در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
سه‌شنبه

۱ اسفند ۱۳۹۱

۲۰:۳۰:۰۰
53735

جشنواره قصه‌گويي

شانزدهمين جشنواره قصه‌گويي در تبريز برگزار شد

شانزدهمين دوره جشنواره قصه‌گويي روز 29 بهمن ماه در تبريز آغاز شد و عصر روز یکم اسفند با معرفی برگزیدگان خود پایان يافت.

شانزدهمين جشنواره قصه‌گويي با قصه‌گویی آسیه رحمتی از استان خوزستان با قصه‌ «پرچم‌دار» آغاز شد و با قصه‌گويي 17 تن ديگر از شركت كنندگان در روز اول به كار خود پايان داد. در روز دوم و سوم علاوه بر تبريز شهرهای شبستر، مرند، بستان‌آباد، و آذرشهر نیز میزبان تعداد دیگری از قصه‌گویان جشنواره بودند.
شانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با معرفی قصه‌گویان برتر و همچنين تجليل از شهید استاد مطهری به‌عنوان یکی از مروجان قصه‌گویی، با حضور معاون رئيس جمهور در روز يكم اسفند ماه به كار خود پايان داد.
اين جشنواره به همت كانون پرورش فكري كودك و نوجوان و در سه بخش قصه‌گویان ملی، منطقه‌ای، و استانی و در سه گروه کانونی، آزاد و خارجی با سه موضوع ادبیات کهن، قهرمانان ایرانی و موضوع آزاد برگزار شد.  


برگزيدگان

1. بخش بازنویسی و بازآفرینی متون کهن:
 آناهیتا آروان از استان گیلان به دلیل بازنویسی قصه‌ «پهلوان گریه می‌کند» برگرفته از گلستان سعدی، آتسا شاملو از تهران به دلیل بازنویسی قصه‌ «چطور می‌توان یک دیو واقعی بود؟» از کلیله و دمنه و مهتاب میرزاپور از استان البرز با «داستان آتش» از متون کهن به‌عنوان برگزیدگان این بخش معرفی شدند.
2. بخش قصه‌گویان صوتی:
 نصرت نامورفرگی با قصه‌ «شغال باهوش» و لیلی قوامی با قصه «کبوتر بی‌صبر» هر دو از استان خراسان رضوی، مهدی جاور از استان یزد با قصه‌ «چغندر مقتدر» و مرضیه محمدیان از استان چهارمحال و بختیاری به‌عنوان برگزیدگان این بخش معرفی شدند.
3. در بخش برگزیدگان بین‌الملل و برگزیدگان دوره‌های پیشین:
خانوم ماه‌بی‌بی صفری‌پور از استان هرمزگان با قصه‌ «حکم ناحق»، آسیه رحمتی از استان خوزستان با قصه‌ «پرچم‌دار»، سمیه اصحاب صحف از استان یزد با قصه‌ «آسیاب بچرخ»، آنا صوفیا پیوا از کشور پرتغال با قصه‌ «سالمندان»، حسنیه بنت حسین ماماتو از کشور مالزی با قصه‌ «کلاغ بد شانس» و راجر واقان جنکیز از کشور سنگاپور با قصه‌ «راجر پینه‌دوز و دنیز پادشاه» به عنوان برگزیده معرفی کرد. در همین بخش آلومبه هلن نامایی از کشور کنیا با قصه‌ «افسانه‌ی فومولینگو» شایسته تقدیر شناخته شد.
4. بخش برگزیدگان کشوری (گروه راه یافته به جشنواره‌های منطقه‌ای):
 فریده محمودی از استان مرکزی با قصه‌ «پهلوان دخت»، زهره اکبرآبادی از استان خراسان رضوی با قصه‌ «به وسعت دریا» و آرزو حقیقی از استان فارس با قصه‌ «بازرگان و دوست دانا» جوایز این بخش را به دست آوردند.
5. بخش برگزیدگان کشوری(گروه مربیان کانون):
 مریم شفیع‌زاده از استان تهران با قصه‌ «چارتی چارانگله»، وحید خسروی از استان کرمانشاه با قصه‌ «فرنگیس»، و صبری رحیمی از استان کردستان با قصه «ماه همه» موفق به کسب جوایز این بخش شدند.
6. بخش آزاد برگزیدگان کشوری:
مسعود شاهنگی از استان اصفهان با قصه‌ «رستم ده ساله و کک کهزاد» و اسماعیل ذبیحی از استان مازندران با قصه‌ «دزد و حاکم» به‌عنوان برگزیده این بخش معرفی شدند.

درباره جشنواره شانزدهم

اين دوره چهل شركت‌كننده داشت كه اين افراد از بين 2300 قصه‌گوی ایرانی در بخش‌های مختلف قصه‌گویی صحنه‌ای، صوتی، بازنویسی و بازآفرینی متون انتخاب شده بودند. در بخش بین‌المللی این جشنواره پنجاه قصه‌گو از سي کشور مختلف جهان شرکت داشتند که در نهایت يازده قصه‌گو از کشورهای سنگاپور، اسپانیا، کنیا، فرانسه، ژاپن، کانادا، مالزی، پرو، استرالیا و پرتغال در این جشنواره قصه‌گویی كردند.
 قصه‌هاي اين دروه با موضوع‌های قهرمانان و پهلوانان ایرانی و متون ادبی کهن از خلال رقابت‌های 31 جشنواره استانی و چهار جشنواره منطقه‌ای برگزیده شده‌اند جایی که در آن 1700 قصه‌گوی ایرانی به رقابت پرداختند.
در خلال برگزاري شانزدهمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی كتاب ويژه اين دوره منتشر شد كه  هم‌زمان با برگزاری این رویداد در اختیار مخاطبان قرار گرفت.کتاب ویژه شانزدهمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی دربرگیرنده مطالب متنوع و معرفی قصه گویان ایرانی و خارجی است.
اهداف اين جشنواره
هدف کلی: گسترش فرهنگ قصه‌گویی در کشور.
اهداف فرعی:
الف) معرفی قصه‌گویان برتر ملّی و بین‌المللی به منظور تقویت فعّالیّت قصه‌گویی در مراکز فرهنگی و هنری.
ب) توانمند‌سازی مربیان از طریق ارتقاي دانش قصه‌گویی.
ج) تولید متون مناسب قصه‌گویی برای کودکان و نوجوانان.
د) تبادل تجربه میان قصه‌گویان داخلی و خارجی.

درباره قصه‌گويي

قصه‌گویی پیشینه‌ای پیوسته به تاریخ پیدایش انسان دارد. به همین دلیل همواره، یکی از عمده‌ترین و رایج‌ترین راه‌های انتقال تجربه و سرگرمی، قصه‌گویی و گوش سپردن به قصه‌ها بوده است.
هنر قصه‌گویی در زمان، تغییر شکل‌یافته و موازی با گسترش رسانه‌های گروهی از یکسو و دست‌آوردهای روانشناسی یادگیری از سوی دیگر، جامه‌های نو پوشیده تا همچنان بماند و توان رقابت خود را از دست ندهد.  
در اين هنر قصه‌گوها با استفاده از کنش‌ها و حرکت اندام‌ها، مخاطب را در داستان درگیر می‌کنند. با اینکه در بعضی از جوامع پیشرفته امروز، قصه‌گویی به‌عنوان یک هنر پرطرفدار، یک شیوة آموزشی توانمند و یک سرگرمی پرجاذبه مطرح است، در کشور ما توجه چندانی به قصه‌گویی نمی‌شود.
قصه گویی دارای سه ارزش مهم است:
1. قصه‌گویی از روی میل و علاقه، تصویرهای ذهنی و تجسم فکری را جهت می‌دهد و به تخیل قصه‌گو و شنونده دامن می‌زند.
2. قصه‌گویی کمک می‌کند کودکان سنت ادبیات شفاهی را درک کنند و گذشته را بفهمند.
3. قصه‌گویی به بزرگسالان فرصت می‌دهد پای کودکان را به میدان تجربه‌های ادبی بکشانند بی آنکه پایبند به کتاب باشند. 

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد