روز 20 خرداد در تقویم روز صنایع دستی نامگذاری شده است.
ضربه های پی در پی چکش بر بدن بی روح آهن و نقش های حکاکی شده بر روی آن، یا حرکات سریع دستان گلی سفالگر و خلق کوزههای مسی گوشههایی از پیوند مبارک هنر و معنویت است. معنویت، همواره در قبای دین، مذهب، عبادت، نیایش و...، تعالی بخش روحهای جست و جوگر بشر بوده و هنر در مسیری متفاوت، ولی هم جهت با معنویت، سیراب کننده اندیشه و خیالات تشنه انسان است. در این نوع هنر، هنرمند می کوشد با الگوگیری از مضامین معنوی، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، ادامه دهنده راهی باشد که خداوند از سوی پیامبران یا در کتابهای رهایی بخش، برای سعادت و خوشبختی انسان، پیش روی او قرار داده است.
کشف آثار باستانیِ به جای مانده از نیاکان بشر، از وجود صنایع دستی در زمان های بسیار دور، حتی دوران انسان های اولیه خبر میدهد. زمانی که به این آثار نظر میافکنی، با دنیایی کهن رو به رو می شوی که غبار تاریخ بر چهره تک تک آنان جای گرفته است. بخشی از آثار به جای مانده از انسانهای اولیه، شامل سفالینههایی است که از گِل پخته شده و تصاویر حیوانات به شکلی تخیلی بر روی آنها نقش بسته است. به راستی آیا هنرمند نقش آفرین، آن روز میدانست با دستانش چه گنجینهای را نقش میزند. آیا میدانست روزی هنرش، تجسمی از روزگارش برای آیندگان خواهد شد. بیستم خرداد ماه، سالروز جهانی صنایع دستی، بر هنرمندان و زحمت کشان عرصه هنر و صنعت مبارک باد.
منبع :
سهشنبه
۲۳ خرداد ۱۳۹۶
۱۹:۳۰:۰۰
54678
هنری که با روح و درون هنرمند آمیخته است. محروم است و در آستانه فراموشی اما هستند کسانی که هنوز عاشقانه به این هنر مشغولند و به آن عشق میورزند.