فراخوان "سيامين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران" منتشر شد.
در اين فراخوان تاريخ برگزاري جشنواره اكتبر 2013 و بخشهاي آن شامل بخش مسابقه بين المللي، آسيا و جهان اسلام اعلام شده است.
فيلمهاي توليد شده از سال 2011 كه قبلاً براي شركت در جشنواره ارسال نشدهاند و حداكثر 40 دقيقه هستند، ميتوانند متقاضي شركت در اين جشنواره باشند.
از تفاوتهاي عمده در آييننامه جشنواره اين دوره ميتوان به اضافه شدن جوايز در بخش بهترين فيلمنامه، بهترين تدوين و بهترين تصويربرداري علاوه بر بهترين آثار مستند، داستاني؛ تجربي و انيميشن اشاره كرد.
تا امروز (14 اسفند) حدود۵۹۰ فیلم از ۷۹ کشور جهان متقاضی شرکت در جشنواره شدهاند.
کشور فرانسه با ۱۲۷ فیلم همچنان در صدر جدول و سپس آلمان با ۳۰ فیلم در رتبه دوم و برزیل با ۳۹ فیلم در رتبه سوم قرار دارد، اسپانیا با ۲۹ فیلم، انگلیس با ۲۴ فیلم و امریکا با ۲۲ فیلم سه رتبه بعدی متقاضی شرکت در جشنواره هستند.
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران که در دو بخش ملی و بینالملل برگزار میشود؛ هر سال همزمان با آغاز بازار فیلم فجر و همچنین شروع به کار جشنوارههای معتبر بینالمللی فراخوان خود را منتشر میکند.
این جشنواره، فرصتی برای ارزیابی و معرفی بهترین تولیدات یکساله فیلم کوتاه ایران و سایر کشورهای جهان است.
تاريخچه جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران
در سالهاي 1360 تا 1363 جشنوارههاي فيلم كوتاه با عنوان «بخش 8 و 16 م.م» در جشنواره فجر برگزار گرديد.از سال 1365 با پاگرفتن «انجمن سينماي جوانان ايران» به طور رسمي اين جشنواره توسط انجمن برگزار شد كه نام آن به جشنواره «سينماي جوان» تغيير يافت.
ششمين جشنواره سينماي جوان در فروردين ماه 1367 در دو بخش فيلم و عكس برگزار شد و بالاخره در سال 1375 همزمان با سيزدهمين جشنواره سراسري سينماي جوان، جشنواره عنوان بينالمللي را نيز از آن خود كرد.
در سال 1376 جشنواره بينالمللي سينماي جوان علاوه بر زيرمجموعه فيلم و عكس بخش فيلمنامه را در دل خود جاي داد و 2 دوره به اين شكل برگزار شد. از سال 1382 به «جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران» تغيير نام يافت و تا كنون ادامه داشته است.
تاريخچه انجمن سينماي جوانان ايران
انجمن سینمای جوانان ایران در سال ۱۳۵۳ تأسیس گردید و از سال ۱۳۵۴، شروع به عضوگیری و تشکیل کلاسهای آموزشی نمود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۶۴، انجمن با حمایت معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیت مجدد خود را از سر گرفت و با هدف تشویق نوجوانان و جوانان ایرانی به هنر عکاسی و فیلمسازی و با گشایش تدریجی بیش از ۵۰ نمایندگی و دفتر در سراسر کشور، اقدام به جذب علاقهمندان به فراگیری رشتههای کارگردانی، فیلمنامهنویسی، عکاسی، تصویربرداری، تدوین و برگزاری آزمون سراسری و دورههای یکساله فیلمسازی نمود.فعالیتها
انجمن تا سال ۱۳۸۴ حدود ۹۰ هزار نفر فارغ التحصیل داشته که این عده ضمن آموزش، به تولید فیلمهای کوتاه در قطعهای آموزشی ۸ م .م ، VHS و S.VHS پرداختهاند و برخی از آنان بهتدریج، به تولید حرفهای روی آوردهاند. از سوی دیگر انجمن در فاصله سالهای ۱۳۶۸ تا 1376 همهساله ۴ جشنواره منطقهای را در نقاط مختلف کشور برگزار نموده است.برپایی ۲۱ دوره جشنواره ملی و ۹ دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه، ۳ دوره جشنواره فیلمهای مستند میراث فرهنگی یادگار، دو دوره جشنواره مفاهیم قرآن در فرهنگ ایران (تا پایان سال ۱۳۸۳)، یک دوره جشنواره فرهنگ ایران زمین و جشنواره فرهنگ و صنعت (تا پایان سال ۱۳۸۳) نیز از دیگر دستاوردهای انجمن در این زمینه بوده است .
در عرصه بینالمللی نیز آثار تولیدی انجمن در جشنوارههای معتبری نظیر کلرمون فران، کن، مارسی، سینما دو رئل، اکس ـ آن ـ پرووانس (فرانسه)، تامپره (فنلاند)، ایدفا (هلند)، اوبرهازن، دویسبورگ، هامبورگ، اشتوتگارت (آلمان)، ونیز، مونته کاتینی، تورین، میلان، آرچی پلاگو (ایتالیا)، سن پترزبورگ (روسیه)، بارسلونا، بیل بائو، والنسیا (اسپانیا)، ابنزه (اتریش)، مدیاویو (مجارستان)، کارلو ویواری (جمهوری چک)، بلگراد (صربستان و مونته نگرو)، آدنزه (دانمارک)، کراکو (لهستان)، بوسان (کره جنوبی)، یاماگاتا (ژاپن)، دراما (یونان) و... به نمایش درآمده و جوایز بسیاری هم نصیب فیلمسازان جوان انجمن شده است.
انجمن سینمای جوانان ایران از سال ۱۳۶۹ بهعنوان نماینده ایران، به عضویت اتحادیه بینالمللی سینمای غیرحرفهای یونیکا در آمده و تاکنون حضور فعالی در جشنوارههای آن داشته است. همچنین انجمن نماینده ایران در فدراسیون بینالمللی هنر عکاسی فیاپ است و با گشایش آژانس عکس ایران، گامی در راه عرضه آثار عکاسی هنرمندان ایرانی برداشته است.
در زمینه تولید نیز تا سال ۱۳۷۶ فیلمهای انجمن محدود به ارائه آثار هنرجویان در قطعهای ۸ م .م - VHS و SVHS بود؛ اما از این سال به بعد و به منظور مشارکت فراگیر فیلمسازان شاخص و باتجربه انجمن در خلق آثار بدیع، بخش تولید حرفهای فیلمهای کوتاه در قطعهای بتاکم، ۱۶ م .م ، ۳۵ م .م و دی وی کم، راهاندازی شد و تا سال ۱۳۸۴ بیش از ۹۲۰ عنوان فیلم کوتاه حرفهای نیز تولید گردیده که ۸۰ جایزه بینالمللی را برای انجمن به ارمغان آورده است.
انعقاد قرارداد تولید مشارکتی با سازمانها، نهادها و مؤسسات داخلی و خارجی، برگزاری مستمر هفتههای فیلم و عکس در دفاتر انجمن در سراسر کشور، چشمانداز سینمای مستند کشورهای فرانسه، هلند، لبنان و فلسطین، برپایی نمایشگاههای عکس انفرادی و گروهی عکاسان جوان در شهرهای مختلف، برگزاری برنامه سینمای آینده از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۹ در سینما فلسطین و سپیده به صورت یک نمایش در هفته ـ بهتدریج به ۱۸ شهرستان نیز تعمیم داده شد، تأکید بر ضرورت بحث نمایش فیلمهای کوتاه در سینماها، عرضه تولیدات برتر انجمن در شبکه ویدئویی کشور و تلویزیون ایران و شبکههای مختلف بینالمللی، برگزاری نمایشگاه سالانه عکسهای مطبوعاتی جهان (World Press Photo ) در تهران و همینطور طراحی و راهاندازی ۴ پایگاه اطلاع رسانی (Website) اختصاصی انجمن، از دیگر فعالیتهای انجمن سینمای جوانان ایران تا سال ۱۳۸۴ محسوب میشود.
اکنون انجمن سینمای جوانان ایران آمادگی دارد کلیه محصولات خود ـ اعم از فیلم و عکس ـ را عرضه نماید. همچنین با توجه به وسعت جغرافیایی مراکز ۵۱گانه انجمن در سراسر ایران، این انجمن آماده است تا در برگزاری دورههای آموزشی فیلم و عکس و پروژههای تولید مشترک و عرضه بینالمللی فیلم کوتاه با افراد و سازمانهای مختلف ایرانی و خارجی همکاری داشته باشد.