۴ اسفند ۱۳۹۲
بسوی یک محیط اسلامی: طراحی محیط در معماری اسلامی
محیط به صورت دو کره واحد المرکز فرض میشود که دارای ارتباطی مؤثر با یکدیگراند. قلمروی خارجی محیط، طبیعت را شامل می شود که در جنبه های مختلف زندگی مؤثر ولی مستقیماً ساخته بشر نیست.
۱ اسفند ۱۳۹۲
پرویز پرستویی: در سینما نسبت به پیامبر(ص) کم لطفی کردهایم
حساسیت جشنواره پیامبر اعظم(ص) به حساسیت جشنواره فجر نیست. جشنواره فجر یک جشنواره عمومی است. اما جشنواره پیامبر اعظم(ص) خاص است. باید در این جشنواره موضوعات خاصی مطرح شود. آدمها و فیلمسازان خاص باید در این جشنواره شرکت کنند. به طور کلی به نظرم با این طرح باید برخورد ویژهای شود. حضور نام پیامبر(ص) اعتبار خاص دارد.
۲۹ بهمن ۱۳۹۲
جایزه بزرگ پیامبراعظم(ص)
مهلت ارسال آثار جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) تا پایان سال تمدید شد
تاکنون بیش از 250 اثر از کشورهای مختلف به دبیرخانه این جشنواره واصل شده است./ مقرر گردید که روزهای پخش فیلمها و مراسم اختتامیه جشنواره همزمان با ایام بعثت نبوی برگزار شود و این روزها هر سال در تقویم هنری ایران، به عنوان روزهای برگزاری جشنواره اهل بیت(ع) ثبت گردد.
۲۸ بهمن ۱۳۹۲
جایزه بزرگ پیامبراعظم(ص)
موحدی کرمانی: برگزاری چنین جشنواره ای درباره پیامبر اعظم(ص) یک واجب کفایی بود
در دهه های اخیر گرایش به اسلام در کشورهای آمریکایی و اروپایی زیاد شده است؛ لذا آنها میخواهند چهره رسول الله(ص) را ـ نعوذ بالله ـ کریه و زشت نشان بدهند تا از این گرایش ها جلوگیری نمایند. بنابراین برگزاری جشنواره هایی مانند جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) یک واجب کفایی است که الحمدالله مجمع جهانی اهل بیت(ع) عهده دار این جریان شده است.
۲۸ بهمن ۱۳۹۲
جایزه بزرگ پیامبراعظم(ص)
حضور جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) در بزرگترین بازار فیلم خاورمیانه
جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) با حضور در "بازار فیلم و برنامههای تلویزیونی" در سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، ضمن تعامل با اصحاب هنر و رسانه داخل، اقدام به معرفی این جشنواره به هنرمندان و فیلمسازان خارجی میکند.
۲۸ بهمن ۱۳۹۲
جایزه بزرگ پیامبراعظم(ص)
عاملی: زبان امروز دنیا٬ زبان هنر است
در یکی از جنگ های پیغمبر(ص)٬ سربازی از مسلمانان شمشیر را بالا برد که بر مشرکی فرود آورد٬ آن مشرک بلافاصله شهادتین را بر زبان آورد؛ ولی سرباز اعتنا نکرد و وی را کشت. پیغمبر(ص) فرمودند: "چرا پس از جاری کردن شهادتین امانش ندادی؟" سرباز در پاسخ به سست بودن ایمان مشرک و ترس از جان اشاره کرد. ولی پیامبر اسلام(ص) تصریح کردند: "تشخیص ایمان قلبی و ظاهری کار خداست نه تو". این ماجرا را باید بر پیشانی سازمان ملل متحد نوشت.
۲۸ بهمن ۱۳۹۲
جایزه بزرگ پیامبراعظم(ص)
مولوی سلامی: تبلیغات جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) باید گسترده باشد
نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان با استقبال از برگزاری جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) اظهار داشت: اینکه برخی افراد از راههای مختلف به مقدسات اسلام گستاخی و اهانت میکنند٬ در واقع ضعف عملکرد ما مسلمانان است.
۲۸ بهمن ۱۳۹۲
جایزه بزرگ پیامبراعظم(ص)
دبیر "همایش بین المللی پیامبر اعظم(ص) ؛ سینما و ادبیات جهانی" منصوب شد
طی حکمی از سوی «حجتالاسلام والمسلمین دکتر نجف لکزایی» معاون امور فرهنگی مجمع جهانی اهلبیت(ع) «آقای غلامرضا منتظمی» به عنوان دبیر "همایش بین المللی پیامبر اعظم(ص) ؛ سینما و ادبیات جهانی" منصوب شد.
۲۸ بهمن ۱۳۹۲
جایزه بزرگ پیامبراعظم(ص)
رسول صدرعاملی: جشنواره پیامبر اعظم(ص) با دل و روح انسانها سر و کار دارد
من حدود دو ماه پیش در جشنواره مذهبی ایتالیا شرکت داشتم؛ جشنوارهای که واتیکان برگزار میکند و حامی آن است. فضایی در این جشنواره وجود داشت که فکر میکردم چقدر جای اینگونه جشنوارهها در کشور ما خالی است. مثلاً همه آنهایی که آثار دینی کار میکنند با هر عقیدهای و از هر دینی، فیلمهایشان را به این جشنواره ارسال میکنند و جشنواره فضای مناسبی را برای گفتوگو و نقد و اظهارنظر ایجاد کرده بود
۲۸ بهمن ۱۳۹۲
معنای رویکرد به آزادی در معماری اسلامی ـ ایرانی
جنبه های مختلف ارتباط معماری اسلامی با جهان خارج چگونه مورد بررسی قرار می گیرد؟ بررسی معنای آزادی در معماری اسلامی و تفاوتهای آن با رویکردهای معماری مدرن رابطه معماری اسلامی ـ ایرانی با فضای اجتماعی با رویکرد به مقولۀآزادی تفاوت معنایی و مبنایی در مفهوم آزادی (چه آزادی مثبت و چه آزادی منفی)
۱۶ دی ۱۳۹۲
طبیعت در نگارگری (با تاکید بر نگاره همای و همایون)
طبیعت در نگاه شرق مفهومی متافیزیکی دارد و تجلی آن نزد فرهنگهای مختلف شرقی بر اساس آداب و رسوم، آیینها، اعتقادات و اسطورهها به شکلهای مختلفی تبلور یافته و با مفاهیم و رویکردهای فلسفی و عرفانی آمیختگی داشته است.
۱۵ دی ۱۳۹۲
آشنایی با محمدرضا شفیعی کدکنی
محمد رضا شفیعی کَدْکَنی (زادهٔ ۱۹ مهر ۱۳۱۸ در کدکن تربت حیدریه) از نویسندگان و شاعران امروز ایران است. تخلص وی در شعر م. سرشک است.
۱۴ دی ۱۳۹۲
کاشی کاری عصر صفویه
در دوره صفویه شاه عباس، اصفهان را پایتخت خود قرار داد و در تکمیل و توسعه آن کوشید؛ در ضمن فن معماری در این دوره خیلی زیاد ترقی نمود و بناهای زیادی از قبیل: مساجد، مقبرهها، پلها و کاخها ساخته شدند که بعد از گذشت چندین قرن هنوز هم پابرجا هستند.
۱۳ دی ۱۳۹۲
خاتم کاری ، هنری اصیل
صنايع دستي به عنوان گنجينه اي از تفکر، فرهنگ و تمدن قومي، تلطيف کننده فضاي بي روح و خشن زندگي صنعتي و ماشيني است و به همين دليل نبض تپنده سبد کالاهاي اقتصادي، فرهنگي - هنري خوانده مي شود. در اين رهگذر ايران از نظر تنوع رشته ها در مقام نخست و به لحاظ جايگاه عرضه محصولات در رتبه سوم جهاني قرار دارد.
۶ دی ۱۳۹۲
بازتاب عاشورا در هنرهای محیطی
هنرهای جدید در زمره هنرهای محیطی، از انواع هنرهایی هستند که توجه قشر هنرمند، بهویژه قشر جوان را به خود جلب نمودهاست. این دسته از هنرها در ظاهر ریشه در جوامع غربی دارد و از ذهنیات هنرمندان آن جوامع که با اشاعه آن در دیگر جوامع، علاقمندان خود را پیدا نمودهاست.
۶ دی ۱۳۹۲
بخشی از فیلمهای بخش مسابقه فجر اعلام شد
۱۶ فیلم ایرانی پذیرفتهشده بخش مسابقه سینمای ایران سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در نخستین جلسه جمعبندی هیات انتخاب به جشنواره فیلم فجر راه یافتند. در این لیست قصههای بنیاعتماد هم دیده میشود.
۴ دی ۱۳۹۲
تأثیر نقاشی قهوه خانه ای در ساختار اعلان های عاشورایی
میتوان به ویژگیهای خاص اعلانهای مذهبی توجه کرد و بر اساس آن، به مسئلۀ با نگاهی به دادههای جدولها در تحقیق حاضر، روشن شد ساختار حلزونی یا دوار در اعلانهای عاشورایی کمترین کاربرد و ساختار ایستا، متمرکز و متباین- که در برخی نقاشیهای قهوهخانهای بسیار دیده میشود- بیشترین کاربرد را دارد.
۴ دی ۱۳۹۲
مدیتة الزهرا، یادگار فتح دوره اسلامی در آندلس (اسپانیا)
شهر مدينة الزهرا، منسوب به مقر يکي خليفاي اموي به نام عبدالرحمن سوم در نزديکي شهر کوردوباي اسپانيا کشف شد.
۴ دی ۱۳۹۲
مستندساز برجسته کشور: فیلمسازان به این جشنواره به چشم یک عمل عبادی نگاه کنند
محمد حسین جعفریان با بیان اینکه هنرهای جدید می توانند ترویج دهنده احادیث و سنن معصومین(ع) گفت: نگرانی برخی از علاقمندان به شرکت در این جشنواره هم پرداخت و تصریح کرد: شاید خیلیها با شنیدن نام این جشنواره تصور کنند که به تصویر کشیدن مفاهیم دینی و مذهبی کار سختی باشد و کمی نگران شوند. اما حقیقت این است که شخصیت و توصیههای حضرت رسول اکرم(ص) دقیقاً همانهایی است که در زندگی روزمره ما جریان دارد.
۳ دی ۱۳۹۲
توصیه استاد علی نصیریان برای شرکت کنندگان در جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) / قرآن را ملاک ساخت آثار قرار دهید
یک شخص سخیف با کاری ابلهانه و غیرانسانی حرفهایی را به پیامبر اعظم(ص) نسبت میدهد که نشان از شناخت ضعیف او دارد؛ اما در این میان ناتوانی ما در شناساندن شخصیت عظیم پیامبر(ص) به جهان هم زمینه ساز این اهانتهاست.