این کتاب که در سال 1999 ميلادي در آکادمي مطالعات عالي آکسفورد ارائه شده است. شامل دو بخش اساسي است. بخش اول، به تعزيه و ريشههاي پيدايش آن، بهويژه تأثير عزاداريهاي محرم بر شکلگيري تعزيه ، در عراق و چند کشور اسلامي ديگر پرداخته و در بخش دوم نيز به موضوع تأثير مصيبت کربلا بر نمايش و شعر مدرن عرب پرداخته است.این کتاب ترجمه بخش اول اين رساله است.
مجید سرسنگی استادیار گروه آموزشی هنرهای نمایشی دانشگاه تهران در مورد این کتاب و ترجمه آن میگوید: تعزيه، از يک سو، تماشاگر عام را راضي نگاه ميدارد و فرصتي مغتنم را براي حضور عامه مردم در فضاي نمايش فراهم ميکند، و از سوي ديگر، تماشاگر خاص خود را با نمايشي هنرمندانه و کمالطلب روبهرو ميسازد.
وی تصریح کرد: استقبال گسترده تماشاگران از اين نمايش و ميزان ارتباطي که تعزيه با مخاطبان خود برقرار ميکند،نه فقط از نظر مسلمانان، بلکه از ديدگاه پژوهشگران عرصه ديگر مذاهب و فرهنگها نيز تحسين برانگيز بوده است.
این کتاب در چهار بخش با عناوین بررسي اجمالي، سنتها و فرهنگ عامه در نمايش تعزيه، تعزيه در ديگر کشورهاي اسلامي و عربي و تعزيه و نمايشهاي قرون وسطي در اروپا در 88 صفحه و شمارگان یکهزار پانصد نسخه توسط فرهنگستان هنر عرضه شده است.
درباره مجید سرسنگی
تحصیلات: لیسانس تئاتر از دانشکده هنرهای زیبا،فوق لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس،دکترای تئاتر از انگلستان(بورسیه دانشکده هنرهای زیبا)
اجراها: نگارش و چاپ نمایشنامه” یکی بود یکی نبود “به کارگردانی”فرهاد مهندسپور“ اجرا شده است
توضیحات: اولین مسئول کانون دانشجویان و تئاتر تجربی دانشکده هنرهای زیبا در دوران ریاست ملی منتظری بر مرکز هنرهای نمایشی
سردبیر اولین نشریات جشنواره تئاتر دانشجویی با عنوان”نما“
اولین رئیس انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس
مدیر روابط عمومی دانشگاه تهران در دوران ریاست دکتر عارف
مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری در دوران وزارت دکتر عارف
مسئول دفتر معاون اول رئیس جمهور( خاتمی ) در دوران معاونت دکتر عارف
عضو هیأت علمی دانشکده هنرهای زیبا