در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
شنبه

۲۲ دی ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54896

حوض در معماری سنتی ایران

شاید در میان همه اقوام دنیا کمتر مردمی بیابیم که به‎اندازه ایرانیان کویرآشنا، قدر آب را ارج گذاشته باشند. برای ایرانیان باستان، آب در کنار باد و آتش و خاک چندان مقدس می‎نمود که بر روی آبگذرها به زحمت بسیار پل می‎زدند تا آدمی در گذر از آن‎ها مجبور به عبور از میان آب نباشد.

منبع :
دوشنبه

۱۷ دی ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
27048

تأويل نمادين نقوش طاووس و سيمرغ در بناهای اصفهانِ عصر صفوی

در گذشته استادانی كه خود اهل سير و سلوك بودند، نه تنها به تعليم مهارت‌های فنی می‌پرداختند بلكه شاگردان در محضر آنها آئين و اسرار رمزآموزی را در پوشش آداب مذهبی نيز می‌آموختند. هنرمندان از طريق همين ارتباط روحانی، نظريه‌های جهان شناختی و متافيزيكی را كه مبنای نمادپردازی هنر اسلامی است فرا می‌گرفتند.

منبع :
شنبه

۱۵ دی ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54895

تاريخ هنر و وضع كنونی آن در ايران از منظر اهل نظر

بررسی وضع فعلی تاریخ هنر در ایران خود پژوهشی بزرگ است که باید آن را در زمره برنامه های بنیادی این حوزه قرار داد.

منبع :
جمعه

۷ دی ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54894

گردشگران مجذوب معماری مساجد

مساجد در كشورهای اسلامی نمونه‌ای از هنر مقدسی هستند كه وقتی به راز و رمز آن پی می‌بریم شگفتی و هیجان به سراغمان می‌آید.

منبع :
شنبه

۱ دی ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54892

گفت وگویی خودمانی با کورش زارعی، بازیگر سریال حضرت یوسف(علیه السلام)

کورش زارعی یکی از بازیگران سریال حضرت یوسف(علیه السلام) بود که در گفت وگو با ما پاسخ گوی سؤالات مهمی درباره این مجموعه بوده است که با هم می‌خوانیم.

منبع :
سه‌شنبه

۲۷ آذر ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54893

فراخوان چهارمین دوره جشنواره خاتم؛ داستان کوتاه ویژه پیامبر رحمت

دفتر نشر فرهنگ اسلامی در راستای معرفی پیامبر مکرم اسلام و اهل بیت ایشان (علیهم‌السلام) به عنوان الگوی شایسته بشری، اقدام به برگزاری سالانه جشنواره‌ای با نام «جشنواره خاتم» می‌نماید. مهلت ارسال آثار جشنواره داستان کوتاه خاتم ویژه پیامبر رحمت ۳۰ دی ماه اعلام شد.

منبع :
یکشنبه

۱۸ آذر ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54891

مدایح نبوی در شعر عربی صدر اسلام

مدح پیامبر اسلام(ص) در شعر عربی صدر اسلام یکی از اغراض شعری شاعران مسلمان عرب زبان بوده است و این شاعران عموماً به دین اسلام متعهد بودند و بر اساس شناخت پیامبر و ایمان به او از روی معجزات روشن، رسالت او را درک کردند، مکارم اخلاقی او را دیدند و آنگاه از روی صداقت و محبت واقعی آن حضرت را مدح کردند.

منبع :
جمعه

۱۶ آذر ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54890

مروری بر اسلیمی در هنر اسلامی

درباره هنر اسلامی می‌توان گفت كه هنر اسلامی به اصطلاح امروز یك هنر آبستره است یعنی هنری است كه در حقیقت در همه‌جای دنیا یك رنگ دارد و یك نقش دارد.

منبع :
یکشنبه

۱۱ آذر ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54889

نگارگری یعنی نقاشی اصیل ایرانی

گفتگو با محمد مهدی شیرین‌کار، نگارگر قزوینی

نگارگری ایرانی به عنوان هنری برگرفته از مفاهیمی چون تعالی روح و رسیدن به عالم معنا و جاودانگی با نگرش حقیقت‌گرا و هنر قدسی در سراسر دنیا شناخته شده است در حقیقت نگارگری مفهوم عام دارد و روش‌ها و سبک‌های گوناگون نقاشی ایرانی را شامل می‌شود چه آنها که در کتاب و نسخه‌های خطی صورت گرفته و شامل تذهیب، حاشیه‌سازی، جدول‌کشی گل و مرغ و چه آنها که بر دیوار بناها و بوم‌های دیگر انجام شده است.

منبع :
جمعه

۹ آذر ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54888

نگاهی به ساخت و سازهای حرم حضرت معصومه (س)

انسان در طول تاریخ احترام و ارزش ویژه ای برای بزرگان دینی، ملی و فرهنگی قایل بوده است. شاید این احترام و ارادت در بین ایرانیان ملموس‌تر از مردم دیگر نقاط جهان باشد. با ورود اسلام به سرزمین ایران و گرایش مردم ایران به تشیع و علاقه ایشان به امامان معصوم(ع) و فرزندانشان برج‌ها، آرامگاه‌ها و مناره‌های زیبایی بر مدفن ایشان به دست معماران، هنرمندان و استادکاران ایرانی ساخته شد. این آثار از ابتدا در زمره شاهکارهای هنری و معماری قرار گرفتند.

منبع :
جمعه

۹ آذر ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54887

در شب میلاد نبی‌اکرم (ص) و امام صادق(ع)؛

پیش تولید سریال بزرگ «سلمان فارسی» رسماً آغاز شد

داوود میرباقری کارگردان سریال سلمان فارسی به پژوهش‌های عمیق و دقیق در زمینه نوشتن سناریو و همچنین جغرافیای تولید سریال گفت که در حوزه اطلاعات و پژوهش‌های علمی سریال سلمان فارسی، کار جامع و کاملی در همه زمینه‌ها اعم از متن، لوکیشن، طراحی لباس و... صورت گرفته است و امیدواریم نتیجه این کارها، در مسیر آینده کار‌های تلویزیون اثرگذار باشد.

منبع :
چهارشنبه

۷ آذر ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54886

گفت و گو با دکتر محمد میرزایی، طراح معماری مسجد دانشگاه جامع امام حسین(ع)

معاصر سازی معماری اصیل اسلامی

امروزه در تمام دنیا، هنر معماری تحت تاثیر کنش‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی-سازمانی است. رمز ماندگاری و استواری مسجد، قدرت معنوی و فرهنگ سازمانی دانشگاه می‌باشد.

منبع :
دوشنبه

۵ آذر ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54885

تصوف و هنر اسلامی

هنر اسلامی هنری عمیق و معنوی، و یکی از دستاوردهای شگفت فعالیت خلّاق بشری است. تصوف اسلامی به علت برداشت عمیق از دین توانست در عرصه‌های گوناگون تأثیرات بسیاری بر جای بگذارد. هنر اسلامی نیز تحت تأثیر تصوف رشد و تعالی یافت.

منبع :
دوشنبه

۲۸ آبان ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54884

‏نستعلیق؛ عروس خطوط اسلامی

خط نستعلیق نشانه‌ای بارز از طبع و سلیقه زیبایی شناختی ایرانیان است و بی‌شک زیباترین و ظریف‌ترین خط در میان خطوط اسلامی است تا جایی که آن را به‌حق «عروس خطوط اسلامی» لقب داده‌اند.

منبع :
شنبه

۲۶ آبان ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54883

نگاهی به شعر انقلاب اسلامی

شعر انقلاب اسلامی در میان همۀ مقاطع تاریخ طولانی ایران، این ویژگی را دارد که تقریباً یکدست و کامل در جهت آرمان‌ها و هدف‌های والا و سخنگوی احساسات و افکار و جهت گیری‌های ملتی است ک شاعر از متن آن برخاسته و بدان وابسته است.

منبع :
دوشنبه

۲۱ آبان ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54882

هنر اسلامی در چالش مفاهیم معاصر و افق‌های جدید

گروه وسیعی از آثار هنری امروز با عنوان هنر اسلامی شناخته می شوند. شناسه اسلامی در کنار هنر به تصورات مبهم نشانه شناسانه و مفاهیم روشن پدیدار شناسانه‌ای اشاره می کند که بر ساخته از مفاهیم اولیه (بدون تعریف اما معلوم) و اصول موضوع (مفاهیم پیشادانشی) مربوط به هنر اسلامی می‌باشد.

منبع :
یکشنبه

۲۰ آبان ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54881

تاثیرات تبادلات معماری عراق و مصر در دوران اسلامی

عراق و مصر از قدیمی‌ترین سرزمین هایی می‌باشند که تمدن بشری از آن جا نشأت گرفته است، طبق اسناد موجود، بین این دو سرزمین کهن، از دیر باز نیز، مراودات و تبادلات فرهنگی وهنری وجود داشته است که نامه‌های کشف شده در "تل العمارنه" بهترین دلیل بر این مدعا می‌باشد.

منبع :
دوشنبه

۱۴ آبان ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54880

جايگاه قالی در هنر ايران

برتری و فراستی جهانی تنها از آن هنری تواند بود كه بازتاب اصیل و طبیعی تمدن و فرهنگی باشد كه آن پدید آورده است؛ و این درست همان چیزی است كه قالی های ایرانی در حد استثنایی از آن برخوردارند، چرا كه بینش زیبایی شناختی خاصی را به كمال رسانده‌اند كه عمیقاً و به طرز بارز ایرانی است.

منبع :
جمعه

۱۱ آبان ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54879

نگاهی کوتاه به نقاشی آیینی و مذهبی در ایران

هنر آیینی و مذهبی خاستگاهی تاریخی در هنر ایران زمین دارد، بسیاری از صاحب نظران معتقدند این هنر از دوران صفویه با تلفیق مفاهیم اسلامی جایگاه خود را به اثبات رسانده است. به خصوص هنرهای تجسمی و نقاشی از این قاعده مستثنا نیست و اتفاقا هنرمندان آیینی در ایران شیوه های جالبی برای پرداختن به موضوعات مذهبی و دینی در آثار خود داشته اند.

منبع :
سه‌شنبه

۸ آبان ۱۳۹۷

۲۰:۳۰:۰۰
54878

آشنایی با محتشم کاشانی نام‌آورترین شاعر مدیحه‌سرای شیعه

شاعر پارسی‌گوی سدهٔ دهم هجری

مُحتَشَم کاشانی (۹۰۵ ه.ق در کاشان - ۹۹۶ ه.ق در کاشان) شاعر پارسی‌گوی سدهٔ دهم هجری و هم‌دوره با پادشاهی شاه طهماسب یکم صفوی بود. شغل اصلی محتشم بزازی و شَعربافی بود و تمام عمر خود را در کاشان زیست.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد