اگر چه موهبت شهادت در دوران معاصر ما به همه ملت ایران در اقصی نقاط این کشور عطا شد- هیچ نقطهای از نقاط کشور نیست که عطر شهادت، نور شهادت و خاطره حماسههای همراه با شهادت در آنجا وجود نداشته باشد- ولی برخی از مناطق اختصاصاتی دارند و کرمان یکی از این مناطق است...
این بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب است در سفر اردیبهشتماه 1384به دیار كریمان و دیدار ایشان با خانوادههای شهدای استان كرمان. «كریمانه» روایتی از این سفر تاریخی است كه مخاطب را با خود به گذشته نهچندان دور میبرد و حضور حضرت آیتالله خامنهای را در منزل خانواده 15شهید كرمان به شیرینترین شكل ممكن با تصاویر رنگی و خاطرهانگیز از دومینماه بهار 84مقابل دیدگان خوانندگان قرار میدهد.
آنچه این كتاب 296صفحهای را از دیگر روایتها و سفرنامههای مشابه متمایز میكند، چند ویژگی است؛ اول همت بچههای صهبا و مؤسسه جهادی برای پیوند زدن میان گذشته و حال. پدیدآورندگان كتاب سالها پس از آن سفر تاریخی راهی كرمان شده و از نزدیك سراغ خانوادههایی رفتهاند كه 11سال پیش میزبان رهبر معظم انقلاب بودهاند. خواندن روایتهای امروز و دیروز بهویژه متن سخنان رهبری با خانوادههای شهیدان بسیار به دل مینشیند.
ویژگی بعدی، دیدن تصاویر لبخندهای سرداری است كه امروز آوازه نامش لرزه بر اندام تكفیریها میاندازد و در خارج از مرزهای ایران هم به اندازه خاك پاك ایران اسلامی هوادار دارد. در بسیاری از تصاویری كه در كریمانه منتشر شده، سردار قاسم سلیمانی با لباس سبز پاسداری در كمترین فاصله از رهبر معظم انقلاب به چشم میخورد. فرمانده سپاه قدس كه این روزها تصاویرش بهویژه در خط مقدم نبرد با جبهه كفر دستبهدست میشود، آن روزها چندان در رسانهها حضور نداشت و حالا كه 11سال از بهار تاریخی كرمان گذشته، میتوان با لذتی بیشتر به تماشای عكسهایش نشست.
در بخشی از كتاب آمده است: این نخستین سفر رسمی رهبر انقلاب به كرمان بعد از رحلت حضرت امام(ره) است. استانی كه قبل از انقلاب بارها در آن حضور یافته و خاطراتی فراوان از آن دارند؛ از جیرفت، بم، رفسنجان و خود شهر كرمان. علاقه ایشان به كرمان آنقدر زیاد است كه چندبار در مناسبتهای مختلف در اینباره فرمودهاند. از جمله اینكه: «من از قدیم به كرمان علاقهمندم. تا جایی كه میگفتم اگر قرار باشد در دنیا جایی غیراز قم و تهران زندگی كنم، آن شهر حتما كرمان خواهد بود.»
كرمان بیست و یكمین سفر استانی رهبر انقلاب بود؛ سفرهایی كه از زمستان 69 شروع شد و همچنان ادامه دارد. اهمیت سفر به دیار كریمان در آن مقطع زمانی یعنی بهار 84از آنجا بیشتر به چشم میآید كه مردم این استان در سالهای منتهی به آن چند حادثه غمبار را پشت سر گذاشته بودند؛ سقوط هواپیمای سپاه كرمان و شهادت 276پاسدار در سال 81، زلزله بم و مرگ 26هزار نفر از مردم این شهر در زمستان 82و زلزله زرند و مرگ هزار نفر در سال 83.
اگر چه موهبت شهادت در دوران معاصر ما به همه ملت ایران در اقصی نقاط این کشور عطا شد ولی برخی از مناطق اختصاصاتی دارند و کرمان یکی از این مناطق است...