پروفسور «مارکوس ریتر» پژوهشگر ایرانشناس دانشگاه اتریش که به تحقیق و پژوهش در خصوص سبک معماری حرم مطهر رضوی در دورهی قاجار میپردازد، خاطر نشان کرد: معماری و هنر این مکان مقدس در دنیا بینظیر است و معماران ایرانی حرف اول معماری اسلامی را در دنیا میزنند.
این استاد دانشگاه خصوصیات معماری دورهی قاجار را اینگونه اظهار کرد: معماری دورهی قاجار، بیشتر مبتنی بر طرح و سنتهای شاهان سابق بوده است که بنای صحن آزادی(صحن نو) در این دوره ساخته شده است.
وی که پیش از این پژوهشگر ارشد انستیتو ایرانشناسی آکادمی علوم اتریش بوده و اخیراً بهعنوان رییس بخش تاریخ هنرهای اسلامی دانشگاه وین منصوب شده است، افزود: ترکیب سنت و نوآوری، پدیدهای است مختص ایران قرنهای 18 و 19 میلادی که مصادف با دورهی قاجار در قرن 13 هجری قمری است و همهی سبکهای سنتی حرم مطهر رضوی با نوآوری همراه است.
ریتر درباره هدف سفر این هیئت اتریشی به ایران گفت: مهمترین هدف سفر ما آشنایی با معماری اسلامی اماکن مقدس مذهبی و مساجد است و قطعاً سبک معماری حرم مطهر رضوی میتواند الگوی مناسبی برای دیگر اماکن مقدس باشد.
براساس این گزارش، این گروه 24 نفره از اساتید و دانشجویان رشتهی معماری دانشکدهی وین دانشگاه اتریش، پس از بازدید موزهی مرکزی از نزدیک از معماری صحنهای مختلف حرم مطهر رضوی از جمله صحن عتیق(صحن انقلاب) و صحن آزادی بازدید کردند.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/11/2119_ امام رضا.jpg)
پژوهشگر ایرانشناس دانشگاه اتریش، در بازدید از حرم مطهر رضوی گفت: حرم مطهر رضوی مهد معماری اسلامی و سبک معماری حرم مطهر رضوی در جهان بینظیر است.