۶ مهر ۱۳۹۵
گفتگو با زینال زاده بازیگر سینمای متعهد
تجربه گفتوگو با محرم زینالزاده تکرار ناشدنی بود، تکرار ناشدنی و عجیب از این جهت که زینالزاده همزمان هم ساده است و هم پیچیده. تو نمیدانی در آن لحظهای که دارد به سوال تو جواب میدهد، با روی سادهاش دارد جواب تو را میدهد یا آن روی پیچیده و ناشناختهاش.
۵ مهر ۱۳۹۵
مکاتب معماری در سرزمینهای اسلامی
(سوریه، ارمنستان و اسلاو)
آنچه که نمایشگر خصوصیت مکتبهای سوریه و ارمنستان است، همان استفاده تقریباً انحصاری از سنگ میباشد. اختلاف مصالح، بدون شک اختلافهای قابل توجهی در شیوهها به وجود آورده است.
۵ مهر ۱۳۹۵
یاری رساندن طبیعت به پیامبر از زبان مثنوی معنوی
مثنوی، مشهور به مثنوی معنوی (یا مثنوی مولوی)، نام کتاب شعری از مولانا جلالالدین محمد بلخی شاعر و صوفی ایرانی است. این کتاب یکی از برترین کتابهای ادبیات عرفانی کهن فارسی و حکمت پارسی پس از اسلام است.
۴ مهر ۱۳۹۵
نقش فیلم در پرورش مذهبی فردی
این موضوع کاملاً پذیرفته شده است که فیلم، خصوصاً اگر مضونهای مذهبی را تجلی دهد، میتواند بر افکار و آرمانهای مذهبی مخاطبان تأثیر بگذارد یا حداقل نقشی در این زمینه ایفا کند.
۲ مهر ۱۳۹۵
نمایش او یک مرد بود
هشت سال دفاع مقدس، حدیث ماندگار پایداری، دلاوری و فداکاری ملتی است که در راه دفاع از مکتب، انقلاب و میهن اسلامی خویش، قله های بلند رشادت و شهادت را درنوردید و دشمن را در رسیدن به اهداف خود ناکام گذاشت.
۲۸ شهریور ۱۳۹۵
دریای غدیر در برکه شعر فارسی
نگاهی به تجلیات غدیریه در ادب پارسی
شعر غدیر همزاد زمانی واقعه غدیر است که در گستره تاریخ همچون رودی خروشان جریان داشته است؛ در این بین فارسیزبانان گوی سبقت را از سایرین ربودهاند و کمتر شاعری است که در توصیف و تجلیل غدیر شعری نسروده باشد.
۲۸ شهریور ۱۳۹۵
ترویج دین با زبان هنر
این روزها توسعه و پیشرفت در هر کاری مستلزم تحقیق و پژوهش است و این مساله یک اصل بدیهی در دنیای مدرن مطرح شده است.
۲۸ شهریور ۱۳۹۵
تجلی توحید در معماری اسلامی
وقتی سخن از سنت اسلامی میشود، بعضا این تلقی ایجاد میشود که بناست صرفا موضوع بحث محدود به منابع اصلی دین اسلام؛ یعنی قرآن و احادیث، شود اما بر مبنای برخی نظریات، آنچه تحتتاثیر متون اصلی اسلامی نیز در کشورهای اسلامی ایجاد شده، بخش جدایی ناپذیری از سنت است، یا به عبارت دیگر، تجسم بیرونی این سنت است.
۲۸ شهریور ۱۳۹۵
چهار گوهر شعر فارسی
معرفی کتاب"چهار گوهر"
کتاب چهارگروه منتخبی از اشعار چهار گروه شعر فارسی است که در عراق و خراسان میزیستهاند و از پایهگذاران و مروجین شعر عراقی محسوب میشوند. در واقع این کتاب گزیدهی شعر شاعران حوزهی ادبی عراق است.
۲۸ شهریور ۱۳۹۵
برکات وجودی پیامبر در نگاه مثنوی
مولانا معتقد است برای شناخت خداوند باید حضرت محمد (ص) را بشناسیم؛ چرا كه خداوند عاشق پیامبر (ص) بوده و خلقت جهان به دلیل وجود مبارك ایشان صورت گرفته است.
۲۷ شهریور ۱۳۹۵
دو بازیگر تئاتر با لشکر فاطمیون به سوریه میروند
نمایش «عاشقانه ای برای عباس» به نویسندگی و کارگردانی سیدعلی موسویان و تهیه کنندگی محسن زارع اشکذری با نگاهی به زندگی شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده یکی از فرماندهان گردان عمار لشگر فاطمیون در سوریه با حضور فرزین صابونی و سروش طاهری به صحنه میرود.
۲۶ شهریور ۱۳۹۵
نشست مشترک مسئولان جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با رئیس رسانه ملی/ دکتر علی عسگری تاکید کرد:
حمایت رسانه ملی از جشنواره مقاومت به عنوان پایگاه سینمایی ضدسلطه و صهیونیسم
در آستانه برگزاری چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، سردار جواد جباری مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت، محمدحسین نیرومند مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، فروغی رئیس سازمان بسیج صداوسیما و محمد خزاعی دبیر جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با دکتر علیعسگری رئیس رسانه ملی دیدار کردند.
۲۶ شهریور ۱۳۹۵
متنی از شهید «ناجی العلی» درباره زندگیاش و شخصیت حنظله
«ناجی علی» در سال ۱۹۳۶ در دهکده فلسطینی «الشجره» متولد شد. بعد از تخریب این دهکده در سال ۱۹۴۸ توسط اسرائیلی ها، ناجی به همراه خانواده اش به اردوگاه «عین الهلوا»ی لبنان رانده شد.
۲۳ شهریور ۱۳۹۵
راههای سه گانه خلق تصویر
برای دستیابی به یک بیان تصویری متناسب و هماهنگ با سبک نوشتار یا درونمایه متن، تصویرگر پس از مطالعه متن، هرگز براساس حدس و گمان و احساس لحظهای یا حتی سلیقه شخصی و از آن مهمتر، حتی بر مبنای عادات حرفهای و طرز کار مالوف و همیشگی خود دست به کار نمیشود.
۲۳ شهریور ۱۳۹۵
زخمی بر تارک تاریخ
معرفی کتاب «زخم داوود»
«زخم داوود» عنوان رمانی است که سرگذشت یک خانواده پیش از اشغال فلسطین تا سالهای اخیر را روایت کرده و به ظلمهایی که بر آنها بعد از اشغال توسط صهیونیستها شده است و نمادی کوچک شده از خانوادهی بزرگ فلسطین هستند، اشاره میکند.
۲۳ شهریور ۱۳۹۵
سرآغازی بر غرب زدگی
معرفی کتاب «غرب زدگی»
انتشار کتاب «غرب زدگی» جلال آل احمد (1348-1302)، نویسنده و داستان نویس نیمهی اول سدهی 1300، در سال 1341 را میتوان نقطهی آغاز ظهور جریانی مهم در تاریخ فکری کشور دانست که باب نقد از غرب را در یک گفتمان جدید و مدرن در کشور باز میکند.
۲۲ شهریور ۱۳۹۵
تابلو فرش؛ هنر یا صنعت؟
هنر فرش و فرشبافی در دهههای گذشته با حجم گسترده تولیدی خود در ایران و سایر کشورهای فعال در این حوزه جنبهای صنعتی پیدا نموده است که کمکم وجهه هنری فرش در سایه جنبه صنعتی آن قرار گرفته است.
۲۲ شهریور ۱۳۹۵
نگاهی به مجموعه شعر نغمههای هدایت
نغمههای هدایت مجموعه اشعاری است از ظفر کشوری که در سال ۱۳۹۳ توسط انتشارات دارالنشر قم به زیور چاپ آراسته شده و در اختیار اهل دل و ادب قرار گرفته است.
۲۲ شهریور ۱۳۹۵
مکتبها و نفوذها در معماری اسلامی
کانون مشترک معماری اسلامی، ایران است. پرتوافکنی آن به سوی آسیای صغیر و کرانهی شمالی مدیترانه به معماریهای گروه بیزانتین منجر میگردد و از انتشار آن به طرف کرانهی جنوبی مدیترانه است که معماریهای عرب سرچشمه میگیرند.
۲۲ شهریور ۱۳۹۵
بررسی الگوهای پیشرفت هنر در فرهنگ اسلامی
تأثیر هنر بر انسان، انکارناپذیر است و همانگونه که پدیدآورندهی آثار هنری، انسان است، بهرهمندی از آنها نیز ویژهی او است؛ زیرا هر جلوهی هنری محل برخورد و تلاقی روحهای خلّاق با یکدیگر است.