۲۲ خرداد ۱۳۹۶
جلوههایی از علی(ع) در ادب فارسی
ارادت و علاقه اکثر شاعران کلاسیک و معاصر به حضرت امیر(ع) چنان زیاد است که فقط گردآوری اشعار و متونی که درباره مدح امام علی(ع) و در سوگ آن حضرت سرودهاند نیازمند روزها ، ماه ها و سال ها وقت است.
۲۰ خرداد ۱۳۹۶
نقش رنگین هنر بر زمینه خاطره گردشگران
انواع صنایع دستی گیلان که حاصل ذوق اهالی هنر استان است جایگاه ویژهای در بین گردشگران داشته و آوازه این هنرها تا خارج از مرزهای کشور نیز رفته است.
۲۰ خرداد ۱۳۹۶
مرگ تدریجی صنایع دستی قم
استان قم یکی از قطبهای مهم صنایع دستی کشور است که اما طی سالهای اخیر این هنر با رکود مواجه شده و هنر و هنرمندان آن در حال فراموش شدن هستند.
۲۰ خرداد ۱۳۹۶
درباره شعر بافی
شعربافی به واقع همان پارچه بافی است که جولائی نیز گفته می شود در فرهنگ فارسی شعر به معنای موی انسان و یا حیوان میباشد و به بافنده این کار موباف یا موتاب گفته میشود.
۲۰ خرداد ۱۳۹۶
آشنایی با شال بافی
از آنجا که تالشان در گذشته مردمی کوچ نشین بودهاند، بیشترین نیازشان را خود تهیه میکردند.بافت شال نیز یکی از نیازهای آنها بوده است چرا که زندگی شبانی و عشایری آنها در فصلهای سرد سال ایجاب میکرد که از پشم گوسفندان خود، برای تهیه پوشاک و...استفاده نمایند.
۲۰ خرداد ۱۳۹۶
سیاه چادر بافی
سیاه چادر نوعی چادر است که از موی بز سیاه و توسط زنان عشایر بافته می شود. عشایر در ییلاق و قشلاق مکانهای معینی برای اقامت دارند که معمولاً در زیر این سیاه چادر ها زندگی و استراحت می کنند.
۲۰ خرداد ۱۳۹۶
آشنایی با هنر سکه دوزی بلوچ
سکه دوزی یکی از هنرهای دستی بلوچستان است که عموما خانوادههای بلوچ از آن جهتتزئین رویه ی رختخواب یا زینت گردن شتر در موقع عروسی استفاده میکنند و اغلب جهتزینت اطاق نیز به دیوار میآویزند.
۲۰ خرداد ۱۳۹۶
هنر سوخته کاری چوب
سوخته کاری از هنرهای سنتی و البته فراموش شده ایران زمین می باشد که با همت استاد ندّاف در طی حدوداً یک دهۀ فعالیت احیا گردیده است.در این هنر، دقت از جایگاه بالایی برخوردارمیباشد.
۱۹ خرداد ۱۳۹۶
سوخت روی چرم
هنر سوخت روی چرم یعنی کاربرد رنگهای تیره از چرم بر روی بوم مورد نظر و نصب و چسباندن آنها در کنار همدیگر . درحال حاضر از استادان پیش کسوت در این هنر چند تن باقی ماندهاند.
۱۶ خرداد ۱۳۹۶
مسجد جامع زنجان؛ تجلی مذهب و هنر
مسجد و مدرسه جامع زنجان معروف به مسجد سید، در قرن سیزدهم هجری قمری (سال ۱۲۴۲) در دوره قاجاریه توسط یکی از پسران فتحعلیشاه قاجار به نام عبدالله میرزا دارا که مرید آیتالله سیدمحمد مجتهد سردانی بود، ساخته شد.
۱۶ خرداد ۱۳۹۶
هنر مذهبی و مفهوم ادراک در اسلام
جمال ج. الیاس؛ پروفسور مطالعات ادیان و رئیس دپارتمان مطالعات ادیان دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا
مشخصاً مسلمانان روابط پيچيده اي با اجسام فيزيکي و نگارگري هاي بصري دارند. من در اين مقاله قصد دارم به کشف اين روابط بپردازم.
۱۶ خرداد ۱۳۹۶
مسجد جامع کبیر نیریز؛ آمیزهای از هنر و مذهب اسلامی
مسجد جامع کبیر نیریز یکی از مهمترین مسجدهای ایران در این شهرستان است. این مسجد به باور برخی از آتشکدههای زرتشتیان بوده که در دوره اسلامی به مسجد تبدیل شده است.
۱۴ خرداد ۱۳۹۶
مذهب؛ منبع هنر معماری مساجد ایران
معماران و هنرمندان مسلمان در ساخت و طراحی مساجد نهایت ذوق و خلاقیت هنری خود را بیتوجه به اجر مادی آن به کار میبرند.
۱۴ خرداد ۱۳۹۶
بررّسی نقش مذهب شیعه بر هنر و معماری امامزادگان ایران
ساخت مقابر برای بزرگان دینی و سیاسی از دیرباز در جهان مرسوم بوده است. وجود تعداد زیادی از این بناهای آرامگاهی در ایران، اهمّیت ساخت این گونه از ابنیه را در بین ایرانیان یادآور میشود.
۱۴ خرداد ۱۳۹۶
هنر؛ سرچشمهای از مذهب
با بررسی اجمالی تاريخ هنر و آثار بجای مانده در اماكن مذهبی كشورهای مختلف پی میبريم كه هر جا هنر با معنويت گره خورده و پيوند يافته ماندگار شده است و هر جا از معنويت دور شده است پس از مدتی كوتاه از بين رفته است.
۱۴ خرداد ۱۳۹۶
مذهب؛ حافظِ هنر
اصل هنر، نیایش است و ما اعتقاد داریم ذات هنر، به نوعی دین نهفته است که با زبان لطیف و واژگان متفاوت از عرف هر دورهای بیان میشود و ذات اصلی آن از طرف ذات لایتناهی بوده و این که پیغامها از طریق جبرئیل و اصوات به پیامبران داده میشود.
۱۴ خرداد ۱۳۹۶
تأثیر قرآن بر ادبیات فارسی
با نگاهی گذرا آثار بزرگان ادبیات و شعر پیداست كه بسیاری از عبارات و تعبیرات و اشارات و استدلالهای آنان به اقتباس یا الهام از این كتاب مبین و یا احادیث ائمه معصومین (علیهما السلام) است.
۱۳ خرداد ۱۳۹۶
استهلال در ادب فارسی
رؤیت ماه مبارک رمضان و شوال، برخلاف سایر ماهها، از دیرباز برای مسلمانان اهمیت زیادی داشته است. شوق دیدن هلال این دو ماه فرخنده، دیدگان را به سوی آسمان سوق داده است
۱۲ خرداد ۱۳۹۶
روزه و رمضان در آئینه شعر فارسی
از همان آغاز که رودکی پدر شعر فارسی، بلند بنای کاخ ادب را برافراشت، مفردات روزه، رمضان، صوم و صیام در آیینه شعر فارسی انعکاس یافتند. این انعکاس در تمامی انواع شعر مدحی، اخلاقی، تعلیمی، غنایی و رثا دیده می شود.
۸ خرداد ۱۳۹۶
نگاهی کوتاه به نقاشی آیینی و مذهبی در ایران
اکثر پژوهشگران هنرهای تجسمی معتقدند که نقاشی عامیانه مذهبی در ایران به دوران صفویان یعنی همان مقطع تاریخی که مذهب تشیع در ایران به مذهب رسمی کشور بدل شده است، مربوط میشود.