۱۳ اسفند ۱۳۹۸
نگاه دینی به سیمرغ سی و هشتم
فیلم مستند "خسوف"؛ روایتی از تردیدهای یک طلبه
ساخت فیلم با موضوعاتی که بستر مذهبی و ساحت حاکمیتی دارند، همیشه دشوار بوده است. چراکه یکجور بندبازی هولناکی است، هم احتمال افتادن در دام شعار و تکرار دارد و هم رفتن به سمت و سویی که احتمال عدم نمایش تا زمانی دیگر. حال اگر این موضوع در بستر فیلم مستند شکل گیرد که ماجرایش سخت و سختتر میشود.
۶ اسفند ۱۳۹۸
نگاه دینی به سیمرغ سی و هشتم
چشم اندازی عمیق از آفت گنده لات ها / نقد فیلم سینمایی "شنای پروانه"
مشکل اصلی فیلم سینمایی "شنای پروانه" نمایش افراطی سیاهی و خشونت است؛ هر چند که صحنه های خشونت آمیز آن وام گرفته از سبک واقعگرای آن باشد. نمایش این مقدار سیاهی و تلخی جدا از خارج کردن فیلم از درام، تماشاگر را خسته و دلزده می کند.
۶ اسفند ۱۳۹۸
نگاه دینی به سیمرغ سی و هشتم
موضوع ملتهب و کارگردانی ریسک پذیر، در بیستمین اثر / نقد فیلم سینمایی "خـروج"
ابراهیم حاتمی کیا هم از همان معدود فیلمسازان ریسک پذیری است که چه در ژانر دفاع مقدس شروع به فیلمسازی کند و چه مضامین دیگر، سوژه ای چالش برانگیز را انتخاب خواهد کرد. او که نبض جامعه را می شناسد این بار سوژه ملتهب و چالش برانگیز "عدالت اجتماعی" را دستمایه کار جدید خود قرار داده است.
۲۰ دی ۱۳۹۸
برگزاری رویداد چندجانبه هنری تحت عنوان "هفته هنر مقاومت"
هفته هنر مقاومت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همراه با رویدادهای مختلف هنری به همت معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه این دفتر برگزار میشود.
۱۳ دی ۱۳۹۸
اصول و قواعد دوازده گانه خوشنویسی
قواعد یا اصول دوازدهگانه خوشنویسی ، قواعدی هستند که در اغلب خطوط رایج به خصوص در خطوط ششگانه و خط نستعلیق به کار برده میشود. ابن مقله اولین شخصی است که به تنظیم قواعد پرداخته و خطوط مزبور را تحت قاعده و انضباط در آورده است.
۲۸ آبان ۱۳۹۸
درباره انیمیشن در ایران
پویانمایی و سیطره در جهان معاصر
نخستین فیلمهای انیمیشن سینمایی از حدود یک دهه پیش در ایران تولید شدند، آن زمان کمتر فردی گمان می کرد که در مدت کوتاهی، انیمیشن در کشور ما به چنین جایگاه و پیشرفتی دست یابد که بتواند حتی به سینماهای کشورهای منطقه نیز نفوذ کند اما جوانان ایرانی با تکیه بر توان داخلی و با کمترین کمک از فناوریهای خارجی، طلایه دار فتح افقهایی شدند که خیلی دور از دسترس به نظر میرسید.
۱۷ آبان ۱۳۹۸
بررسي شمايل نگاری پيامبر اسلام(ص) در نگارگری دوره ايلخانی و حضرت مسيح(ع) در نقاشی مذهبی بيزانس متاخر
شمایل نگاری، سنتی است كه بیش از همه در حیطه هنر مذهبی و قدسی میگنجد. شمایلها چیزی را که از طریق شباهت فیزیکی نمیتوانند یا درصدد بیانش نیستند، به زبان انتزاع، رمزپردازانه بیان، میکنند.
۱۵ آبان ۱۳۹۸
پیامبر اکرم در نگاه مولانا
حمد و سپاس خداوند و وصف پیامبر اکرم (ص)، زینت بخش دیوان اکثر قریب به اتفاق شاعران ایرانی است. مولوی نیز ازجمله این شاعران است و عشق محمدی (ص) در اشعار او خصوصاً در مثنوی مولوی نمودی یگانه دارد.
۵ آبان ۱۳۹۸
نمايشگاه موضوعي «معماری ایرانی» در حسینیه ارشاد
معماری خانههای ایرانی چگونه است؟ چه قوانین و مقرراتی در ایران برای شهرسازی و معماری وجود دارد؟ ویژگی باغهای ایرانی چیست؟ معماری بناهای مذهبی ایران چگونه است؟ گرهسازی و گرهچینی چیست؟ چگونه با اصطلاحها و تعبیرهای معماری ایرانی آشنا شویم؟ و ...
۳ آبان ۱۳۹۸
شاخصههای هنر اسلامی و راه شناخت آن چیست؟
اگر به صورت اتفاقی وارد موزهای شویم به راحتی می توانیم بخشی را که به هنر اسلامی تعلق دارد از باقی آثار موزه تشخیص دهیم. اما شاخصه هنر اسلامی چیست؟ و چه اصولی سبب تفکیک این هنر از دیگر هنرها میشود؟
۲۷ مهر ۱۳۹۸
تاریخچه تعزیه و شبیهخوانی و آسیبشناسی آنها
مصاحبه با آقای غلامرضا گلی زواره
بخشی از کوششهای پژوهشی نویسندهی معاصر آقای غلامرضا گلی زواره به ارزیابی تعزیه و بررسیهای ساختاری و محتوایی این نمایش دینی و بومی اختصاص دارد.
۲۶ شهریور ۱۳۹۸
اجرای تعزیۀ فاخر ادبی در کتابخانه وزیری
به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین و یاران باوفایشان دو مجلس تعزیه با عنوان با کاروان نور با حضور هنرمندان، مسئولان، فعالان فرهنگی، گردشگران خارجی و علاقه مندان به تعزیه، برگزار میگردد.
۲۲ شهریور ۱۳۹۸
خلاء فقه هنر گریبانگیر هنر عاشورایی / از موضوع عاشورا دلی تر نیست
گفتگو با محمد صابر شیخ رضایی، طراح گرافیک، تصویرساز و عکاس
یک گرافیست گفت: حذف بسیاری از نمادهای هنر شیعه و ملی و تاریخی با برخورد سطحی و سلیقه ای که نتیجه کم کاری فقهای معاصر در فقه هنر است، گریبانگیر هنر عاشورایی است.
۲۰ شهریور ۱۳۹۸
نمایشگاه نقاشی " نوای محرم " در برج آزادی
نمایشگاه گروهی نقاشی " نوای محرم " 22 شهریور ساعت 15 در تالار آیینه برج آزادی افتتاح میشود.
۱۹ شهریور ۱۳۹۸
حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار میکند
دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی + فراخوان
حوزه هنری انقلاب اسلامی در نظر دارد دوازدهمین سوگواره هنر عاشورایی را هم زمان با محرم و صفر ۱۴۴۱ ه.ق در مهر ماه ۱۳۹۸ ﻫ.ش بـرگزار کند.
۲۵ مرداد ۱۳۹۸
امام حسین(ع) از نگاه مولانا
حماسه معراج خونين عاشقانه سالار شهيدان، حضرت ابيعبدالله امام حسين ـ عليهالسلام ـ سلاله پاک رسول اکرم خاتم النبيين حضرت محمد مصطفي ـ صلواتالله عليه ـ در آثار مولانا در سياق (context) و چهارچوب (framework) توحيد و «سير محبي» به سوي توحيد ربوبي، معني و مفهوم پيدا ميکند.
۲۰ تیر ۱۳۹۸
دومین جشنواره ملی سرود رضوی در قم برگزار شد/ برگزیدگان دومین جشنواره ملی سرود رضوی تقدیر شدند
اختتامیه دومین جشنواره ملی سرود رضوی در تالار مرکزی قم با تقدیر از برگزیدگان پایان یافت.
۱۸ تیر ۱۳۹۸
آیین اختتامیه دومین جشنواره ملّی سرود رضوی در قم برگزار میشود
آئین اختتامیه دومین جشنواره ملی سرود رضوی ۱۹ و ۲۰ تیرماه با حضور شخصیتهای مطرح کشوری در شهر قم برگزار خواهد شد.
۱۹ خرداد ۱۳۹۸
نگاهی به نقش کلیدی فرهنگ و هنر در جامعه اسلامی/ اهمیت هنر از دیدگاه اسلام
هنر یکی از مقولههای جدی فرهنگی هر جامعهای است و اندیشمندان و محققان آن را عالیترین شکل فعالیت معنوی انسان میدانند. طبیعی است که وقتی این فعالیت معنوی انسان امکان رشد بیابد در غنا بخشیدن به فرهنگ جامعه کاربردی عظیم خواهد داشت.
۱۰ خرداد ۱۳۹۸
گزارش تصویری/ نمایشگاه آثار منتخب جشنواره بین المللی کاریکاتور روز جهانی قدس در قم
به مناسبت روز جهانی قدس نمایشگاهی از آثار منتخب اولین و دومین دوره جشنواره بین المللی کاریکاتور روز جهانی قدس در قم برپا شد.