۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶
گفتوگویی با ساسان مویدی پیرامون عکاسی جنگ
ساسان مویدی را در منزل کوچک و صمیمانه و در کنار همسر مهربانش ملاقات کردم. با حوصلهی تمام برایم از جنگ و روزهای دشوار بمباران تهران گفت.
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶
گفتوگویی با علی فریدونی؛ روایتگر تصاویر جنگ
روایت جنگ، روایت دشواری است. روایت زنان و کودکان بیپناه ؛ روایت جوانانی که مرگ را شجاعانه به آغوش میکشند. روایت خون و باروت و انسان بیانسانیت سرگردان. دشواری این روایت گاه روایتگران جنگ را از پا در میآورد.
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶
مقولهای به نام داشتهها و نداشتهها و پدیدهای به نام شعر
واژهی داشتهها و نداشتهها همیشهبه عنوان دو صفت کاربردی و کار آمد در زندگی اجتماعی و هنری و .... بشر نقشی شایسته و بایسته را بر عهده داشتهاند.
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶
جستاری در مقوله مُعَرَّف، مُعَرِّف و تعریف و پدیده ای به نام شعر و شاعر
وازه ی مُعرَّف به معنی نشانه و یا دال است مُعَرَّف به کسی یا چیز و یا نشانهای گفته می شود که نیاز به معرفی دارد و این معرفی میتواند ویژگیهای مثبت فرد و یا آن چیز باشد و یا این که ویژگی منفی آن فرد و یا آن چیز باشد.
۹ اردیبهشت ۱۳۹۶
با علی اکبر دهخدا بیشتر آشنا شوید
علامه علی اکبر دهخدا را شاید کمتر ایرانی ای باشد که نشناسد و یا لااقل نامش را نشنیده باشد نام لغت گره خورده است با اثر سترگ لغت نامه ی دهخدا علی اکبر دهخدا در سال ۱۲۵۷ هجری شمسی در تهران دیده به جهان گشود.
۹ اردیبهشت ۱۳۹۶
راه و رسم نویسنده شدن؛ جنبش شش کلمهای
فکر کردن به گستره داستان وسعت موضوع داستان شما بهتان کمک می کند کانون تمرکز کارتان را تشخیص بدهید از همان مراحل اول کار, از وقتی که سفارشی می گیرید یا ایدهای به ذهنتان خطور میکند و قبل این که پژوهش را تمام کنید, به دنبال بُرندهترین رویکرد ممکن برای کارتان بگردید.
۹ اردیبهشت ۱۳۹۶
معرفی کتاب «در کشور مردان» هشام مطر
در کشور مردان، تنها رمانی است که از هشام مطر به فارسی ترجمه شده این رمان را انتشارات نیکونشر با ترجمه مهدی غبرایی منتشر کرده است.
۹ اردیبهشت ۱۳۹۶
تأملی بر انسان و کنش در فیلمهای فرهادی
هر بار که کار تازهای از اصغر فرهادی به دستها و دیدها می رسد, حرفهای زیادی در نقد و تعریفش به میان میآید در میان این حرفهای مخالف و موافق دیده و خواندهایم، که یکی از ویژگیهای فیلمهای فرهادی را اخلاقی بودن آنها میدانند.
۱ اردیبهشت ۱۳۹۶
نگاه دینی به سیمرغ سی و پنجم
گشایش بخش «زیتونهای زخمی» جشنواره جهانی فجر
آغاز به کار بیستمین بازار بینالمللی فیلم
بخش «زیتون های زخمی» که یکی از بخش های غیررقابتی این دوره از جشنواره جهانی فیلم فجر به حساب میآید به آثاری اختصاص دارد که موضوع "جنگ سوریه و مبارزه با داعش" را مورد توجه قرار داده است.
۲۹ فروردین ۱۳۹۶
هنر رومی و هنر اسلامی
گسترش هر اندیشه و عقیدهای، در بسیاری از موارد، نیازمند نیروی محرک تازه است. ظهور اسلام، در 6 قرن پس از میلاد مسیح، نیروی محرکی تازه و توانا بود.
۲۲ فروردین ۱۳۹۶
هنر صنایع دستی و اقتصاد مقاومتی
صنایع دستی جایگاه ویژهای برای رسیدن به شرایط اقتصاد مقاومتی را دارد. تولیدات صنایع دستی در شهرها و روستاهای کشور، عمدتا با کمترین هزینه برای تهیه مواد اولیه تولید میشود.
۱۸ فروردین ۱۳۹۶
معاون سازمان میراث فرهنگی تشریح کرد:
روند تاسیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی
معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اگر مصوبه تاسیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی، که توسط استاد فرشچیان پیشنهاد شده، از طرف رئیس جمهور ابلاغ شود؛ شاهد تحولی شگرف در آموزش هنرهای ایرانی خواهیم بود.
۱۱ فروردین ۱۳۹۶
مناطق مهم سفالگری در ایران
سُفالگری ساختن ظروف با گل است و به ظرف ساخته شده از این طریق سفال میگویند. از مشهورترین سفالینهها میتوان به کوزه و پیاله سفالین اشاره کرد.
۵ فروردین ۱۳۹۶
غروب عزیز نّخشّب در ابرکوه (عزیز الدین نّسّفی)
از جزئیات زندگانی عزیز الدین نَسَفی و تواریخ حوادثی که بر او گذشته است اطلاع دقیقی در دست نیست آنچه مسلم می نماید این است که دوران ِ زیست و فعالیت او در سیر و سلوک و تالیف و تصنیف , سدۀ هفتم هجری بوده است
۵ فروردین ۱۳۹۶
گرد مظلومیت بر چهره هنرهای اسلامی
ضرورت بررسی موانع و مشکلات پیش روی هنرهای اسلامی
ایجاد دانشگاه هنر اسلامی در خاورمیانه به عنوان یک هنر مستقل و مشترک بین کشورهای اسلامی با پیشینه تاریخی متأثر از هم، میتواند باعث وحدت کلمه میان هنرمندان به عنوان قشر تأثیرگذار بر عموم جامعه شود
۵ فروردین ۱۳۹۶
روح دین در پیکر هنر دینی
درام قدسی ما هنوز همان تعزیه است
تمثیل پیل و خانه تاریک و اختلاف مردمان در تصویر آن برای یکدیگر، حکایتی است هزارساله که پیش از مولوی در احیاء العلوم و کیمیای سعادت غزالی و نیز در عجایب نامه به شکل و شمایل دیگر و همچنین در حدیقه حکیم سنایی آمده است
۵ فروردین ۱۳۹۶
هنر اسلامی در میراث ایرانی
تأملی بر فرهنگ «امامزاده ها و تربت برخی از پاکان و نیکان» به همت بنیاد ایران شناسی
مطالعه در باب بزرگان علمی، دینی، فرهنگی و تربیتی و اخلاقی هر قوم و ملتی و تدوین شرح حال و آثاری که موجب ایجاد حافظه تاریخی در هر قوم و ملتی میشود.
۲۵ اسفند ۱۳۹۵
تبیین ماهیت هنر اسلامی
در آیات کریمه قرآن داریم و اِن من شئی الا و عندهُ خزائنهُ وما ننزلهُ الا بقدرٍ معلوم هیچ چیزی در عالم هستی نیست مگر آنکه مخزن آن پیش ماست و ما به اندازه آن را فرو میفرستیم (ظاهر میکنیم)؛ در تعریف هنر خیلی صحبت شده است, مثل تعریف زیبایی.
۲۳ اسفند ۱۳۹۵
نقش جنگ جهانی در پیدایش سینمای بومی
اولین چیزی که با شنیدن کلمه جنگ به ذهن میرسد، صفبندی دو لشکر در مقابل هم است که هر کدام به خاطر دلیل و منطق خودشان حاضرند خون طرف مقابل را بریزند. با کمی دقت میتوان به این نکته پی برد که این مرزبندی نهتنها در افراد و صفوف، که در تمام شئون زندگی کشور و ملت آن دو دسته متخاصم وارد میشود.
۲۳ اسفند ۱۳۹۵
با زیبایی هنر میتوان به نبرد با اسلامهراسی رفت
هنر تنها چیزی است که مرز و فاصلۀ فرهنگی نمیشناسد و مرز زمان و مکان را درمینوردد. غیرمسلمانان با تماشای هنرهای اسلامی میتوانند زیبایی درونی عقاید و سنّتهای اسلامی را حس کنند و طور دیگری به این دین بنگرند.