۷ دی ۱۴۰۱
اتحاد سینمایی ایران و روسیه در برابر سینمای غرب
روسیه و ایران حالا مشترکات زیادی در زمینه سینما از تحریم فرهنگی تا تولید دارند که میتوانند با عمل به آنها در قالبهای همکاری برای تولید و برگزاری جشنواره های سینمایی، خود را به یکی از بزرگرتین قطبهای سینمایی دنیا در برابر هالیوود تبدیل کنند.
۲۷ فروردین ۱۴۰۰
معاون وزیر ارشاد: هنرهای ایرانی ۳۷ درصد از فروش حراجهای اروپا را تشکیل میدهد
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست «تجلی آرمان های انقلاب اسلامی از منظر هنرهای اسلامی و صنایع خلاق» گفت: سال گذشته، بیش از ۳۷ درصد از فروش حراجیها در کشورهای اروپایی، مربوط به آثار ایرانی بوده است.
۲۷ فروردین ۱۴۰۰
گزارش تصویری مستند/ مسجد عماد الدوله در شهر کرمانشاه
مسجد عماد الدوله یکی از بناهای مذهبی تاریخی و گردشگری شهر کرمانشاه است که این بنای عظیم در سال 1285 هجری قمری و مقارن با دوران قاجاریه و سلطنت ناصرالدین شاه قاجار در حدود 150 سال پیش به دست یکی از سر حد داران و والیان شهر کرمانشاه به نام امام قلی میرزا عمادالدوله احداث گردید.
۱۰ اسفند ۱۳۹۹
مطالعه تطبیقی نماد درخت در ایران باستان با اسلام و نمود آن در آثار هنری
درخت نماد حیات و زندگی است و رمز باروری پایان ناپذیر، سرچشمه بیمرگی و مظهر حقیقت مطلق یا هستی است. انسان در بعضی از فرهنگها گاهی تا سرحد پرستش درخت نیز پیش رفته است، در پارهای دیگر از فرهنگها برای نوع انسان منشاء گیاهی قائل بودهاند.
۲۹ بهمن ۱۳۹۹
هنر نگارگری و دیدگاههای خلق آثاز آن
هنر نگارگری (مینیاتور) از جمله هنرهایی است که جمال شناسی و کمال یابی را نمیتوان تنها با حواس ظاهری شناخت بلکه باید چشم باطن بیدار باشد تا درک آن به خوبی امکان پذیرد.
۲۴ بهمن ۱۳۹۹
قصه گو؛ جذاب؛ در جستجوی عدالت / نقد فیلم سینمایی "بی همه چیز"
موقعیت نمایشی فیلم سینمایی "بی همه چیز"، یک بیعدالتی است. بیعدالتی که در فیلم وجود دارد از جنسی است که بسیاری از افراد در جامعه آن را تجربه کردهاند که بخشی از آن برعهده مردم است. همان طور که در فیلم نیز نشان داده شد، صرفا شخصیت اصلی، گناهکار این بیعدالتی نبود؛ بلکه سکوت و ترس مردم از بیان حقیقت، زمینه ساز اخراج ناعادلانه لی لی از زادگاهش شد.
۲۰ بهمن ۱۳۹۹
اثری کم ادعا و پُر محتوا / نقد فیلم سینمایی "روزی روزگاری آبادان"
فیلم سینمایی "روزی روزگاری آبادان" در کنار صیانت از ارزشهای والای انسانی و خانواده، از دنیای جنگی صحبت میکند که لایق هیچ انسانی نیست، و البته فرقی نمی کند که کشتارهای جنگ، عمدی باشد یا توسط خطای انسانی صورت گرفته باشد. این فیلم، بیش از ادعایش محتوا دارد.
۱۹ بهمن ۱۳۹۹
پسرفت تأسف بار مهدویان / نقد فیلم سینمایی "شیشلیک"
فیلم سینمایی "شیشلیک" نتوانسته ادعای سازندهاش درباره ساخت فیلمی در ژانر کمدی اجتماعی را عملی کند و طبعاً مخاطبان را نیز راضی نخواهد کرد.
۱۵ بهمن ۱۳۹۹
رابطه دوسویه ادبیات و انقلاب
توان ادبیات در پدید آوردن انقلاب و قدرت انقلاب در پدید آوردن ادبیاتی نو، بحثی است که با بررسی کارنامه انقلابهای بزرگ، میتوان در مورد آن سخن گفت و قاعدههایی کلی ساخت، اما واقعیت این است که این قواعد برای هر انقلاب میتواند به شکلی اختصاصی ظهور و بروز داشته باشد.
۱۴ بهمن ۱۳۹۹
اثری موفق درباره خشونت علیه زنان / نقد فیلم سینمایی "ابـلـق"
فیلم سینمایی «ابـلـق» با ترکیب عوامل حرفهای سینما ساخته شده و نرگس آبیار، بانوی توانمند سینمای ایران، در مقام کارگردان، حرفهای نقش آفرینی کرده است؛ از این رو میتوان از این فیلم به عنوان یکی از کاندیداهای اصلی سیمرغ بلورین در بخشهای مختلف یاد کرد.
۱۳ بهمن ۱۳۹۹
نگاه انقلاب اسلامی به هنر
هنرمندان متعهد، با شناخت جایگاه والای خویش و به پشتوانه معارف غنی اسلامی، میتوانند هنر را تواناترین و زیباترین وسیله هدایت ملتها، به سوی عدالت خواهی و آزادی و خداجویی برگزینند.
۷ بهمن ۱۳۹۹
فراخوان جشنواره بینالمللی عکس مزارات اعلام گردید
معاون امور بینالملل سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی از آغاز فراخوان جشنواره بین المللی عکس مزارات با موضوع نیایش و معماری خبر داد.
۲۰ دی ۱۳۹۹
نقش زنان در تعزیه و شبیه خوانی
ایام سوگواریهای مذهبی فرصتی است که به موضوع نقش زن در تعزیه و شبیه خوانی بپردازیم.
۱۶ دی ۱۳۹۹
خوشنویسی چیست و چه ارتباطی با دنیای هنر دارد؟
خوشنویسی به معنی زیبانویسی یا نوشتن همراه با خلق زیبایی است. گاهی درک خوشنویسی به عنوان یک هنر مشکل است.
۱۵ دی ۱۳۹۹
هنر غربی و تاثیر آن بر هنر ایرانی
ایران نخستین کشور در غرب آسیا بود که با غرب و هنر غربی روبه رو شد. از همان دوره هخامنشیان، رویارویی با هنر یونانی، تاثیرات خود را بر پیکره هنر ایرانی وارد کرد. اما شاید زوال هنر ایرانی در مواجهه با هنر غربی را در دوره صفوی باید جستجو کرد.
۷ دی ۱۳۹۹
سینما و وقوع انقلاب اسلامی در ایران
تاکنون از دیدگاههای متفاوتی به پدیدة انقلاب نگریسته شده که یکی از آنها، عوامل فرهنگی بوده است. تاکنون، نقش وسایل ارتباط جمعی به عنوان یکی از پدیدههای فرهنگی، در شکل دادن به افکار انقلابی مورد توجه اندکی قرار گرفته است.
۱ دی ۱۳۹۹
انواع صنایع دستی چوبی
صنایع دستی چوبی یکی از صنایع ظریف و جذاب صنایع دستی است که هر کسی با دیدن آن به هنر و زیبایی آن پی میبرد. یک اثر ظریف و زیبای چوبی که با دست خلق شده است، تا سالها نشان دهنده ذوق آفریننده آن است.
۳۰ آذر ۱۳۹۹
نگرشها به عکاسی در ایرانِ دههی شصت؛ از مستند اجتماعی به فرمالیسم
اینکه بگوییم با رویدادهای منتهی به انقلاب بهمنماه 1357، عکاسی دوباره در ایران کشف شد، حرف گزافی نخواهد بود. منظور این است که با وقوع انقلاب، مفهوم عکاسی از امری تزئینی و زیبا بهیکباره به فعالیتی متعهدانه و رسالتمند بدل شد
۲۸ آذر ۱۳۹۹
جستاری در صورت و معنای هنر آینهکاری با تاکید بر هنر مفهومی و معماری اسلامی
آینهکاری، هنری غنی و بهرهمند از شگفتیآفرینی هنرمندان آینهکار ایرانی است. این هنر گرچه در بستر عرفان اسلامی خلق شده است، اما نگرش و ظرافت هنر بومی ایران که در ابنیه تاریخی و مذهبی تجلی یافته را در پیکره خود دارد.
۲۲ آذر ۱۳۹۹
سینمای دینی باید بهروز و جوانگرا باشد
فرهاد قائمیان؛ بازیگر سینما
یک بازیگر سینما معتقد است: سینمای دینی زمانی میتواند جوانان را جذب کند که سخن دین را بهروز بیان کند.