در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
شنبه

۱۸ آبان ۱۳۹۲

۲۰:۳۰:۰۰
53798

حمایت از هنر مذهبی در دوره صفوی و ایلخانی

مرتضی حیدری، هنرمند نقاش

دبیر هفتمین دوسالانه نگارگری معتقدست نگارگران برای کار در حوزه عاشورا نیاز به حمایت‌های دولتی دارند و حتی بزرگان این هنر آثار عاشورایی دارند که در انبارها خاک می‌خورند و درست عرضه نمی‌شوند.

به گزارش افکارنیوز، مرتضی حیدری، هنرمند نقاش در مورد توجه نگارگران به مقوله عاشورا توضیح داد: باید قبول کرد که نگاه به هنر عاشورایی در نگارگری ایران کم شده است ولی باید دید که عامل این مساله چیست و نباید بلافاصله نگارگران را متهم کرد.

وی افزود: ما حمایتی از هنرمندان نگارگرمان برای پرداختن به موضوع عاشورا نمی‌بینیم. هرچند که کار کردن برای عاشورا یک تکلیف فردی است که باید مبتنی بر عشق و علاقه باشد.

این هنرمند نقاش با ذکر این جمله که "معقول است که به وزنِ گران‌سنگ عاشورا در این حوزه کار هنری شود" ادامه داد: اینکه در هنر عاشورایی و کار در حوزه هنر دینی مرتبط با سیدالشهدا(ع) آثاری خلق شود، انتظار بی‌جایی نیست ولی باید قبول کنیم که حمایت‌های دولتی از هنری مثل نگارگری می‌تواند به این سرانجام ختم شود که عاشورا در کار نگارگران بیشتر به تصویر درآید.

وی نمونه حمایت درست از هنر را به دوره صفوی و ایلخانی مرتبط دانست و گفت: "بایسنقر میرزا"، "جعفر تبریزی"، "رضا عباسی" و هنرمندان دیگر در آن دوران مورد تفقد و حمایت حکومت قرار گرفتند که باعث خلق آثاری چون گنبد سلطانیه، آثار مکتب هرات و اصفهان شد که بسیاری از آنها تم مذهبی داشتند.

حیدری ضمن گلایه از وضعیت مدیریت بر هنرهای تجسمی بیان کرد: فکر می‌کنید که چقدر وقت و انرژی و توجه برای خلق تابلوی دیگری چون ظهر عاشورای فرشچیان لازم است؟ می‌دانید چندین و چند مجموعه عاشورایی از بزرگان این هنر در انبارهای آنها خاک می‌خورد؟ با تمام اینها مدیریتی که لازم است بر هنرهای تجسمی باشد، وجود ندارد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: زمانی من را به عنوان دبیر دوسالانه نگارگری انتخاب کردند و من از نزدیک با مشکلات هنرمندان این عرصه آشنا شدم. خاطرم هست که سه بار بزرگان نگارگر ایرانی در دفتر یکی از مدیران تجسمی جمع شدند تا با وی دیدار کنند ولی آن مدیرکل حتی حاضر به حرف‌زدن در مورد مشکلات نگارگران نشد، آن وقت انتظار خلق آثاری در حد و اندازه عاشورا کمی مشکل است.

دبیر هفتمین دوسالانه نگارگری ادامه داد: روزی روزگاری موزه‌ای به نام موزه آستان قدس آمد و اثر به یادماندنی استاد فرشچیان یعنی "ظهر عاشورا" را چاپ کرد و آن را در جامعه نشر داد. من در آثار بزرگان نگارگری چون زنده‌یاد مهرانگیز مظاهری و یا آقامیری آثار برجسته‌ای که مرتبط با عاشورا هستند سراغ دارم که متاسفانه هیچ ارگانی در مورد آنها کاری نمی‌کند.

وی در پاسخ به این که آیا جوانان هنر نگارگری نیز مانند بزرگان این عرصه در عرصه هنر عاشورایی موفق هستند یا خیر؟ گفت: من این جمله را که می‌گوید جوانان از هنر عاشورایی استقبال نمی‌کنند موافق نیستم. بسیاری از مراجعه‌کنندگان جوان به من کسانی هستند که مشتاقانه در این حوزه گام برمی‌دارند.

حیدری در پایان سخنان خود گفت: امیدواریم نگارگری به خصوص آنچه در حوزه هنر دینی و عاشورایی انجام می‌شود، با حمایت‌هایی که صورت می‌گیرد به جایگاهی که حق و شایسته آن است دست یابد و با تلاش بیشتر به سرانجام مقصود برسد.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد