۱ تیر ۱۳۹۵
هویت گرافیک ایرانی
ایرانیها را می توان ملتی دانست که از نظر داشتن تاریخ تصویری، مسبوق به سابقه اند و غنای تصویری تاریخ ما مثال زدنی است.
۱ تیر ۱۳۹۵
چاپ کلاقهای (باتیک)؛ هنر دست آذربایجان
هنر چاپ کلاقهای (باتیک) از جمله رشتههای صنایع دستی است که نیاز به تجهیزات و سرمایه گذاری زیادی ندارد و با کمترین هزینه و با تهیه مواد اولیه و ابزار و وسایل ساده میتوان انواع آثار و اقلام تزئینی و کاربردی تولید کرد.
۳۱ خرداد ۱۳۹۵
آب انبار؛ شاهکار معماری کویر
شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک بخش عمده ای از ایران، تاثیر ژرف و بنیادی در خلق پدیدههای گوناگون معماری این سرزمین گذاشته است.
۳۱ خرداد ۱۳۹۵
كبوترخانهها اعجاز معماری ایرانی
معماری داخلی كبوترخانه ها استثنایی است؛ عظمت این بناها هم به سبب گسترگی و شكوه و هم به سبب تنوع در فرم اعجاب برانگیز است و این بناها مانند سایر آثار معماری ایرانی هم از عملكرد وافر و هم از فرم زیبایی پیروی كرده است.
۳۱ خرداد ۱۳۹۵
هنر دینی از دیدگاه مقام معظم رهبری
هنر دینی بههیچوجه به معنای قشریگری و تظاهر ریاكارانه دینی نیست و این هنر لزوماً با واژگان دینی به وجود نمیآید. ای بسا هنری صددرصد دینی باشد، اما در آن از واژگان عرفی و غیردینی استفاده شده باشد.
۳۰ خرداد ۱۳۹۵
انواع نقاشی در هنر اسلامی
تذهیب را میتوان مجموعهای از نقش های بدیع و زیبا دانست که نقاشان و مذهبان برای هرچه زیباتر کردن کتاب های مذهبی، علمی، فرهنگی، تاریخی، دیوان اشعار، جشنوارههای هنری و قطعههای زیبای خط به کار میبرند.
۳۰ خرداد ۱۳۹۵
مصاحبه با جوانترین کاتب ایرانی قرآن؛
خوشنویسانی که جهان اسلام را تحت الشعاع کار خود قرار میدهند
حجت الاسلام رضا سنگی، که با نام مستعار رضا طاها شهرت دارد، در سال 1351 در ارومیه چشم به جهان گشوده است. وی جوانترین کاتب ایرانی قرآن کریم به شمار میرود.
۲۸ خرداد ۱۳۹۵
ادبیات آئینى در بستر تاریخ عاشورا
به طور قطع تاکنون اشعار بسیارى درباره واقعه و حماسه کربلا شنیدهاید. اشعارى که بیانگر حالات درونى شاعر و عکس العملهاى او پیرامون این واقعه یا بیان حالات ائمه(ع) و بزرگان دین در آن حماسه است.
۲۸ خرداد ۱۳۹۵
ویژگیهای ادبیات کودک و نوجوان
ادبیات کودک و نوجوان با زبان و بیان، درک زبان نوشتاری، تخیل و تجربههای کودکان و نوجوانان متناسب است. از این رو برای هر گروه سنی کودک و نوجوان از متنها و موضوعها و زبان و بیان متناسب با فهم و درک آنها استفاده میشود.
۲۶ خرداد ۱۳۹۵
آشنایی با مدرسه مستنصریه در بغداد
مدرسه مُستَنصَریّه از مکانهای تاریخی شهر بغداد عراق و از قدیمیترین مدرسههای دینی در جهان و از جمله بناهای معدودی است که از روزگار عباسی برجای مانده است.
۲۶ خرداد ۱۳۹۵
تأثير هنر و معماری اسلامی بر هنر و معماری اروپا و آمريکا (قسمت دوم)
تزئین، محور مهم دیگری در تأثیر هنر اسلامی بر هنر غرب است. در اینجا مراد ما از تزئین، صرفاً هنرهای زینتی یا آرایهای نیست، بلکه تمامی هنرهایی است که به نحوی با نقش سر و کار دارند (و البته یکی از کارکردهای این نقش تزئین است).
۲۴ خرداد ۱۳۹۵
ترجمان تجربه دینی در هنر دینی
در واژگان فلسفه دین، تجربه دینی را میتوان تجربه امری متعالی در روندی استحسانی و احساسی دانست که در الهیات و کلام جدید کاربستی عمیق مییابد.
۲۴ خرداد ۱۳۹۵
تأثير هنر و معماری اسلامی بر هنر و معماری اروپا و آمريکا (قسمت اول)
اندلس (يا همان اسپانيای امروزی)، حلقه واسط فرهنگ و هنر اسلام و غرب است. حضور هشت صد ساله مسلمين در اين سرزمين و به بار نشستن عميق فرهنگ و هنر اسلامی، اسپانيا را پلی ميان دو تمدّن تبديل نمود.
۲۴ خرداد ۱۳۹۵
تاریخ هنر اسلامی از نگاه آندره گُدار
آندره گُدار، از جمله مورخان برجستهی تاریخ هنر اسلامی، شکلگیری هنر اسلامی را بیش از آنکه مبتنی بر فرم و تکنیک بداند، مبتنی بر فکر و روح سازنده آن میداند، به طوری که اثر هنری تجلیبخش و منعکسکنندهی روح هنرمند است.
۲۴ خرداد ۱۳۹۵
یک پویش مردمی در ماه مبارک رمضان؛
همه دعوتیم؛ "یه لقمه مهربونی" برای فقرا با دعوت هنرمند محبوب
با گذشت کمتر از یک هفته پس از آغاز ماه مبارک رمضان، بیش از ۶۰۰ خانواده نیازمند تهرانی با کمک مستقیم نیکوکاران پایتخت اطعام و افطار شده اند و سفرههای مهربانی در این مناطق و محلات پهن شده است.
۱۸ خرداد ۱۳۹۵
گفتاری درباره پرده کعبه
در روایات اسلامی آمده است نخستین بار حضرت اسماعیل(ع) بر کعبه پرده انداخت، اما مورخان بر این باورند که تبع حمیری پادشاه یمن نخستین کسی بود که در عصر جاهلی کعبه را ابتدا با پوششی از چرم و سپس با پارچههای مخطط حریر یمنی پوشاند.
۱۷ خرداد ۱۳۹۵
محو شدن در امواج تلویزیون؟
تأملی در باب پدیدار شناختی تلویزیون
میگویند شرط تفکر فلسفی در باب یک پدیده دور شدن از آن است اگر این طور است، نگاه فلسفی در مورد تلویزیون کار بسیار دشواری است چون تلویزیون بیش از حد به ما نزدیک است تا آنجا که شاید به ما چسبیده باشد!
۱۵ خرداد ۱۳۹۵
گفتگویی درباره کتاب «گذری بر معماری متقدم مسلمانان»
مهدی گلچینعارفی، برگزیده سیوسومین دوره کتاب سال
مهدی گلچین عارفی: «ترجمه کتاب گذری بر معماری متقدم مسلمانان، ادای دِینام به استاد آیتاللهزادهشیرازی است. دريغ و حسرت ايشان در ذهن من ماند و سرانجام منجر به ترجمه كتاب شد.»
۱۲ خرداد ۱۳۹۵
مقرنس کاری در معماری اسلامی
مقرنس کاری یکی از عناصر مهم تزیینی معماری است، که در زیبا ساختن بناهای ایرانی بخصوص مساجد و مقبرهها استفاده میشود.
۱۰ خرداد ۱۳۹۵
بهترین هنرپیشه جهان، جایزه اش را به امام زمان(عج) تقدیم کرد
«سید شهاب الدین حسینی» دوشنبه 10 خرداد 95 در پایان نشست رسانهای فیلم سینمایی "فروشنده"، جایزه نخل طلای بهترین بازیگر مرد را که به خاطر این فیلم دریافت کرده است، به ساحت مقدس امام عصر(عج) تقدیم کرد.