در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
شنبه

۱۰ فروردین ۱۳۹۸

۱۹:۳۰:۰۰
54928

حفظ صنعت و میراث دیرین فلسطین با هنر شیشه‌گری در الخلیل

علی رغم اینکه رژیم صهیونیستی، فلسطینی ها را در محاصره نگه داشته و برای از بین بردن فرهنگ، میراث و گذشته این کشور از هیچ تلاشی فروگذار نمی کند اما شهروندان فلسطینی با تمام موانع و سختی هایی که مواجه هستند بدنبال حفظ سنت ها و میراث گذشته شان هستند.

«يعقوب النتشه» یکی از صدها فلسطینی در شهر الخلیل کرانه باختری است که در کارگاه شیشه گری خود محصولاتی مختلف با رنگ های متفاوت تولید و عرضه می کند که تا 250 نوع می رسند و او در کارگاه خود به تنهایی از این صنعت دیرینه محافظت می کند. یعقوب 49 ساله که صنعت شیشه گری را از پدرش یاد گرفته دوست دارد تا این هنر را به فرزندانش نیز بیاموزد. وی هدف خود را شناساندن میراث فلسطین و اشتغالزایی معرفی می کند.

وی در گارگاه خود در شهر الخلیل که بزرگترین شهر کرانه باختری از لحاظ تراکم جمعیت و مساحت بوده و همچنین شورای جهانی صنایع دستی در 6 سپتامبر 2016 این شهر را به عنوان "شهر جهانی صنایع دستی" اعلام کرده به احیای میراث فرهنگی خود در مقابل اشغال می پردازد.

این استاد شیشه گری که در گارگاه با نام «کارگاه شیشه های دست ساز در سرزمین کنعان» در نزدیکی مسجد ابراهیم دارد در گفت‌وگو با خبرنگار آناتولی به فرآیند تبدیل خمیر شیشه به اشیا شیشه ای اشاره کرد و گفت: این تولیدات همگی ساخته دست من هستند.

وی افزود: بازدید کنندگان و گردشگرانی که به کارگاه می آیند، من را یک "جادوگر" می دانند و از دیدن فرایند ساخت این ظروف متعجب می شوند. من این حرفه را از پدرم یاد گرفتم و 49 سال است که بدان مشغول هستم. برای حفظ آن این هنر را به فرزندانم نیز یاد می دهم.

این استاد شیشه 57 ساله فلسطینی ضمن اشاره به اینکه برای بازکردن کارگاه به دنبال یک مکان تاریخی بوده، گفت: این مکان سابقه تاریخی چهار هزار ساله دارد و پیشتر نیز برای شیشه گری مورد استفاده قرار می گرفت. قبلا در این شهر 15 کارگاه شیشه گری وجود داشت. تمام این کارگاه ها به دلیل سیاست های اشغالگرانه اسرائیل تعطیل شده است. من این مکان را انتخاب کردم به خصوص به دلیل آنکه نزدیک مسجد ابراهیم است. هدف من این است که میراث فلسطینی را ترویج و اشغال را به چالش بکشیم.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد