۲۷ فروردین ۱۳۹۳
نگاهی بر پارچه بافی ایران از قرون اولیه اسلامی تا دوره سلجوقیان
نمونههایی چند از پارچههای ابریشمی مربوط به این دوره در موزهها و مجموعههای خصوصی دنیا موجود است و علاوه بر این چند نمونه از این پارچهها که مکشوف از ری ( بزرگترین مرکز پارچه بافی ایران در دوره مذکور) هستند.
۲۶ فروردین ۱۳۹۳
نقاشي قهوهخانهای: جلوهای از زيباترين خيالپردازيها
نقاشي قهوه خانه أي شيوه أي از نقاشي ايراني با تكنيك اروپايي (رنگ و روغن بر روي بوم پارچه أي و ديوار) مي باشد كه در حدود هشتاد سال قبل در بين مردم كوچه و بازار شكل گرفت و گسترش يافت.
۲۶ فروردین ۱۳۹۳
نقاشی قهوه خانه ای؛ ملتقای نگارگری و فرنگی سازی
جریانی بی نظیر در متن فرهنگ ایرانی
در طول تاریخ هنر ایران و به ویژه در یک سده اخیر، هر بار که تماس با هنر و فرهنگ «دیگران» در قالب نوعی «گفت » و «گو» صورت پذیرفته است، حاصلی بارور کننده داشته و به فرآیند «نفی سنت» به معنای «سنت آفرینی مستمر و پویا» انجامیده است.
۲۶ فروردین ۱۳۹۳
سیر تاریخی بناهای حرم حضرت معصومه(س)
پس از دفن حضرت معصومه(س) در قم ، موسى بن خزرج سایبانى از بوریا بر فراز قبر شریفش قرار داد تا این که حضرت زینب فرزند امام جواد(ع) به سال ٢٥٦ هجرى قمرى اولین گنبد را بر فراز قبر شریف عمه بزرگوارش بنا کرد.
۲۲ فروردین ۱۳۹۳
مبانی نظری نور و رنگ در هنر اسلامی
در مواجهه با آثار اسلامی مشاهده می کنیم مه کلیه اجزای آثار هنری، از جمله نور و رنگ، به گونه ای متفاوت از یکدیگر آثار هنری ارائهخ شده در طول تاریخ هنر جهان، خلق شده اند.
۲۰ فروردین ۱۳۹۳
اولین ویژه نامه جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) منتشر شد + دانلود
در فاصله 50 روز مانده به برگزاری اولین جشنواره فرهنگی هنری اهل بیت(ع) ـ جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) ـ اولین ویژه نامه این جشنواره منتشر شد.
۲۰ فروردین ۱۳۹۳
اولین مسجد شیعیان نیوزلند
در ساخت مسجد امام رضای نیوزلند از معماری اصیل اسلامی ایرانی استفاده شده است، این مسجد کانون وحدت مسلمانان قاره اقیانوسیه و منادی دعوت به اسلام برای مردمان دورترین قاره دنیا خواهد بود.
۱۹ فروردین ۱۳۹۳
امیرمحمدی: تاکنون در معرفی چهره واقعی پیامبر(ص) به جهانیان، کوتاهی کرده ایم
مدیرکل روابط عمومی معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اهمیت برگزاری این جشنواره گفت: جزو دغدغه های هرروزه ما در جامعه ایرانی و اسلامی این است که چرا افرادی در دنیا به اسم دین، جنایات و فجایعی را انجام می دهند. بنابراین معرفی چهره واقعی پیامبر(ص) از مهمترین وظایف ما به شمار می آید که تا کنون نسبت به آن کوتاهی کرده ایم.
۱۹ فروردین ۱۳۹۳
تحولات نوین خوشنویسی
خوشنویسی در ایام گذشته و دنیای سنتی، پیوسته با نوعی تحول آرام و نوآوری در غالب رعایت قواعد همراه بوده است اما در جهان سنتی، به دلیل عدم نیاز عامه مردم به طور مستمر و روزمره به خط و فقدان نیازهای تجاری و انتشاراتی و تبلیغاتی، اهداف خوشنویسی ترکیبی از زیبایی بصری ـ آسانی، سرعت و سهولت نگارش و خوانایی بوده است.
۱۸ فروردین ۱۳۹۳
نگاهی به شعر نو (نيمايي)
عواملی مثل آشنایی با فرهنگ غرب اعزام دانشجو به خارج، رواج روزنامه و رزونامه نگاری، ایجاد دارالفنون و... كه زمینه انقلاب مشروطیت را در ایران فراهم كرد؛ لزوم تجدید نظر در ادبیات را نیز، ایجاد كرد.
۱۷ فروردین ۱۳۹۳
فلزکاری ایران از ظهور اسلام تا دوره مغول
با ورود دین مبین اسلام به ایران در سده هفتم میلادی ، این آیین جدید در ایران رواج یافت . می توان گفت در اواخر سده اول هجری تا اوایل سده دوم هجری اغلب مناطق ایران ، به ویژه خراسان بزرگ ، به آیین جدید گرویده بودند .
۱۹ اسفند ۱۳۹۲
سنجش مولفههای هنر اسلامی با هنر مدرن
در فرهنگ اسلامی و از دیدگاه حکمی و عرفانی، اززیبایی به معنای زیبایی حسی مراد نمی شود.غزالی درباره زیبایی میگوید که جمال ظاهر را میتوان با حواس درک نمود اما جمال باطن را باید با نفس و دل جستجو نمود.
۱۸ اسفند ۱۳۹۲
توصیه های استاد مشایخی به شرکت کنندگان در جشنواره: دقت زیاد به جزئیات/ پرهیز از کلی گویی
کمال الملک سینمای ایران به جوانان فیلمسازی که قصد شرکت در جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) را دارند توصیه کرد: برای ساختن فیلمی برای حضرت محمد(ص) به جزئیات بسیار دقت کنند؛ جزئیاتی که میتواند ریشه اصلی اثر آنها باشد و در ضمن میتواند اثر آنها را عمیقتر و پرجلوهتر نشان دهند
۱۸ اسفند ۱۳۹۲
استاد«حسين بهزاد» مشهورترين نگارگر معاصر
استاد«حسين بهزاد» مشهورترين نگارگر معاصر درسال يكهزارودويست و هفتادو سه هجري شمسي در تهران به دنيا آمد. پدرش ميرزا فضل الله اصفهاني نقاش و قلمدانساز بود.
۱۴ اسفند ۱۳۹۲
کتاب "ظهور خوشنویسی اسلامی"
کتاب "ظهور خوشنویسی اسلامی"، عنوان کتابی است که در سال 2010 توسط Alain George نگاشته شده و انتشارات SAQI آن را منتشر کرده است.
۱۴ اسفند ۱۳۹۲
تعزيه؛ نياز معنوي و اجتماعي
تاريخچه تعزيه و کارکرد آن در حفظ ارزشهاي ديني
شايد بتوان هنر نمايش آييني و مذهبي براساس واقعة کربلا و شهادت امامان که در طول تاريخ به هنر نمايشي «تعزيه» شهرت يافته است را داراي نقشي مؤثر در تبيين آموزههاي امامان شهيد (ع) ارزيابي کرد. پرواضح است که تبيين درست وقايع و پرهيز از خرافهگوييها در ارائه اين هنر، ميتواند جايگاه آن را به عنوان يک هنر متعالي ارتقاء بخشد.
۱۴ اسفند ۱۳۹۲
تعزيه؛ نياز معنوي و اجتماعي
تاريخچه تعزيه و کارکرد آن در حفظ ارزشهاي ديني
شايد بتوان هنر نمايش آييني و مذهبي براساس واقعة کربلا و شهادت امامان که در طول تاريخ به هنر نمايشي «تعزيه» شهرت يافته است را داراي نقشي مؤثر در تبيين آموزههاي امامان شهيد (ع) ارزيابي کرد. پرواضح است که تبيين درست وقايع و پرهيز از خرافهگوييها در ارائه اين هنر، ميتواند جايگاه آن را به عنوان يک هنر متعالي ارتقاء بخشد.
۹ اسفند ۱۳۹۲
مهدی فخیمزاده: برگزاری جشنوارهای مانند جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ع) واقعاً کار مشکلی است
کارگردان محبوب سینما و تلویزیون گفت: در جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) با نام بزرگی و شخصیت محترمی همچون رسولالله(ص) روبهرو هستیم. و این کار ما را سختتر میکند؛ بنابراین توصیه من فقط دقت است.
۹ اسفند ۱۳۹۲
هفتمين جشنواره «قند پارسي»
شاعران و نويسندگان افغانستان و ايران، روزهاي سيزدهم و چهاردهم اسفند ماه 1392 در تهران گرد هم ميآيند تا در هفتمين جشنواره ادبي «قند پارسي» درباره زبان و ادب فارسي سخن بگويند.
۴ اسفند ۱۳۹۲
معاون وزیر ارشاد: پیامبر(ص) در عرصه هنر مظلوم است/ كار برای پيامبر مطالبه نظام است
معاون وزیر ارشاد با تأکید بر لزوم شناساندن وجه مهر و محبت پیامبر اکرم(ص) به جهانیان، به خطیر بودن این عرصه هم اشاره کرد و تصریح کرد: نام پيامبر بسيار بزرگ است؛ لذا نزديك شده به اين عرصه برای هنرمندان و نویسندگان سخت است.