ارتباط متقابل معماری ایران و هند به طور کلی در دو عصر قبل از اسلام و بعد از اسلام می توان مورد بررسی قرار داد. در قبل از اسلام از زمان حرکت اقوام آریایی از ایران به طرف شبه قاره هند تا حکومت هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان هنر معماری شبه قاره هند به دلیل ارتباط سیاسی، اجتماعی، تجاری، فرهنگی و گسترش دامنه حکومت های مذکور تا شبه قاره هند، از هنر و معماری ایران بی بهره نماند. شباهت ستون آشوکا به ستون های هخامنشی و کاخ های ستون دار، معماری معابد دره بامیان و آثار هنری غاز آجانتا، که نشانه هایی از هنر اشکانیان و ساسانیان را منعکس می نماید، همه دلایل فیزیکی آشکاری از این ارتباطات هستند.
دوره بعد از اسلام، با حضور اعراب مسلمان بر دره سند در سال 711 میلادی، که دوام چندانی نداشت، آغاز شد. سپس غزنویان ارتباطاتی در قرن 10 و 11 میلادی با هند داشتند. بعدها غوریان در قرون 12 و 13 در آنجا مستقر و آثاری چون مسجد قوت الاسلام و منار قطب را بنا نهادند.
جهت خواندن ادامه مطلب به فایل PDF پیوست موجود در صفحه مراجعه نمایید...
منبع :
چهارشنبه
۱۱ فروردین ۱۳۹۵
۱۹:۳۰:۰۰
54272
ارتباط متقابل معماری ایران و هند را به طور کلی در دو عصر قبل از اسلام و بعد از اسلام میتوان مورد بررسی قرار داد. دوره بعد از اسلام، با حضور اعراب مسلمان بر دره سند که دوام چندانی نداشت، آغاز شد.