۱۵ مرداد ۱۳۹۵
طنز در شاهنامه
طنز و شوخی از ابزار کارآمد بعضی از شاعران بزرگ پارسی است که نیاز به باریک اندیشی و ژرف اندیشی شاعر دارد و به دگراندیشی او وابسته است.
۱۵ مرداد ۱۳۹۵
بخشهایی از مناجات نامه خواجه عبدالله انصاری
شیخالاسلام ابواسماعیل عبدالله بن ابیمنصور محمد، معروف به «پیر هرات» و «پیر انصار» و «خواجه عبدالله انصاری» و «انصاری هروی»، دانشمند و عارف بود. وی از اعقاب ابوایوب انصاری است که صحابهٔ پیامبر(ص) بود.
۱۵ مرداد ۱۳۹۵
بررسی هنر اسلامی در متون عرفانی سده 5 و 6
آشنایی با متون نظم و نثر کهن زبان فارسی و کشف رمزها و اشارات و اصطلاحات و اندیشه های موجود در زبان و بیان شاعران و نویسندگان کهن، حلقه پیوند گذشته و حال قوم ایرانی است و موجب غنا، تحول، تنوع و پویایی ادب فارسی در مقطع کنونی است.
۱۳ مرداد ۱۳۹۵
شیوههای عیاری در آیینه داستان سمک و قطران
در مورد کلمه عیّار و ریشه آن و معنی و مفاهیمش اتفاق نظر نیست. مرحوم ملک الشعرای بهار این کلمه را به معنی یار و فارسی میداند و دکتر خانلری ریشه پهلوی برای آن متصّور است.
۱۳ مرداد ۱۳۹۵
تاملی بر شعر و ادبیات مهاجرت
شعر مهاجر شعری است که از شهر و وطن خود به شهر یا کشور دیگری ورود می کند. به دیگر بیان هر شعر یا اثری که از یک مکان به مکانی دیگر هجرت کند را میتوان شعر مهاجر نامید.
۱۰ مرداد ۱۳۹۵
عکاس خاطرهها
اگر با دقت و حوصله به طرح روی اسکناسها چشم دوخته باشید حتما تصویر امام خمینی(ره) را روی اسکناسها دیدهاید. این یک بحث یا گزارش اقتصادی درباره اسکناس یا نحوه چاپ آن نیست، بلکه این حرفها مقدمهای بود تا شما را با عکاس تصویر چاپ شده روی اسکناسها آشنا کنیم.
۱۰ مرداد ۱۳۹۵
عکاسی جنگ و تأثیر آن بر فضای عکاسی ایران
وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و آغاز جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ تاثیری کم و بیش قاطع بر عکاسی ایران گذاشت، تاثیری که تا نیمه دهه ۱۳۷۰ بر عکاسی ایران باقی ماند.
۵ مرداد ۱۳۹۵
مسجد تاریخانه دامغان؛ معماری ایرانی
خانه خدا اینجاست. ستون های چهل گانه مسجد تاریخانه دامغان، به استناد قدیمی ترین کتب، شهادت می دهند که اینجا خدا خانه داشته است!
۵ مرداد ۱۳۹۵
مرمت آثار باستانی
حفاظت و مرمت بناهای تاریخی، به نسبت موضوع خود، هنوز رشته جوانی است و برای رسیدن به بلوغ و پذیرش اجتماعی، هنوز راه زیادی در پیش دارد.
۵ مرداد ۱۳۹۵
معبد مهر مراغه؛ معماری صخرهای در دوره اسلامی
نوشته حاضر نقد آن پنداره ای است که خانقاه روستای ورجوی را معبد مهر می انگارد، نقد و تحلیل و ارزیابی آن بخش از دستاوردهای پژوهشی و اجرایی محققین معماری صخره ای که مستقیم یا غیر مستقیم به معبد مهر ورجوی مربوط می شود.
۵ مرداد ۱۳۹۵
تفکر الهی و هنر اسلامی
انسان شناسان معتقدند هویت مشتمل بر صفات جوهری شیء یا شخص است و معنی نگاران هویت را شخصیت، ذات، هستی و وجود تعبیر میکنند.
۴ مرداد ۱۳۹۵
اصول و جلوههای زیبایی شناسی در قرآن کریم(2)
از ویژگیهای ماهیت حس زیبایی شناسی در قرآن کریم این است که در بیان و بلاغت خویش به گونهای اعجازین، تصویرهایی را آورده که ضمیر ناخودآگاه را برمیانگیزد و حتی صحنههای تاریخی گم شده در پشت اساطیر و خرافهها را بازسازی کرده و همه مناظر و مواقفش را پیش چشم ما آورده و به حوادث چنان جان بخشیده که گویی پیش چشم ما حضور دارند.
۴ مرداد ۱۳۹۵
اصول و جلوههای زیبایی شناسی در قرآن کریم(1)
همواره یکی از دغدغههای مهم دینداران این بوده که رابطه دین با هنر چگونه است. هنر تا چه اندازه با دین هماهنگی و همسنخی دارد؟ آیا دین درباره هنر قضاوتی کرده است؟
۲ مرداد ۱۳۹۵
نماد؛ بالانچ؛ در ادبیات بلوچ
بالانچ یکی از نامهای بسیار قدیمی بلوچی است. این اسم در بلوچی با مبارزه، سختجانی و خونخواهی همیشه همراه بوده است.
۲ مرداد ۱۳۹۵
قنات ابداع ایرانیان؛ هنر معماری کویر
با مطالعه در تاریخ در مییابیم که ایرانیان به جریان آبهای زیرزمینی پی برده بودند و باتوجه به این کهآبهای زیرزمینی در قسمتهای مرکزی ایران اکثراً شور و غیر قابل استفاده برای شرب و کشاورزی است، آب زیرزمینی لایه هایآبدار دامنه کوهها را بوسیله نیروی ثقل زمین به حاشیه کویرها رسانده و کویرها را آباد ساختهاند.
۲ مرداد ۱۳۹۵
معماری بومی جنوب ایران
برای هر تازه واردی که سالها در نواحی مختلف ایران ( غرب، شمالغرب، شمال، شمالشرق ) به بررسی معماری سنتی پرداخته باشد، ملاحظه ساختمانها و ویژگیهای معماری بومی این ناحیه خاصه بافت قدیمی شهرهای جنوبی ایران تا حدی اعجاب آور و در عین حال زیبا و با ابهت جلوه میکند.
۱ مرداد ۱۳۹۵
صنایع و هنرهای دستی کردستان
در استان کردستان تهیه و تولید انواع فرآورده های دستی از دیرباز مرسوم بوده است و برخی از این صنایع دستی از آوازه جهانی برخوردار است و به همین دلیل نیز گردشگران وارد شده به استان معمولا صنایع دستی را به عنوان سوغات به همراه خود به دیار خود می برند.
۱ مرداد ۱۳۹۵
نقدی بر معماری معاصر
با تحلیلی کلی و کارشناسانه از معماری امروز ایران، و مشکلاتی که با آنها مواجهیم به چه نکاتی بر میخوریم؟ معماری ایران در چه جایگاهی در مقایسه با معماری معاصر دنیا قرار دارد؟
۱ مرداد ۱۳۹۵
هنر معماری و معنویت اسلامی
از نظر اسلام، هنر الهی پیش از هر چیز تجلی وحدت الهی در جمال و نظم عالم است. وحدت در هماهنگی و انسجام عالم کثرت، در نظم و توازن انعکاس مییابد.
۳۰ تیر ۱۳۹۵
اسامی جغرافیایی در دیوان عمعق بخاری
قدیمیترین جایی که نامی از عمعق بخاری شاعر معروف قرن ششم به میان آمده، چهار مقالهی عروضی سمرقندیست که در حدود سال 550 هجری قمری تالیف شده است.