لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چگونه به هنر نمایش و اجرا علاقمند شدید و فعالیت خود را از چه سنی و چگونه آغاز کردید ؟
به نام خدا سید محمد جواد طاهری هستم ، خلاصه ای از بیوگرافی بندهی حقیر به این شرح است که از سال 1364 وارد عرصهی تئاتر شدم و در سال 1372 اولین تجربهی کارهای تصویری را داشتم ولی پیش از آن در سال 1369 اولین تجربهی کارگردانی تئاتر را داشتم و خب در طول این سال ها تئاتر های زیادی را کارگردانی کردم که تعداد آن بالغ بر 20 الی 25 اثر هست که در ژانر های مختلف اجتماعی و دینی مذهبی بوده که در ژانرهای دینی نمایشهایی مانند ماه در آسمان_خواهر عشق و حنانه را تولید کردیم و امسال این سعادت نسیب من شد که بتوانم کارگردانی نمایش خورشید کاروان را داشته باشم.
در سریال هایی مانند یوسف پیامبر، نوش دارو، هوش سیاه، قفسی برای پرواز و در فیلم های سینمایی مانند ملک سلیمان، سایهای برای خورشید، آسو و در راه بهشت ایفای نقش داشتم و این سعادتی بوده برای من که در خدمت مخاطبان بودم.
در مورد نمایش "خورشید کاروان" که به زودی به روی صحنه میرود توضیح دهید؟
خورشید کاروان امسال بیست و هفتمین سالی است که در کشور و خارج کشور اجرا میشود.
این نمایش با استقبال بسیار خوبی در طول این سالیان مواجه شده و امیدواریم که امسال هم همین اتفاق بیفتد و برای هم شهریان و مخاطبین اثر موثر واقع شود، داستان نمایش بسیار بار حسی دارد داستان نمایش داستان دیر راهب است، پس از واقعه کربلا وقتی سر بریده امام را به همراه اسرا و بازماندگان به سمت شام میبردند در بین راه آن ها در دیری توقف میکنند. آن دیر راهبی دارد که کنجکاو میشود این سر و این کودکان متعلق به چه کسانی هستند و از آنها تقاضا میکند تمام داراییش را به آنها ببخشد در ازای اینکه یک شب سر را به امانت بگیرد و این پلی میشود به اینکه راهب به دین اسلام گرایش پیدا کند.
در حضور رسانههای پرمخاطبی مانند تلوزیون و سینما تولید نمایشهایی آئینی همچون "خورشید کاروان" چه هدفی را دنبال میکند؟
یکی از وظایف رسانه ها این است که اعتقادات و ارزشهای دینی و مذهبی و اسلامی و انقلابی مارا ترویج بدهند و از این نوع آثار که در مقابل حجمهای از تهاجم فرهنگی که روزانه به سمت ما حمله ور میشوند قرار گرفته اند، حمایت کنند. ما باید بتوانیم با آنها مقابله کنیم هرچند رسانههای ما در مقابل رسانههای آنها بسیار محدود است اما باید با تولید آثار این چنینی در راستای این اهداف و ارزش ها قدم برداریم .
وظیفه یک کارگردان هنرمند تئاتر در پروسهی تولید نمایش های مذهبی و آئینی چیست؟
قطعا یک کارگردان باید به مسائل دینی آشنا باشد و دغدغهی ذهنیش این باشد که بخواهد در راستای این هدف یعنی اشاعه و ترویج این ارزش ها گام بردارد و بتواند در راستای اهداف اسلام قدم بردارد در غیر این صورت اگر دغدغهِی کارگردان غیر از این باشد و نیت نیت متفاوتی باشد قطعا آن اثر موفق نخواهد بود و با استقبال مخاطب مواجه نخواهد شد .
با توجه به تجربیاتی که داشته اید ارتباط مخاطبان با اینگونه آثار چگونه است؟
ارتباط مخاطبان با این آثار بسیار زیاد است و این طی این 27 سال بر ما ثابت شده است. بسیاری از دوستانی که مطلع شدند من این نمایش را در دست کار دارم، تماس گرفتند و از من پرسیدند که کی این اثر به روی صحنه میرود. در سال 1377 این توفیق نسیب من شد که توانستم نقش راهب را خودم بازی کنم خب خیلی از دوستان دیده بودند و امسال در مقام کارگردان اگر این انرژی و این توان باشد و بتوانم بازهم ایفای نقش بکنم خوشحال میشوم.
به کدام یک از زمینههای فعالیتیتان بیشتر علاقمند هستید کارگردانی یا بازیگری و دلیل آن چیست ؟
واقعیت اولویت من با کارگردانی است با اینکه به بازیگری بسیار علاقه مند هستم ولی اگر از من بپرسند که دوست داری کارگردان باشی یا بازیگر میگویم که قطعا کارگردان .
بهترین تجربهی کاری که داشتید را تعریف کنید و بفرمایید چرا از آن به عنوان بهترین تجربه یاد میکنید ؟
در طول این سال ها هر اثری برای من تجربههای زیادی را به همراه داشته است و هر اثر تجربه تلخ و شیرین خود را به داشته است در تمام سریال ها و فیلم های سینمایی که ایفای نقش کرده ام هرکدام خاطره ای هستند ولی آنچه در عموم از من به خاطر مانده نقش مالک در سریال یوسف پیامبر است.
خوشحال شدم و ممنون هستم از همراهی شما بزرگواران .