در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
یکشنبه

۲۲ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54712

بازخوانی آراء و نظریات موافقان و مخالفان تغییر خط فارسی‎ - قسمت اول

دوره نخست؛ پیشگامان تغییر خط فارسی

موضوع تغییر خط فارسی بیش از 160 سال است که در بین روشنفکران و تجددخواهان ِایرانی رواج دارد، از سال 1271 هجری قمری تا امروز، گفت و گوها و جدال‌های گوناگونی بین موافقان و مخالفان خط فارسی مطرح بوده است.

منبع :
یکشنبه

۲۲ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54711

گفتگو با مسئول انجمن رودوزی های سنتی روی پارچه و عضو انجمن کشوری صنایع دستی؛

هنر مسیری به آسودگی

خانم زهرا عباسی یک از هنرمندان صنایع دستی می‌باشد. بیش از سی و پنج سال است که صنایع دستی را دنبال می‌کند ، وی مسئول انجمن رودوزی‌های سنتی روی پارچه و عضو انجمن کشوری صنایع دستی است که مربوط به فعالان اقتصادی کشور می‌شود.

منبع :
یکشنبه

۲۲ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54710

تحولات هنر در انقلاب اسلامی

با آنکه نگرش‌های انقلابی همچون موتوری قوی، سمت و سوی هنر را از آنچه در دوران پهلوی بود، تغییر جهت داد اما امروزه با بررسی آثار بر جای مانده از آن دوران نمی‌توان سیاستی جامع و هدفمند از سوی ارگانی رسمی را برای آن تعریف کرد.

منبع :
یکشنبه

۲۲ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54709

روشنایی نامه ناصرخسرو

کتاب روشنایی نامه ناصر خسرو، در شعبه شرقی کتابخانه ملی ، نگهداری می‌شود. این نسخه خطی به زبان فارسی است که در 87 برگ به قطع 155*245 میلی متر تهیه شده و در صفحات ورق55 و 56 دارای تصویر مذهب کاری شده است.

منبع :
شنبه

۲۱ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54708

منظومه مهر و مشتری

منظومه عاشقانه مهر و مشتری در سال 778ه . ق توسط شاعر پرآوازه تبریز در قرن هشتم، حاج شمس الدین محمدعصار تبریزی سروده شد. عصار تبریزی در سرایش این منظومه، تلاش کرد وزن اشعار را بر اساس خسرو و شیرین نظامی گنجوی و در قالب مثنوی بیاراید.

منبع :
شنبه

۲۱ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54707

مکتب نگارگری تبریزِ دوم (مکتب صفوی)

شاه اسماعیل در سال ۷۷۹ هـ.خ برابر با ۹۰۶ هـ.ق پس از شکست دادن آق‌قویونلوها تبریز را به پایتختی برگزید و کتابخانۀ سلطنتی آق‌قویونلوها در اختیار او قرار گرفت و هنرمندانی که در کتابخانه آق‌قویونلوها کار می‌کردند به خدمت او در آمدند.

منبع :
جمعه

۱۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54706

مکتب نگارگری شیراز در سده نهم

مکتب نگارگری شیراز همچون پلی بین مکتبهای نگارگری تبریز-بغداد (ایلخانی- آل جلایر) و مکتب نگارگری هرات (تیموری ) بود. این مکتب زمینه را برای مکتب هرات فراهم کرد و در بسط و غنای آن نقشی درخور داشت.

منبع :
جمعه

۱۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54705

خمسه نظامی در کتابخانه ملی فرانسه

امروزه خمسه منحصر به فردی از نظامی گنجوی در کتابخانه ملی فرانسه نگهداری می شود که احتمالا در حدود سال 768ه.ق طبع شده و با توجه به سبک نگاره های آن، مربوط به مکتب شیراز است.

منبع :
جمعه

۱۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54704

مجلد همام تبریزی

نسخه همام تبریزی، در 163 برگ، به خط نستعلیق (17 سطر در صفحه دو سونی) نگاشته شده و جلد آن به صوت صحافی شرقی است که با تیماج قهوه ای مجدد روکش شده، هرچند که تخت های اصلی حفظ شده است.

منبع :
جمعه

۱۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54703

انقلاب مشروطه و هنر کاریکاتور

با در نظر گرفتن موقعیت آن زمان و درصد زیاد بی‌سوادان هیچ وسیله ارتباطی نمی توانست بهتر از کاریکاتور بین مردم رسوخ کند و همه گیر شود. ایرانیان ابتدا این نوع طراحی را در روزنامه‌های خارجی دیده و با آن آَشنا شده بودند.

منبع :
جمعه

۱۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54702

چاپ سنگی و جنگ جهانی

از آغاز ورود چاپ سنگی به ایران، به سال 1249ق. و انتشار اولین کتاب به این شیوه، یعنی قران مجید، این صنعت توانست بیش از یک قرن عمر کند.

منبع :
جمعه

۱۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54701

عیدی سازی؛ هنر گرافیک عامیانه

در حدود 150 سال پیش از این، نوع خاصی از کارت های پستال به سبک و سیاق چاپ چوب در ایران تولید می شد که ملاهای مکتب خانه آنها را می خریدند و به شاگردان خود هدیه می دادند.

منبع :
جمعه

۱۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54700

شکار در هنرهای اسلامی

تصویرپردازی از صحنه های شکار سابقه ای دیرینه در عربستان پیش از اسلام، آسیای غربی ، ایران و مصر دارد. حکاکی‌های عربی از تیراندازها و طعمه آن ها، نقوش برجسته سنگی شکار پادشاهان آشوری از ارابه‌های شکار و دیوارنگاره‌های مصری که نشان دهنده مردان درحال شکار پرندگان است همگی به اهمیت واقعی و نمادین شکار اشاره دارند.

منبع :
جمعه

۱۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54699

شیرهای نگهبان در تاریخ ایران

در فرهنگ قوم کهن ماندگار زاگرس میانی (لر بزرگ) قوم بختیاری شیر را یک نماد سمبولیک قلمداد نموده و این نماد در فرهنگ قوم از دیرباز عجین گردیده است.

منبع :
چهارشنبه

۴ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54698

کاشی سازی استاد احمد کبیری

نسل سوم از هنر کاشی و سفال

استاد حاج محمد کبیری فرزند بزرگ شیخ حسن (فخرالمحصلین) در شهر قم در خانواده‌ای مذهبی روحانی چشم به جهان گشود. از دوران جوانی جذب هنر کاشی سازی شد و در شهر تهران در کارخانه‌های کاشی سازی مشغول به کار شد.

منبع :
چهارشنبه

۴ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54697

گزارش تصویری؛

نمایشگاه «ارادت هنر» آثار نگارگری و خوشنویسی با موضوع امام رضا(ع)

نمایشگاه آثار نگارگری و خوشنویسی با موضوع زندگانی و سیره امام رضا(ع) با عنوان «ارادت هنر» در نگارخانه رضوان مشهد مقدس برگزار شد.

منبع :
سه‌شنبه

۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54696

خرمهره سازی هنر دستی کویری‎

واژه خرمهره به معنی مهره بزرگِ کم قیمت که بر گردن خر بندند، همچنین به نام‏‌های دیگر از جمله خرمک و خرتک نیز خوانده می‏‌شود. خرمک به مهره‏‌های شیشه‏‌ای سیاه و سفید می‏‌گویند که برای دفع چشم ‏نظر یا خیال باطل بر دست یا گردن کودکان بسته می‏‌شود.

منبع :
سه‌شنبه

۳ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54695

سینمای دینی؛ آراء و نظریات

بحث حضور دین در سینما شاید به قدمت تاریخ سینما باشد، که هر بار با واژه‌ای (سینمای دینی، سینمای معناگرا، سینمای مسیحی، سینمای ماوراء و...) به آن پرداخته‌اند. از سالهای اولیه‌ی تاریخ سینما دغدغه‌ی برخی فیلم‌سازان، حضور دین و مسایل دینی در سینما بوده است.

منبع :
دوشنبه

۲ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54694

نقش طراحی گرافیک مدرن در هنر دینی

طراحی گرافیک (Graphic Design ) همانند سینما و عکاسی جزء هنرهایی هستند که به سادگی نمی‌توان آنها را در کنار دیگر اشکال هنر قرار داد. همانند نقاشی یا مجسمه سازی و حتی موسیقی به معنای کلاسیک‌اش .

منبع :
یکشنبه

۱ مرداد ۱۳۹۶

۱۹:۳۰:۰۰
54693

دین و هنر مدرن

احمد میراحسان نویسنده و منتقد سینما و تلویزیون در مقاله" دین و هنر مدرن" به بررسی تعامل دین و هنر مدرن پرداخته است.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد