در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع : ابنا
دوشنبه

۶ اسفند ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54920

گزارش کامل مراسم اهداء جوایز "بخش تجلی اراده ملی" سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر + تصاویر و اسامی برندگان و داوران

مراسم معرفی برگزیدگان "بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر" با حضور گسترده فیلمسازان و هنرمندان سینما آغاز شده و نهادهای شرکت کننده، جوایزی را از نگاه خود به فیلم‌های برگزیده اهداء کردند.

مراسم معرفی برگزیدگان "بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر" شامگاه امروز دوشنبه 6 اسفند 1397 برگزار شد.

این مراسم از ساعت 19 در "تالار ایوان شمس" تهران با حضور گسترده فیلمسازان و هنرمندان سینما آغاز شد و نهادهای شرکت کننده، جوایزی را از نگاه خود به فیلمهای برگزیده اهداء کردند.

حجت الاسلام والمسلمین «محمدحسن اختری» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، «سید علیرضا آوایی» وزیر دادگستری، «معصومه ابتکار» معاون رییس جمهوری، «محمود عباسی» معاون حقوق بشر و امور بین المللی وزارت دادگستری، «حسین انتظامی» معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام «هادی صادقی» معاون فرهنگی قوه قضاییه، «سید محمدرضا خوشرو» مدیرکل فرهنگ حقوقی و قضایی قوه قضاییه و «حسین عرفانی مقدم» مدیرکل دفتر حقوق بشر و پیگیری حقوق شهروندی وزارت دادگستری از جمله مسؤولین حاضر در این مراسم بودند.

همچنین علی نصیریان، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، محمدحسین مهدویان، جواد طوسی، بهناز جعفری، رضا مقصودی، اکبر عالمی، فرشته صدرعرفایی، علیرضا شجاع نوری، مونا زندی حقیقی و منوچهر شاهسواری، از جمله هنرمندانی بودند که در مراسم حاضر شدند.

معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سازمان حفاظت محیط زیست، حقوق بشر وزارت دادگستری، معاونت فرهنگی قوه قضاییه، اداره سلامت شهرداری تهران، سازمان بهزیستی، معاونت فرهنگی وزارت بهداشت، امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وزارت ورزش و جوانان، فراکسیون جوانان مجلس، حقوق شهروندی وزارت ارشاد، بیمه ایران، شبکه علمی ایران، انجمن مدیران تولید سینما، بنیاد شهید و امور ایثارگران، شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده و انجمن ویرایش و درست نویسی از جمله سازمان ها و نهادهایی هستند که در بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر شرکت کردند.

در روزهای برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، داوران این نهادها و سازمان ها در پردیس سینمایی چارسو و دیگر سالن های نمایش دهنده آثار در تهران و مراکز استان ها به تماشای فیلم های جشنواره نشستند و طبق اهداف و رسالت سازمان های خود، فیلم هایی را برگزیدند.

* انتظامی: دستگاه‌ها از ظرفیت سینما استفاده کنند
رییس سازمان سینمایی در مراسم معرفی برگزیدگان بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر؛ گفت: میلاد بانوی دو عالم به ویژه به خانم های محترم جمع تبریک می گویم. این مراسم خیلی جای سخنرانی نیست، فقط می خواستم یک نکته محوری را بگویم و تشکر کنم از دستگاه ها که نسبت به سینما حساسیت دارند و جلوه آن حضور در چنین مراسمی است.

«حسین انتظامی» افزود: نقطه کانونی این جلسه که به گفته دبیر جشنواره پیشینه داشته، مقطعی قطع شده و دوباره به جریان افتاده است، این فرمایش رهبری است که در دیدار با سینماگران فرمودند کلید حل مشکلات کشور در دست شما سینماگران است. این تعارف نبوده است. یک نگاه راهبردی را نمایندگی می کند.

انتظامی گفت: دستگاه هایی که به ظرفیت فرهنگ هنر و به ویژه سینما توجه می کنند علاوه بر اینکه از زاویه مسئولیت اجتماعی وارد می شوند به این ظرفیت هم توجه دارند. ما به عنوان وزارت فرهنگ از آنها قدردانی می کنیم که هم جانب مسئولیت اجتماعی را نگه می دارند هم از این ظرفیت بی اطلاع نیستند. در چنین رویکردی این دستگاه ها هستند که باید پاسخگو باشند چقدر می توانند از این ظرفیت استفاده کنند.

رییس سازمان سینمایی گفت: در این رویکرد جای نقد سینما نیست. آن باید در جای خود انجام پذیرد و سینماگران قطعا استقبال می کنند اما در واقع پاسخگویی دستگاههاست که ما چقدر توانسته ایم از این ظرفیت استفاده کنیم. شاید جمله نامناسبی که به اهالی فرهنگ گفته می شود این است که ما در خدمتیم کانه درخواستی از آنها صورت گرفته و آنها باید کاری برای اهالی سینما انجام بدهند. اتفاقا نگاه باید معکوس باشد. یعنی دستگاه ها باید متوجه این باشند که چگونه می‌توانند از ظرفیت سینما استفاده کنند و اعلام وابستگی خود به این جریان را نشان بدهند.

انتظامی تاکید کرد: من از دستگاه هایی که متوجه این نکته هستند تشکر می کنم و امیدواریم دستگاه هایی که در سال‌های بعد از این ظرفیت استفاده می کنند و مشکلات کشور را از طریق سینما حل می کنند بیشتر شوند. همه دنیا مشکلات دارد اما ما باید از این ظرفیت برای حل مشکلات استفاده کنیم.

* داروغه‌زاده: حضور سازمان‌های مدیریتی در جشنواره فیلم فجر، بازویی برای رشد سینما هستند
دبیر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر هم در آخرین مراسم این دوره از جشنواره در سخنانی گفت: خدمت حضار گرامی هنرمندان عزیز و مسئولین محترم حاضر در آخرین آیین سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر خیر مقدم عرض می‌کنم و میلاد با سعادت حضرت زهرا سلام الله علیها را تبریک می‌گویم و تقارن و این رویداد پایانی با این ایام خجسته را به فال نیک می‌گیریم به نام حضرتش آغاز کردیم و به نام مقدسش به پایان می‌بریم.

«ابراهیم داروغه‌زاده» افزود: دومین سالی است که در دوره جدید و در دولت تدبیر و امید میزبان سازمان‌ها و نهادهای مدیریتی کشور در جشنواره فیلم فجر هستیم این رویداد که سابقه دیرینه در جشنواره فیلم فجر دارد در سال‌هایی به دلیل ناکارآمدی آن نسبت به سینما متوقف شده بود و در دو سال گذشته با رویکرد و نگاه تخصصی نهادهای مدیریتی کشور به سینما، دوباره بازویی برای رشد سینما به شمار می‌رود.

داروغه گفت: امسال حدود 20 سازمان در این رویداد حضور پیدا کردند و نکته جالب اینکه برخی از آثاری که از نگاه غیرتخصصی در جشنواره گاه با نقدهای روبرو می‌شدند در نگاه تخصصی این سازمان‌های مدیریتی ویژگی‌هایی ممتاز کسب کردند و این امر حکایت از آن دارد که نگاه سینماگر به موضوعات تخصصی‌تر و کاربردی‌تر است.

وی تأکید کرد: این حضور موثر را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم هرچه بیشتر بتوانیم در این جهت گام برداریم توفیق روز افزون سینما و فعالان خدمت به کشور را از درگاه ایزد متعال خواستارم.

* تجلیل از مقام مادر
بعد از سخنان ابراهیم داروغه زاده، به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهراء(س) و ایام روز مادر و هفته زن، کلیپی با موضوع مادر و با بهره گیری از تصاویر خاطره ساز مادران در سینمای ایران پخش شد.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
**  برگزیدگان بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر  **
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

هیأت های داوران نهادها و سازمان های شرکت کننده، با توجه به مأموریت های ادارت خود و شاخص هایی که اعلام کرده بودند، فیلم های زیر را شایسته دریافت تندیس تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر دانسته و جوایز نقدی و غیر نقدی خود را به تهیه کنندگان و کارگردان های آنها اهداء کردند:

1. معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

داوارن:
اصغر امیرنیا، سید مصطفی زراوندیان و عباس صالح مدرسه ای.

