غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی که روز 13 آذر، در مراسم اختتامیه نمایشگاه خوشنویسی «حبیب خط» شامل مجموعه آثار روحانی خوشنویس مرحوم حبیبالله فضائلی حضور یافته بود، در سخنانی از هنر به عنوان تاجی یاد کرد که بر سر هر هنرمند قابلی مینشیند.
وی افزود: هنر لباس فاخری است که میتواند بر تن هر محصول ساخته بشری بنشیند و به هنر آراسته شود. همان طور که هر سنگ،چوب و آهنی میتواند هنری شود،شعر هم پوشیدن لباس هنر در کلام است بنابراین خوشنویسی هم نوعی آواز خط است چرا که احساس خوبی را به مخاطب میبخشد.
حدادعادل گفت: خوشنویسی یک هنر فاخر و نجیب است و این خوش اقبالی را داشته که آلوده نمیشود.
وی افزود: برخی هنرها در معرض آلودگی هستند مثل موسیقی که هنری آسیب پذیر است اما آسیبپذیری هنر خوشنویسی تقریباً صفر است و این گواهی را به تجربه میگویم.
حدادعادل ادامه داد: فساد اخلاقی و انحراف در جامعه تاکنون از طریق هنر خوشنویسی دیده نشده است و این هنر هیچ گاه در خدمت پلیدی قرار نگرفته است چرا که این هنر یا در خدمت ارائه حقایق وحیانی و الهی بوده و یا معارف حکمی، عرفانی و ادبی و گویی خوشنویس ذاتاً طوری تربیت شده که دستش به بدنویسی پیش نمی رود.
حدادعادل همچنین از خوشنویسی به عنوان هنری رشد یافته در جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و گفت: تعداد نمایشگاههای خوشنویسی که در طول 35 سال گذشته در کشور برپا شده است، در مقایسه با سایر هنرها بسیار بیشتر بوده است و این نشان میدهد که این هنر مورد توجه مسئولان و مردم جامعه بوده است.
او همچنین از این که این هنر در مدارس کشور از جایگاه شایستهای برخوردار نیست انتقاد کرد و گفت: در زمانی که مسئولیتی که در زمینه کتابهای درسی داشتم تلاش کردیم که هنر خوشنویسی را در کتابهای درسی داشته باشیم و الان نمی دانم این روند ادامه یافته یا خیر.
او در بخش دیگری از سخنانش درباره علاقه روحانیون به هنر خوشنویسی سخن گفت و افزود: این هنر نزد روحانیون علاوه بر تذهیب علم و اخلاق مورد توجه بوده است مثل مرحوم امام (ره) و برادرشان آقای پسندیده که امام (ره) نزد ایشان مشق خوشنویسی میکردند.
حدادعادل در ادامه از فرزندان مرحوم فضائلی تقدیر کرد و گفـت: فرزندان مرحوم فضائلی نشان دادند که هم فرزند پدر هستند و هم فرزند هنر.
او همچنین به توجه به دیگر روحانیون خوشنویس از جمله مرحوم نجومی، کشفی و رحیمیان هم تأکید کرد و گفت: درباره آیت الله نجومی هم کارهایی انجام شده است اما جا دارد که نمایشگاهی از آثار ایشان هم در کرمانشاه برپا شود.
درباره نمایشگاه حبیب خط
"حبیب خط" عنوان نمایشگاهی از آثار خوشنویسی زندهیاد حبیباله فضائلی در بیش از ۴۰ سال گذشته است که در گالری نی بنیاد شمس برپا شده بود.
عصر روز، یکشنبه سوم آذرماه نمایشگاه "حبیب خط" متشکل از آثار زندهیاد حجتالاسلام حبیبالله فضایلی خوشنویس بهنام اصفهانی که کارهای پژوهشی زیادی نیز در حوزه خوشنویسی انجام داده است، در گالری نی در بنیاد شمس برپا شد.
در این نمایشگاه که از سوم تا سیزدهم آذرماه جاری در نگارخانه بینالمللی نی برگزار شد، ۴۴ اثر از زندهیاد حبیباله فضایلی عرضه خواهد شد که بخشی از آثار موزهای و بخشی دیگر برای فروش عرضه شدند.