در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
شنبه

۲۰ خرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54665

هنر سوخته کاری چوب

سوخته کاری از هنرهای سنتی و البته فراموش شده ایران زمین می باشد که با همت استاد ندّاف در طی حدوداً یک دهۀ فعالیت احیا گردیده است.در این هنر، دقت از جایگاه بالایی برخوردارمی‌باشد.

سوخته کاری از هنرهای سنتی و البته فراموش شده ایران زمین می باشد که با همت استاد ندّاف در طی حدوداً یک دهۀ فعالیت احیا گردیده است.در این هنر دقت از جایگاه بالایی برخوردارمی باشد.کوچکترین بی دقتی و حواسپرتی باعث از بین رفتن اثر به طور کامل خواهد شد.تناسب کنتراستهای اعمال شده بر روی چوب نیز از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.در سوخته کاری از دو رنگ اصلی قهوه ای و طلایی استفاده می شود و طیف های مختلفی که از این دو رنگ بوجود می آید ، تعیین کننده زیبایی اثر خواهد بود.خلق کنتراستهای مختلف از دو رنگی که گفته شد و البته برقراری تناسب بین آنها ، تنها هنری است که یک هنرمند سوخته کار پس از انتخاب شایسته طرح باید به منصۀ ظهور بگذارد.
حساسیت بالا باعث می شود که هنرمند تمام تمرکز و توجه خود را در زمان انجام کار، معطوف به آن کرده و کوچکترین توجهی به اطراف نداشته باشد ؛ چون کمترین اختلاف زمانی در انجام سوخت باعث تغییر رنگ چوب و در نتیجه اختلاف در کنتراستها شده و یا اینکه باعث فرو رفتن نوک بسیار داغ هویه در چوب شده و اثر را از بین خواهد برد.نفس نیز در هنگام انجام سوخت حبس می شود تا کنترل بیشتری بر روی چوب و هویه اعمال گردد.

درباره استاد مرتضی نداف
استاد مرتضی نداف در سال 1359 در کاشمر دیده به جهان گشود.
 قبل از اینکه هنر سوخته کاری را به طور حرفه ای دنبال کند ، در زمینه موسیقی و خصوصاً ساز نی فعالیت می کرده است . او به طور کاملاً اتفاقی با این هنر  آشنا و به آن علاقه مند شده است .
در ابتدا کمتر کارهای مذهبی انجام می داده زیرا اعتقادش بر این بوده است که کارهای مذهبی می بایست از کیفیت بالایی برخوردار باشد و او نمی توانسته در ابتدا کارهای با کیفیت بالا خلق کند.
ولی به گفته خودش از زمانی که دست چپ و راستش را در این هنر شناخته است ، به انجام کارهای حرفه ای مذهبی پرداخته است . به اعتقاد وی ، پا گذاشتن در این عرصه به دست خود انسان نیست و خمیر مایه آن باید از ابتدا در وجود انسان قرار داشته باشد و وقتی این خمیر مایه و شربت به جوش آید ، هدایتگر انسان خواهد بود.

یکی از عقاید جالب و البته قابل تامل وی این است که هنرمند در حین انجام کارهای مذهبی باید به دور از هرگونه گناه و معصیتی باشد و در غیر این صورت، اثر خوبی خلق نخواهد شد.
استاد ندّاف به مدت 15 سال است که در این زمینه مشغول فعالیت است . در سال 1381 وارد مجموعه هنرمندان موزه معاصر صنایع دستی ایران شد. آثار وی در 3 موزه معتبر ایران نگهداری می شود .
از مهمترین آثار وی می توان به خلق کوچکترین کتیبۀ قرآنی جهان بوسیله هنر سوخت و بر روی ساقه گندم به طول 17 میلی متر و عرض 4 میکرون ، نوشتن یک مرتبه آیه الکرسی و 7 مرتبه سوره مبارکه توحید بر روی دانه گندم ، نوشتن آیه الکرسی بر روی دانه ارزن و بسیاری کارهای شگفت آور دیگر اشاره کرد.
از دیگر افتخارات استاد برگزیده شدن به عنوان جوانترین هنرمند موزه معاصر ایران و برگزیده شدن به عنوان هنرمند نمونه موزه معاصر صنایع دستی ایران در سال 1382 می باشد . البته اعتقاد استاد بر این است که
انجام همه این کارها ، جز با کمک خداوند متعال ممکن نبوده است.
ایشان دارای6 حکم و لوح استادی ، تقدیرنامه های مختلف و گواهی سطح کیفی ممتاز از سازمانهای ذیربط می باشد . وی در برنامه های زندۀ تلوزیونی زیادی شرکت و دربارۀ هنر سوخت سخن گفته است . همچنین از مصاحبه های مختلفی که تا کنون با ایشان ترتیب داده شده می توان به مصاحبه با شبکه تلوزیونی الحیاه ، الجزیره و مصاحبه با شبکه های مختلف ایران اشاره کرد.

همچنین در اكسپوی چین در شانگهای این افتخار را داشت كه به نمایندگی هنرمندان ایران عزیز در اكسپو شركت كند وهنر ایران را به تمام دنیا نشان دهد.

irandeserts.com

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد