۲ تیر ۱۳۹۳
آموزههای دینی برای کودکان و نوجوانان، در متون ادبی ایران
در فرهنگ و تمدن اسلامی، چه روشهایی برای انتقال باورها و اطلاعات دینی مرسوم بوده است؟ آیا در كنار آموزشهای شفاهی در خانواده، مكتبخانه و مسجد، منابع مكتوبی هم برای این منظور وجود داشته است؟
۱ تیر ۱۳۹۳
نگاهی به مقام بهشت در هنرهای سنتی ایران
صورتهای هنرهای سنتی ایران، ضمن تنوع و گوناگونی در قالبهای مختلف خود، همواره از یک معنی سخن گفتهاند. برای ادراک راز وحدت آفرین هنرهای سنتی ایران، ناگزیر باید به منشأیی رجوع کرد که صورت بخش آنهاست.
۱ تیر ۱۳۹۳
هنر مدرن و جايگاه خوشنويسي در عرصه مدرنيسم
همواره چيزهايي براي كهنه شدن و چيزهايي ديگر بذاي جايگزيني زير عنوان نو _چه در دنياي سنتي و چه در دنياي مدرن _ وجود داشته و دارند و ويژگي اين جايگزينيها تدريجي و آرام بودن آن است.
۳۱ خرداد ۱۳۹۳
بررسی و تحلیل دیوارنگاری در دوره قاجار ـ قسمت آخر
نقاشان مكتب قهوه خانه از ميان اصناف برخاسته بودند که غالبا حرفه ديگري چون كاشي سازي، گچبري، نقاشي ساختمان و غيره داشته اند و بنا به ايمان وعلاقه خود و از طريق تجربي فن پرده نگاري رنگ روغني را آموخته بود.
۲۸ خرداد ۱۳۹۳
جايگاه حقيقت و واقعيت در سينما از ديدگاه اسلام و غرب
درک واقعيت و فهم حقيقت دو رکن اساسي فلسفه وجودي اديان و مکاتب بشري است. اديان الهي از زمان آدم (ع) تا خاتم (ص) رسالتشان شناساندن واقعيت خارجي براي دستيابي به آرامش روحاني و جسماني بر پايه حقيقت متعالي بوده است
۲۸ خرداد ۱۳۹۳
بررسی و تحلیل دیوارنگاری در دوره قاجار ـ قسمت سوم
يكي از اهداف اصلي كار بست مضامين سياسي در هنرهاي تجسمي به رخ كشيدن شكوه و شوكت حاكم و سلسله قاجار بود . شاهان قاجار بيش از سلسله هاي ديگر ايراني تلاش مي كردند تا در داخل و خارج ايران قدرت و اهميت خود را بوسيله هنر به رخ مردم بكشند .
۲۷ خرداد ۱۳۹۳
یازده اشتباه رایج درباره هنر اسلامی
باید از نوعی ذات گرایی که مضمون یا سبک خاصی را در هنر اسلامی پیش فرض می گیرد، اجتناب نماییم. ویژگیهای سبکیای در هنر اسلامی وجود دارد که در مقایسه با سایر فرمهای هنری بیشتر مورد استفاده قرار گرفتهاند.
۲۷ خرداد ۱۳۹۳
بررسی و تحلیل دیوارنگاری در دوره قاجار ـ قسمت دوم
آغامحمدخان از همان ابتداي قدرتگيري از زبان تصويري صفويان و عمارات موجود آنها براي بيان انگارهاي سياسي خويش بهره گرفت. او براي تنفيذ صفوي داشت، به وجود آورد و نخستين جلوههاي اين زبان تصويري در يكي از عمارات بازمانده صفويان يعني عمارت چهل ستون نمود پيدا كرد.
۲۶ خرداد ۱۳۹۳
حافظ و اشعارش از نگاه منتقدان غربی/ نابغه بزرگ شعر جهان
حافظ را از بزرگ ترین شاعران غزلسرای ایران زمین و نابغه بزرگ شعر جهان می دانند حافظ به یکی از غنی ترین سنت های شعری در ادبیات جهان تعلق دارد.
۲۶ خرداد ۱۳۹۳
مختصری درباره گچبری در دوران اسلامی
با حمله اعراب به ایران دوره جدیدی در تاریخ صنعت این مرزبوم شروع میشود و پارهای از هنرها مدتهای مدید چون دوران گذشته ادامه مییابد و عناصر اصلی فرهنگ ساسانی در چهار چوب فرهنگ اسلامی همچنان به کار خود ادامه میدهد.
۲۶ خرداد ۱۳۹۳
از معماری اسلامی تا معماری مکروه
معماری اسلامی، اثری است که ارتباط قلبی انسان را در پرستش خدای قادر تبارک و تعالی برقرار میسازد. حقیقت آن است که اسلام در آغاز طلوع خود، جز اصول اخلاقی، چیز دیگری همراه نداشته و در مراحل اولیهاش به لحاظ ایجاد و یا الهام یک هنر جدید، از مسیحیت هم ضعیفتر بوده است.
۲۵ خرداد ۱۳۹۳
مراسم تجلیل از عوامل و مجریان جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ع) برگزار شد + عکس
مراسم تجلیل از عوامل و مجریان جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ع) پیش از ظهر دیروز یکشنبه ـ 25 خرداد ماه ـ در سالن کنفرانس مجمع جهانی اهل بیت(ع) تهران برگزار شد.
۲۴ خرداد ۱۳۹۳
بررسی و تحلیل دیوارنگاری در دوره قاجار ـ قسمت اول
هنر دوره قاجار از ارزشهای گوناگونی برخورداراست که در پژوهشهای تاریخ هنر ایران کمتر به آن پرداخته شده است. دیوارنگاری دوره قاجار ادامه سنت تصویری نقاشی دیواری دوره صفویه و زندیه است .
۲۳ خرداد ۱۳۹۳
ضرورت پرداختن به تئاتر سنتي
ایران، دارای ادبیات حماسی، اخلاقی و عاشقانه است كه بیشتر در شعر شاعران نمود پیدا كرده است و هم دارای قصههای شفاهی كه سینهبهسینه به ما رسیده است و همگی بدون آنكه وارداتی باشد.
۲۳ خرداد ۱۳۹۳
هنر اسلامی از دیدگاه اندیشمندان مسلمان
از نگاه همه بزرگان، آن هنری را میتوان اسلامی و دینی نامید که درصدد تعالی انسان و جامعه باشد. به عبارت دیگر، هنر اسلامی آن هنری است که رابطه خالق و مخلوق را بیش از پیش به هم نزدیکتر گرداند.
۱۹ خرداد ۱۳۹۳
سخنی کوتاه درباره سینما در اسلام
در سال 1895 بشر موفق به ساخت وسیله ای شد که خود نیز هنوز به نیروی نهفته در آن پی نبرده بود؛ نیروی که با آن میتوانست مغز انسان را همچون مومی در قالب دلخواه خودش شکل دهد.
۱۹ خرداد ۱۳۹۳
بررسی دیوارنگاره های امامزاده سید حمزه (ع)
امامزاده سید حمزه(ع)، دیوارنگاری قاجار، نقوش تزئینی
امامزاده سید حمزه (ع) یکی از بناهای تاریخی– مذهبی تبریز است که از زمان احداث تاکنون مورد توجه جدی مردمان این سرزمین بوده است و در هر دوره ای از تاریخ با حمایت های بزرگان دینی و سیاسی، الحاقات و تزئیناتی به آن اضافه شده است.
۱۸ خرداد ۱۳۹۳
معرفی كتاب درآمدی بر خوشنویسی ایرانی و مصاحبه با مؤلف آن دکتر حمیدرضا قلیچخانی
انتشارات فرهنگ معاصر کتابی نفیس روانه بازار نشر کرده است که میتوان آن را یکی از اتفاقهای پژوهشی در حیطه هنرهای تجسمی دانست.
۱۸ خرداد ۱۳۹۳
هنر اسلامی و جامعه مدرن
تفكر معنوی و احیاء دین، احیاء هنر دینی و گذر از جامعه و هنر مدرن
بوركهارت در فصل پایانی هنر مقدس در شرق و غرب ، از خود پرسیده بود آیا هنر مسیحی [ از اینجا، هرگونه هنر دینی و شرقی ] خواهد توانست روزی دوباره زاده شود؟ تجدید و احیای این هنرها در چه شرایطی ممكن خواهد بود؟
۱۷ خرداد ۱۳۹۳
نگارگری دوره قاجار
چند سالی پیش از پایان سده دوازدهم ه.ق خاندان شاهی کریمخان زند در برابر قدرت طلبی قاجاریان تاب مقاومت نیاورد و از عرصه فرمانروائی بیرون رانده شد .