در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
یکشنبه

۱۸ اسفند ۱۳۹۲

۲۰:۳۰:۰۰
53911

استاد«حسين بهزاد» مشهورترين نگارگر معاصر

استاد«حسين بهزاد» مشهورترين نگارگر معاصر درسال يكهزارودويست و هفتادو سه هجري شمسي در تهران به دنيا آمد. پدرش ميرزا فضل الله اصفهاني نقاش و قلمدان‌ساز بود.

استاد«حسين بهزاد» مشهورترين نگارگر معاصر درسال يكهزارودويست و هفتادو سه هجري شمسي در تهران به دنيا آمد. پدرش ميرزا فضل الله اصفهاني نقاش و قلمدان‌ساز بود. از كودكي به سبب علاقه بسيار به نقاشي روي آورد وبه تدريج مشهور شد. در سال 1314 استاد به فرانسه رفت و در پاريس به مطالعه هنر دنياي جديد پرداخت. در آنجا صبحها براي تحصيل معاش در كارگاه خود روي مينياتورهاي ژاپن، چين و ايران به تهيه مينياتور مشغول مي‌شد و در بقيه مدت به مطالعه آثار نقاشان بزرگ دنيا در موزه معروف «لوور» مي پرداخت. بعد از سيزده ماه استاد به وطن مراجعت كرد و نتيجه مطالعات خويش را در آثار جديد خود به هموطنان عرضه كرد.استاد حسین بهزاد

به طوري كه به عنوان بزرگترين مينياتوريست معاصر ايران شناخته شد. آثار او چندين بار در ايران و مراكز هنري جهان به نمايش گذاشته شده و همه جا مورد تحسين قرار گرفته است. وي با ابداعاتي درهنر مينياتور، اين هنر اصيل وارزشمند ايراني واسلامي را بهبود بخشيد. اصولا آثار استاد حسين بهزاد درعين زيبايي ، حرفهايي بسياري براي گفتن دارد خصوصا آن دسته كه ملهم از اشعار شعرايي چون :خيام، حافظ و مولاناست. استاد بهزاد فردي متواضع ودرعين حال عاطفي وحساس بود و به اهل بيت عصمت وطهارت- عليهم السلام- عشق مي ورزيد. وي دراواخر عمر از هنركده هنرهاي تزئيني، دكتراي افتخاري دريافت كرد وبه تدريس آن هنركده مشغول شد. از اين استاد بزرگ آثار هنري چندي برجاي مانده است كه «شاهنامه فردوسي»، «ايوان مدائن و فتح بابل» ازآن جمله اند. وي سرانجام در بيست و يكم مهرماه سال يكهزاروسيصدوچهل وهفت هجري شمسي، در سن هفتادو چهار سالگي درگذشت.

شهرت و اعتبار وي بر اثر توصيف و تبليغ بدست نيامده و با زور و فشار بر قامت او پوشانيده نشده است. بلكه معرف او آثار اوست كه با تمام سادگي، داراي مفاهيم عميق و پر ارزش براي طبقات خاص و عام است.

پدرش ميرزا فضل الله اصفهاني نقاش و قلمدان‌ساز بود. هفت ساله بود كه پدرش او را به شاگردي در دكان ملاعلي قلمدان ساز در مجمع الضايع گذاشت بعد از مدت كوتاهي پدرش و استاد ملاعلي هر دو به مرض وبا درگذشتند و بهزاد در همانجا نزد ميرزا حسن پيكر نگار كه شاگرد بزرگتر ملاعلي بود باقي ماند و دوازده سال بعنوان شاگرد براي پيكر نگار كار كرد. در هيجده سالگي كارگاه مستقلي براي خود در كاروانسراي حاجي رحيم خان در كنارسبزه ميدان باز كرد و مشغول كار شد. كارهاي اين زمان او بيشتر كپيه مينياتورهاي قديم بود و به سبك مينياتورها ي مكتب صفوي و آثار كمال الدين بهزاد و رضا عباسي علاقمند بود و چنان در كپيه و سبك آنها مهارت و استادي به خرج مي‌داد كه تشخيص آن از آثار قديم، مشكل بود.
حسين بهزاد به ويژه در كپيه كردن از آثار مينياتوري قديم كه سخت مورد توجه اروپاييان و دلالان ايراني بود، استعداد و توانايي بسيار زيادي از خود نشان داد. حسين بهزاد از سن 18 سالگي كارگاه مينياتوري مستقلي داير كرده به سرعت كار او با استقبال فراوان روبه رو شد. او به ويژه آثار كمال الدين بهزاد و رضا عباسي از مينياتوريستهاي صاحب نام و درجه اول دوران صفويه را با استادي تمام كپيه مي كرد. حسين بهزاد براي مطالعه در آثار نقاشي جديد و قديم هنرمندان اروپايي، بارها از اروپا ديدن كرد و آثار و مينياتورهاي او در چندين نمايشگاه هنري ايران، اروپا و آمريكا به نمايش گذاشته شد و با استقبال فراوان روبه رو شد.

استاد بهزاد با ابداعاتي در هنر مينياتور، اين هنر اصيل و ارزشمند ايراني و اسلامي را بهبود بخشيد. استاد بهزاد در به کارگيري رنگ‏ها از شيوه‏‌هاي بديع استفاده مي‏‌کرد و با رنگ، شادي مي‌‏آفريد يا غم و اندوه را به بيننده القا مي‏‌کرد. شاهنامه فردوسي، ايوان مدائن و فتح بابل از جمله آثار ارزشمند این نگارگر است . وي در اواخر عمر، از هنرکده هنرهاي تزئيني، دکتراي افتخاري دريافت کرد و به استادي آن درآمد. استاد بهزاد، مردي متواضع و در عين حال عاطفي و حساس بود و به اهل بيت عصمت و طهارت(ع) عشق مي‏‌ورزيد.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد