشعار پروین شهرت بیشتری دارند.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد