۴ اردیبهشت ۱۳۹۵
گفتگویی درباره تاریخچه تذهیب و کتابت قرآن
یكی از دغدغههای اهل هنر، تعریف هنر و چگونگی بهره گیری از آن تعریف برای به وجودآوردن آثار هنری و به خصوص هنرهای ملهم از قرآن است و به نظر میرسد نیاز به آگاهی (ولو اندك) از تاریخچه این پدیده جزو ضرورتهای عصر حاضر باشد.
۴ اردیبهشت ۱۳۹۵
هنر گرافیک محیطی و ساخت شهری
در عصــر ارتباطات، به دلیل محدودیت های خاص زبان نوشتاری و نارسا بودن کلمات و واژه هـا، گرافیک به عنوان مهم ترین رسانه ارتباط تصویری مطرح شده است
۳ اردیبهشت ۱۳۹۵
تأملّی بر بنیانهای معرفت شناختی معماری معاصر
یکی از مباحثی که هنر و معماری سالهای اخیر را به لحاظ مبانی تحت الشعاع قرار داده، مباحث مرتبط با دانش «معرفت شناسی» و زیرشاخه های آن می باشد.
۳۰ فروردین ۱۳۹۵
چوقا بافی (چوغا بافی)؛ بالاپوشی برای مردان لر و بختیاری
چوقا یا چوخا، بالاپوش مردان روستایی و عشایر بختیاری در غرب ایران است که همواره دارای آستین کوتاه است. این پوشش در بین مردم شهر نشین این قوم نیز در مراسم گوناگون رواج دارد.
۲۹ فروردین ۱۳۹۵
هنر در جوامع سنتی و مدرن
بررسی هر موضوع مرتبط با حیات و فعالیت انسان، بدون ملحوظ و مرعی داشتن بستر و زمینه فکری و یا جهانبینی جامعهای که موضوع در آن مورد تحقیق قرار گرفته است، امری مشکل و عملاً غیرواقعی و انتزاعی خواهد بود.
۲۹ فروردین ۱۳۹۵
هنرهای قرآنی و جایگاه آن از صدر اسلام تاکنون
قرآن خود یک هنر است، اما هنری الهی نه انسانی و هنرمند واقعی رندی است که با توسل به پیشوایان دینی چون؛ پیامبر اکرم(ص) و علی(ع)، مکنوفات قلبی خود را در قالب هایی چون شعر، موسیقی، نقاشی، معماری و خوشنویسی به تصویر میکشد.
۲۸ فروردین ۱۳۹۵
فقه و هنرهای تصویری و تجسمی
از کاراترین عوامل حفظ و نشر دین و احیا و توسعه علوم و معارف دینى وجود فقهاى راستین و هوشمند و پرتلاش اسلام است.
۲۸ فروردین ۱۳۹۵
مدرسه اسلامی هنر برگزار می کند؛ یک فنجان فیلم/ 18
کارگاه «یک فنجان فیلم» به دنبال آن است تا با الگو برداری از یک یا چند فیلم کوتاه برتر در عرصه جهانی و تغییر در ساختار تکنیکی و معنایی آنها، بتوانیم شاهد پیاده سازی نگاه شخصی هنرجویان در آثار ساخته شده باشیم.
۲۸ فروردین ۱۳۹۵
قرآن وقفی دارالارشاد اردبیل نمونهای نفیس از هنرهای قرن دهم
یکی از قرآنهای خطی نفیس دوره صفوی که هم خط خوش و تذهیب و تزئینات زیبا و پرکار و هم ترجمه و ملحقات ارزشمندی نظیر فالنامه، وقفنامه پیوسته و همزمان آن دارد، به سفارش، شاه قلی خلیفه که مهردار شاه عباس صفوی بوده، کتابت، تذهیب و تجلید شده است.
۲۷ فروردین ۱۳۹۵
تأملی در شعر معاصر تاجیکستان
میان شعر معاصر فارسی کشور تاجیکستان و ایران، وحدت و اشتراک موضوعیِ قابل توجهی مشاهده میشود. عوامل مذهبی، تاریخی و فرهنگی، ما را با مردم تاجیک پیوند داده و این پیوند، یکی از عوامل نزدیکی و شباهت درون مایه های شعری دو کشور است.
۲۷ فروردین ۱۳۹۵
هنر و هنرمند از دیدگاه رهبر معظم انقلاب
در ديدار اصحاب فرهنگ و هنر
آنچه در پی میآید، قسمتهایی از سخنرانی آيت الله خامنهای، رهبر معظم جمهوری اسلامی ايران میباشد كه در ديدار اصحاب فرهنگ و هنر پیرامون مسأله هنر و هنرمند ایراد گرديده است.
۲۵ فروردین ۱۳۹۵
حکمت خالده و تأویلی جدید از هنر اسلامی
مطالعات سرنوشت سازی که طی 200 سال اخیر در قلمرو هنر انجام شده، به طور عمده مطالعه پیرامون وجه محسوس و جنبه عینی و ملموس هنر بوده که در جای خود پسندیده است. اما می توان پرسید که آیا راه و روش دیگری برای بررسی هنرها وجود دارد؟
۲۵ فروردین ۱۳۹۵
مجید مجیدی:
برخی کشورها فیلم "محمد رسول الله(ص)" را ندیده حرام اعلام کردند
کارگردان فیلم «محمد رسولالله(ص)» اظهار داشت: نمایش های این فیلم به صورت پرمخاطب در کشورها صورت گرفت و علمای تسنن و تشیع از آن استقبال کردند.
۲۵ فروردین ۱۳۹۵
لاریجانی پس از اکران خاص:
تماشای "محمد رسولالله(ص)" حضور در محراب عبادت بود
رئیس مجلسشورایاسلامی در مورد فیلم «محمد رسولالله(ص)» گفت: این فیلم در کنار اثر محیطی، فهمدینی ارزشمندی را در کل دنیا بهوجود میآورد که باید هرچه بیشتر در نشر آن همت کرد.
۲۴ فروردین ۱۳۹۵
شیخ بهایی؛ معمار تمدن نوین اسلامی ـ ایرانی است
سازه حرم رضوی؛ نگین انگشتری مشهد
شیخ بهایی در دوره شکوه تمدن اسلامی ـ ایرانی یعنی عهد صفوی میزیست و خود از معماران برجسته این ساختمان تمدنی محسوب میشود تا جایی که گلدسته و گنبد حرم رضوی که چون نگینی انگشتری در شهر مشهد میدرخشد، از جمله آثار شاخص وی به شمار میرود.
۲۲ فروردین ۱۳۹۵
رقابت آلمان، آمریکا، فرانسه، لهستان و ایتالیا برای حضور در جشنواره فیلم سبز ایران
کشورهای آلمان، آمریکا، فرانسه، لهستان و ایتالیا در ارسال فیلم به پنجمین جشنواره بین المللی فیلم سبز رکوردار شدند.
۲۲ فروردین ۱۳۹۵
آموزههای معماری ایرانی و ساختمان سازی مسکونی از دوره قاجاریه تا امروز
ساختمانهای مسکونی رعیت نشین دوره قاجاریه گرچه نمای بسیار سادهای داشتند، ولی از پی سازی و اسکلت سازی مقاومی برخوردار بودند.
۲۰ فروردین ۱۳۹۵
شرح مختصر تاریخچه خط کوفی و آشنایی با انواع این خط
چون اسلام در ایران انتشار یافت، خط کوفی جایگزین خط پهلوی ساسانی و دین دبیره اوستایی شد و ایرانیان تقریباً از اواخر قرن اول و اوایل سده دوم هجری کم کم در نوشته های خود خط کوفی را معمول داشته و آن را جایگزین خط پهلوی نمودند.
۲۰ فروردین ۱۳۹۵
مروری بر نمایش "تخت حوضی" یا "رو حوضی"
سیاه و سیاه بازی؛ شیرین و عامیانه
بخش بزرگی از نمایشها را در طول زندگی بشر، نمایشهای کمدی تشکیل میدهند. اما جایگاه نمایش کمدی کجاست و کاربرد و تکنیکهای اجرای آن چیست؟
۲۰ فروردین ۱۳۹۵
در سینما، فیلم شجاع میخواهیم، نقد شجاع میخواهیم
مصاحبه با مسعود فراستی، منتقد مطرح سینما
مسعود فراستی از جمله منتقدانی است که نمی توان او را نادیده گرفت. در سینمای ایران " مسعود فراستی " از جمله منتقدینی است که نظرات و نقدهایاش همواره مورد بحث دستاندرکاران سینما و مخاطبان این هنر_صنعت بوده است.