برگزیدگان:
ــ فیلم "شبی که ماه کامل شد"؛ به دلیل پرداخت به ماجرای واقعی تکفیری که با برداشتی غلط و ناصحیح از قرآن کریم به دنبال تبلیغ و ترویج قرائت متفاوت از دین مبین اسلام است؛
ــ انیمیشن "بنیامین"؛ به خاطر داستانی سرشار از مضامین دینی و قرآنی و مصداق تلاش و ظلم‌ستیزی جهت بیان داستانی روان و جذاب برای مخاطبین کودک و نوجوان.

2. مجمع جهانی اهل بیت(ع):

داوران:
حسن خاکرند، زینب اختری و سید علیرضا حسینی (عارف).

برگزیدگان:
ــ فیلم "خون خدا" برای ابراز ارادت به ساحت حضرت سیدالشهداء(ع)، توجه به مفهوم توبه و بازگشت و پرداخت هنری به حقیقتِ "سفینة النجاة بودن" امام حسین علیه السلام؛
ــ فیلم "مدیترانه" برای نشان دادن فداکاری های مدافعان حرم، توجه به کرامت زن مسلمان و تبلیغ فریضه حجاب و عفاف در قاب سینما؛
ــ فیلم "23 نفر"؛ به خاطر تصویرگری رشادت های رزمندگان اسلام و آزادگان سرافراز در برابر کفر و استکبار جهانی.
ــ فیلم "ماجرای نیمروز؛ رد خون" به خاطر پرداختن به ماهیت غیر انسانی منافقین و مقابله با حرکت خزنده عوض کردن جای شهید و جلاد برای نسل جدید.
«محمدحسین مهدویان» کارگردان و «سید محمود رضوی» تهیه‌کننده و «بهنوش طباطبایی» بازیگر فیلم سینمایی
3. بنیاد شهید و امور ایثارگران:

داوران:
حسین حقگو، محمدتقی فهیم و فرزاد مولازاده.

برگزیدگان:
ــ فیلم "23 نفر"؛ برای خلق یک اثر دلنشین و غرور آفرین.
ــ فیلم "ماجرای نیمروز؛ رد خون"؛ به دلیل پرداخت هنرمندانه عملیات مرصاد و موضوع منافقین؛
ــ فیلم "شبی که ماه کامل شد"، به خاطر خلق یک اثر نفس گیر و تأثیرگذار.

4. فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی:

داوران:
جعفر صانعی مقدم، مهدی کرم پور و رضا مقصودی.

برگزیدگان:
ــ فیلم "23 نفر"؛ با این پیام داوران که «خوش به حال مملکتی که جوانانی مثل شما دارد»؛
ــ مستند "بهارستان خانه ملت" با این پیام داوران که «بهارستان صرفاً نام یک میدان نیست».
«مرتضی‌علی عباس میرزایی» نویسنده و کارگردان و «سیاوش حقیقی» تهیه‌کننده فیلم سینمایی
5. وزارت دادگستری (بخش حقوق بشر):

داوران:
حسین عرفانی مقدم، محمود عباسی، مهدی سجاده‌چی، مصطفی رستگاری و احمدعلی محسن.

برگزیدگان:
ــ فیلم "23 نفر"؛ به خاطر روایت گری زیبا و جذاب از نقض آشکار موازین حقوق بشر از سوی رژیم بعث؛
ــ فیلم "شبی که ماه کامل شد"؛ برای به تصویر کشیدن نقض آشکار حقوق بشر توسط گروه های تکفیری و تصویر حقوق کودک توسط مادر ایرانی؛
ــ فیلم "ماجرای نیمروز؛ رد خون"؛ به سبب پرداختن به موضوع تروریسم به عنوان مصداق نقض فاحش حقوق بشر.

6. معاونت فرهنگی قوه قضاییه:

داوران:
سید محمدرضا خوشرو، جواد طوسی، ابراهیم اسلامی و مهدی کریمی.

برگزیدگان:
ــ فیلم "جمشیدیه"؛ به دلیل تبیین یکی از موضوعات اصلی آسیب های اجتماعی، ضرورت کنترل خشم به همراه ترویج مفهوم بخشایش و گذشت؛
ــ فیلم "یـلـدا" به جهت ترویج مفهوم بخشایش، عفو و گذشت.

جوایز بخش های بالا به دست حجت الاسلام والمسلمین اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، سید علیرضا آوایی وزیر دادگستری، محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین المللی وزارت دادگستری، حسین انتظامی ریاست سازمان سینمایی، حجت الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه ،سیدمحمدرضا خوشرو مدیرکل فرهنگ حقوقی و قضایی قوه قضاییه، حسین عرفانی مقدم مدیر کل دفتر حقوق بشر و پیگیری حقوق شهروندی معاونت حقوق بین الملل وزارت دادگستری، محمود عزیزی، سجاده چی، مصطفی رستگاری داده شد.

7. وزارت ورزش و جوانان:

داوران:
محمود محدث، مجید توکلی و مهدی افروزمنش.

برگزیدگان:
ــ فیلم "سونامی"؛ برای جسارت در پرداختن به یک سوژه ورزشی و نیم نگاهی به افتخار آفرینی های ورزش زنان؛
ــ فیلم "غلامرضا تختی"؛ به خاطر نگاهی جدید و به دور از کلیشه های مرسوم به زندگی و زیست اجتماعی غلامرضا تختی به عنوان یک سرمایه اجتماعی و پرداختن به نقش این اسطوره تاریخ معاصر در تحولات اجتماعی و فرهنگی زمان خود؛
ــ فیلم "متری شیش و نیم"؛ به خاطر تلاش محسوس و غیرکلیشه ای برای ترسیم چرخه کامل آسیب های ناشی از خرید و فروش و مصرف مواد مخدر در جامعه؛
ــ فیلم "23 نفر"؛ برای روایتی لطیف و واقعی و به دور از اغراق از ایثارگری ها و فداکاری های جوانان در 8 سال دفاع مقدس و باز تولید صحیح مفهوم ایثارگری برای مخاطب و جوانان نسل امروز.

8. معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

داوران:
پدرام فرجی زاده، سجاد رنجبر و آرمین سرابی.

برگزیده:
ــ فیلم "متری شیش و نیم"؛ به خاطر تبیین رسا، خلاقانه و تأثیرگذار آسیب های اجتماعی جوانان.

9. سازمان حفاظت از محیط زیست:

داوران:
امیرعبدالرضا سپنجی، دیگرانوهی هواکیمیان و منصور ضابطیان.

برگزیده:
ــ فیلم "روزهای نارنجی"؛ به سبب بیان داستان زندگی صلح جویانه یک انسان با محیط اطرافش.

10. سازمان بهزیستی کشور:

داوران:
عباس حق شناس، محمدرضا حیدرهایی و مهدی خسروی.

برگزیدگان:
ــ فیلم "غلامرضا تختی"؛ به دلیل پرداخت مناسب به مسوولیت اجتماعی فردی و ترویج روحیه پهلوانی.

11. معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری:

داوران:
اشرف گرامی زادگان، شیرین احمدنیا و زهرا ابوالقاسمی.

برگزیدگان:
ــ فیلم "مردی بدون سایه"؛ به خاطر چهره باورپذیر زنی موفق در جامعه و زنی در خانواده؛
ــ فیلم "بنفشه آفریقایی"؛ به خاطر پرداختن به مسائل خانواده و اهمیت دادنبه اخلاق و احترام به ویژه در قبال سالمندان.

12. امور اجتماعی و فرهنگی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی:

داوران:
علی حیاتی، شیما عالی و محمدباقر مفیدی کیا.

برگزیده:
ــ فیلم "قصر شیرین"؛ به خاطر به تصویر کشیدن قصه ای به لطافت زنانگی و مادرانی که در نبود خویش نیز محبت را به اطرافیانش هدیه می‌دهد و عشق و آرامش را به زندگی می بخشد.

13. دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران:

داوران:
صادق فنایی، ارسیا تقوا، عباس شاهدی علی آباد، احسان نصیرالاسلامی ورضا لاری پور هرات.

برگزیده:
ــ فیلم "23 نفر"؛ به خاطر تصویر ارائه شده از یک افسر ارتشی و نظامی محکم و آگاه و در عین حال دارای روحیه جنگنده و طالب حقیقت که به استیفای حقوق همرزمان خویش می‌پردازد.

14. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

داوران:
مهناز آزاد، سید حامد مرتضوی و کوروش وحیدشاهی.

برگزیده:
ــ فیلم "متری شیش و نیم"؛ به دلیل توجه به ابعاد اجتماعی سلامت، ساختار بصری مناسب، پرکشش و جذاب شخصیت پردازی باورپذیر در مسیر ایجاد درک صحیح از کاراکترهای آسیب‌دیده اجتماعی.

15. انجمن صنفی مدیران تولید سینمای ایران:

داوران:
محمدرضا منصوری، حسن آقاکریمی، یونس صباحی، سیدعلی قائم مقامی و یوسف صمدزاده.

برگزیدگان:
ــ فیلم "ماجرای نیمروز؛ رد خون"؛
ــ فیلم "غلامرضا تختی".

16. معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران (اداره کل سلامت):

داوران:
زینب نصیری، نوح منوری و محمد کیاسالار.

برگزیدگان:
ــ فیلم "غلامرضا تختی"؛ که نمونه ای از سینمای شریفی است که بدون آنکه سفارشی باشد بازنمایی موفقیت در زندگی شخصیت ملی ارائه داده و دغدغه های والای او را برای کمک به کودکان، اهالی شهر و محله خود نشان می دهد.
ــ فیلم "متری شیش و نیم"؛ به واسطه تلاش برای انتقاد از غیاب نهادهای ملی و شهری در ایفای وظایف اجتماعی پیشگیرانه خود در قبال آسیب های اجتماعی از جمله کم توجهی به موضوع برابری.

17. شبکه علمی ایران (وزارت ارتباطات):

داوران:
سونیا پوریامین، اکبر عالمی، سید محمدحسن مقدم فر، زهره غفاری پور و مهدی رحیمیان.

برگزیدگان:
ــ فیلم "قصر شیرین"؛
ــ فیلم "مسخره باز" (برای دریافت این جایزه، علی نصیریان هنرمند پیشکسوت و بازیگر این فیلم روی سن حضور یافت. حضور نصیریان روی سن با تشویق پرشور حاضران همراه شد. نصیریان بعد از حضور روی سن تاکید کرد این جایزه را به گفته علی مصفا به جواد مطوری طراح جلوه های ویژه بصری اهدا می کند. مطوری روی سن آمد و جایزه را از نصیریان دریافت کرد).

18. امور حقوق شهروندی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

داوران:
وحید آگاه، کیوان صداقتی و محمود عزیزی.

برگزیدگان:
ــ فیلم "جـانـدار"؛
ــ فیلم "روزهای نارنجی"؛
ــ فیلم "قسم".

19. انجمن ویرایش و درست نویسی:

داوران:
احمد عبدالله زاده، معین پایدار و علی زارع.

برگزیده:
ــ فیلم "سرخپوست"؛ از منظر به کارگیری درست زبان و ادبیات فارسی در سینما.

20. انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران:

هیات داوران انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران، سه عکاس را شایسته تقدیر به عنوان بهترین عکاسان خبری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر دانستند:
ــ «مریم کامیاب» از خبرگزاری مهر؛
ــ «علی حدادی» از خبرگزاری آنـا؛
ــ «معین باقری» از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر.

مراسم با اعطای جایزه عکس به پایان رسید.

شایان ذکر است بخش تجلی اراده ملی یکی از بخش‌های جشنواره فیلم فجر است که به منظور ایجاد ارتباط نزدیکتر میان سازمان‌ها و اهالی سینما برگزار می‌شود. سازمان‌های دولتی و خصوصی با بررسی آثار شرکت کننده در جشنواره،، به فیلم‌های منتخب از نگاه خود با توجه به اولویت‌های موضوعی سازمان متبوع جوایزی اهدا کنند.

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از تاریخ 10 تا 22 بهمن ماه 1397 و به دبیری «ابراهیم داروغه‌­زاده» در تهران و مراکز استان ها برگزار شد.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد