در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع : ابنا
سه‌شنبه

۷ اسفند ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54921

نگاه دینی به سیمرغ سی و هفتم

بیانیه هیأت داوران مجمع جهانی اهل بیت(ع) در بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

با توجه به چهل سالگی انقلاب اسلامی، انتظار می‌رفت که حداقل از سوی نهادهای هنری و سینمایی که از بیت المال بهره می‌برند - مانند بنیاد فارابی، صداوسیما، حوزه هنری و سازمان اوج - پروژه بزرگی در زمینه انقلاب تولید و عرضه شود. اما با کمال تأسف، در میان بیش از 30 فیلم امسال، حتی یک فیلم که به طور مستقیم به این مهمترین قیام مردمی تاریخ ایران بپردازد وجود نداشت!

همزمان با مراسم معرفی برگزیدگان "بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر" هیأت داوران مجمع جهانی اهل بیت(ع) بیانیه خود را درباره این بخش منتشر کرد.

در این بیانیه، ضمن توصیف ناهنجاری هایی که در جشنواره امسال و برخی فیلم های آن مشاهده شد، فیلم های برگزیده از نظر این هیأت معرفی شدند.

متن کامل هیأت داوران مجمع جهانی اهل بیت(ع) به شرح زیر است:

*  بیانیه هیأت داوران مجمع جهانی اهل بیت(ع) در بخش تجلی اراده ملی سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر  *

بسم الله الرحمن الرحیم

مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام به عنوان یک سازمان مردم نهاد که در زمینه های فکری و فرهنگی فعالیت دارد، به پیشنهاد دبیرخانه جشنواره فیلم فجر، در بخش "تجلی اراده ملی" سی و هفتمین دوره این جشنواره شرکت کرد.

ویژگی مهم دوره امسال این بود که همزمان با دهه فجر 1397 و چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برپا گردید.

هیأت داوران مجمع، پس از بازبینی فیلم‌های شرکت کننده در جشنواره - در بخش های سودای سیمرغ، نگاه نو و خارج از مسابقه - توجه مردم شریف ایران، مسئولان فرهنگی، هنرمندان و سینماگران کشور را به نکات مهم زیر جلب می‌نماید:

1. با وجود ارائه چند فیلم ارزشمند در زمینه دفاع مقدس، جریانات تکفیری و بحران های منطقه‌ای، متأسفانه شاهد تولید و عرضه هیچ فیلم راهبردی ماندگاری در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر نبودیم. در شرایطی که گفتمان های رقیب جمهوری اسلامی، تلاش زیادی در خلق اینگونه آثار دارند، این فرصت سوزی ها از جانب ما، قابل بررسی و آسیب شناسی است.

2. به غیر از چند اثر مذکور، متأسفانه رویکرد غالب فیلم‌های جشنواره سی و هفتم، ترویج ناهنجاری های اخلاقی و اجتماعی بود. گرچه ممکن است که فیلمسازان، "لزوم نشان دادن زیر پوست جامعه" را برای در پیش گرفتن این روند بهانه کنند، اما واضح است که اشاعه فحشا راه مبارزه با فحشا نیست.
"نمایش صحنه های متعدد مصرف دخانیات و مواد مخدر"، "شرب خمر آشکار در چندین فیلم"، "نشان دادن عمل آرایش کردن بانوان، چه رسد به تبرج جاهلی"، "قبح زدایی از روابط نامشروع"، "روزمره و عادی نشان دادن خیانت های زناشویی" و "ارائه تصویری شیطانی یا بشدت منفعل از زن ایرانی" آنچنان در آثار جشنواره امسال موج می‌زد که به نظر می‌رسد خانواده‌ها دیگر نتوانند فرزندانشان را با خود در سینماهای ایران همراه سازند!
برخی هنجارشکنی ها در حواشی جشنواره نیز مانند همیشه، آزاردهنده و غیر مناسب با جشن های سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و حراست از خون شهدای ایران عزیز است.

3. با توجه به چهل سالگی انقلاب اسلامی، انتظار می رفت که حداقل از سوی نهادهای هنری و سینمایی که از بیت المال بهره می‌برند - مانند بنیاد فارابی، صداوسیما، حوزه هنری و سازمان اوج - پروژه بزرگی در زمینه انقلاب تولید و عرضه شود. اما با کمال تأسف، در میان بیش از 30 فیلم امسال، حتی یک فیلم که به طور مستقیم به این مهمترین قیام مردمی تاریخ ایران بپردازد وجود نداشت!

4. مجمع جهانی اهل بیت(ع) مصرّانه از تهیه‌کنندگان، فیلمسازان و بویژه سازمانهای حاکمیتی مرتبط با هنر می‌خواهد که از هم اکنون چشم اندازی ده ساله برای خود ترسیم کنند که تا سالگرد پنجاه سالگی انقلاب، حداقل سه فیلم مهم و تاثیرگذار درباره انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) و دیگر شخصیت های انقلابی ساخته شود؛ آثاری که در طراز اول سینمای جهان باشد و مانند فیلم‌های بزرگی که درباره "عمر مختار"، "ماندلا" و "گاندی" ساخته شد، حق مطلب را در این زمینه‌ اداء نماید.
بویژه اینکه با ترسیم راهبرد گام دوم انقلاب به وسیله "حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای" رهبر معظم انقلاب اسلامی، شایسته است که هنرمندان متعهد این آب و خاک مقدس،  در این مرحله نیز پیشگام باشند.

5. هیأت داوران مجمع، با توجه به شاخص های اعلامی خود برای ارزیابی فیلم‌ها و با جمع بندی ارزشیابی های انجام شده، جوایز خود را به آثار زیر تقدیم می‌کند:

برگزیده اول: فیلم سینمایی "خون خدا" برای ابراز ارادت به ساحت حضرت سیدالشهداء(ع)، توجه به مفهوم توبه و بازگشت و پرداخت هنری به حقیقتِ "سفینة النجاة بودن" امام حسین علیه السلام.
برگزیده دوم: فیلم سینمایی "مدیترانه" برای نشان دادن فداکاری های مدافعان حرم، توجه به کرامت زن مسلمان و تبلیغ فریضه حجاب و عفاف در قاب سینما.
برگزیده سوم: فیلم سینمایی "23 نفر" به خاطر تصویرگری رشادت های رزمندگان اسلام و آزادگان سرافراز در برابر کفر و استکبار جهانی.
برگزیده چهارم: فیلم سینمایی "ماجرای نیمروز؛ رد خون" به خاطر پرداختن به رشادت های رزمندگان اسلام، هوشیاری سربازان گمنام امام زمان(عج)، ماهیت غیر انسانی منافقین و مقابله با حرکت خزنده عوض کردن جای شهید و جلاد برای نسل جدید.

در پایان سپاس خود را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی و دبیرخانه جشنواره فیلم فجر برای استمرار بخش تجلی اراده ملی تقدیم کرده و از برادران گرامی «آقای دکتر ابراهیم داروغه زاده» دبیر جشنواره و «جناب آقای محمدعلی حجازی» مدیر بخش تجلی اراده ملی تشکر ویژه داریم.
امید که این بخش بتواند ارتباط نهادها و سازمان های دولتی و غیر دولتی را با سینماگران برقرار و به بهبود آثار هنری مساعدت نماید.

والسلام علیکم

حسن خاکرند
زینب اختری
سید علیرضا حسینی عارف
26 بهمن 1397

مراسم معرفی و اهداء جوایز "بخش تجلی اراده ملی" سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر شامگاه امروز دوشنبه 6 اسفند 1397 در "تالار ایوان شمس" تهران با حضور گسترده فیلمسازان و هنرمندان سینما برگزار شد و نهادهای شرکت کننده، جوایزی را از نگاه خود به فیلمهای برگزیده اهداء کردند.

شایان ذکر است بخش تجلی اراده ملی یکی از بخش‌های جشنواره فیلم فجر است که به منظور ایجاد ارتباط نزدیکتر میان سازمان‌ها و اهالی سینما برگزار می‌شود. سازمان‌های دولتی و خصوصی با بررسی آثار شرکت کننده در جشنواره،، به فیلم‌های منتخب از نگاه خود با توجه به اولویت‌های موضوعی سازمان متبوع جوایزی اهدا کنند.

سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از تاریخ 10 تا 22 بهمن ماه 1397 و به دبیری «ابراهیم داروغه‌­زاده» در تهران و مراکز استان ها برگزار شد.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد