۴ آبان ۱۳۹۵
برپایی نمایشگاه "سقاخانه، یک جنبش ملی" در مؤسسه صبا
نمایشگاه «سقاخانه: یک جنبش ملی» شنبه ۸ آبانماه در مؤسسه صبا، افتتاح میشود.
۳ آبان ۱۳۹۵
خشونت جنگ تا رنگبازی و مستندنگاری
این روزها نگارخانههای پایتخت دستکم میزبان ۵۰ نمایشگاه تجسمی هستند با محتواها و سبکهای متفاوت، بیشتر نمایشهای انفرادی و معدودی گروهی.
۳ آبان ۱۳۹۵
سعدی حکایتگر
شیخ مصلحالدین مشرف بن عبدالله مشهور به سعدی شیرازی در حدود سالهای ۵۷۱ تا ۶۰۶ هجری قمری به دنیا آمد و در حدود سالهای ۶۹۰ تا ۶۹۵ درگذشته است. درباره نام و نام پدر شاعر و همچنین تاریخ تولد سعدی اختلاف بسیار است.
۳ آبان ۱۳۹۵
پژوهشی پیرامون واژه "دیوانه" در منطق الطیر عطار
دیوانه در منطقالطیر عطار معنی لغوی خود را باخته است. دیوانه در منطقالطیر همان «رند» حافظ است درست همانند رند حافظ یک «انسان کامل» و «ولی خدا» است.
۳ آبان ۱۳۹۵
آشنایی با کشکول شیخ بهایی
ادبیات فارسی بستر اصلی شکل گیری متون تاریخ ایران بوده است و تلاش برای شناسایی داده های تاریخی از لابه لای متون ادبی یکی از روش های دستیابی به گوشه هایی از تاریخ ایران است که شاید در متون تاریخی کمتر اثری از آنها میتوان یافت.
۲۷ مهر ۱۳۹۵
نقاشی پرتره مقام معظم رهبری توسط هنرمند اندونزیایی
یک هنرمند مطرح و صاحب سبک کشور اندونزی، پرتره رهبر معظم انقلاب اسلامی و ولی امر مسلمانان جهان را خلق کرد.
۲۶ مهر ۱۳۹۵
عناصر تزئینی در معماری اسلامی
عناصر تزیینی مورد استفاده در معماریهای مسلمانان، از همان منابعی سرچشمه میگیرد که شیوههای ساختمانی آنها، عناصر ایرانی یا بیزانتین است.
۱۸ مهر ۱۳۹۵
عاشورا در سینما و تلویزیون
علیرغم نقش شگفت انگیز عاشورا در روشن کردن موتور انقلاب اسلامی، هنوز بازخوانی نو و شایستهای از این واقعه که به آفرینش سینمایی فراموش نشدنی منتهی شده باشد پدید نیامده است... چرا؟ جهان مدرن، به بنیادهای سنتی - الهی گذشته باور ندارد.
۱۸ مهر ۱۳۹۵
انقلاب اسلامی و هنر
جواد کریم نژاد دانش آموخته دانشگاه سوره و عضو باشگاه هنرپژوهان جوان کشور در مقاله " انقلاب اسلامی و هنر" که به رویکرد انقلاب اسلامی به هنر پرداخته است.
۱۷ مهر ۱۳۹۵
بزرگان سینمای دفاع مقدس
مرور فهرست فیلم سازان برجسته سینمای دفاع مقدس که آثاری ماندگار در این حیطه دارند این وجه را برجسته میکند که بیشتر آنها امروز به تجربه در دیگر گونههای سینمایی روی آوردهاند.
۱۷ مهر ۱۳۹۵
سوژههای سینمایی تاریخ اسلام
دکتر محمدحسین رجبی دوانی در نشست "سوژه های سینمایی تاریخ اسلام" از سری نشستهای تخصصی چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار، سخنانی درباره موضوع نشست داشته است که شرح آن را در ادامه مطالب ملاحظه خواهید نمود.
۱۶ مهر ۱۳۹۵
در همایش نگاهی گذرا به شهرسازی قـم؛
افسوس معمار برجسته ایتالیایی از تخریب باغها و نمای شهری قم
چرا حرم مقدس از دور دیده نمیشود؟!
پروفسور اسپالا گفت: شهر قـم پر از آثار است؛ اما ساخت و سازها مانع دیدن آنها شده اند. این آثار، اموال و میراث عمومی است و همه باید آنها را از خود بدانند.
۱۶ مهر ۱۳۹۵
خاطرات سینماگران از امام خمینی(ره)
امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران، علاوه بر اینکه در بین عوام از محبوبیت زیادی برخوردار بودند در بین هنرمندان نیز به خصوص سینماگران افراد بسیاری وجود داشته و دارند که همواره در اظهار نظرهای خود نسبت به امام خمینی(ره) علاقه بسیاری نشان دادهاند.
۱۶ مهر ۱۳۹۵
گلایه بازیگر پیشکسوت از ورود افراد بیسواد و بیدغدغه در حیطه سریالهای محرمی
ابراهیم آبادی گفت: برخی مواقع شاهد هستیم که در حیطه سریالهای مربوط به محرم افرادی بیسواد و بیدغدغه وارد شدهاند.
۱۳ مهر ۱۳۹۵
نگاه دینی در برنامههای هنری
دکتر کمال اکبری رییس دانشکده صدا و سیما قم: برای نشر محتوای معرفتی صحیح و بدون تغییر از طریق آن اقدام کنیم. از آنجا که قالبهای برنامهای نیز در نحوه انتقال مفاهیم معرفتی دینی تأثیرگذار است پرداختن به استفاده از قالبهای مناسب ارایه برنامه مهم است.
۱۳ مهر ۱۳۹۵
محرم در آیینه مستند
همایون امامی در مقاله"محرم در آینه مستند" به معرفی مستندهای مناسبتی محرم و مستند" نخل عزا" از مجموعهء چتر سبز نخل جهرم، دکتر احمد ضابطی جهرمی، اربعین ناصر تقوایی و... درفصلنامه فرهنگ و هنر شماره 66 پرداخته است.
۱۳ مهر ۱۳۹۵
پیشنهاد برای گردشهای فرهنگی و هنری در ماههای محرم و صفر
موزه محرم تبریز، خود نمونه آشکاری از اهمیت پاسداشت موزهها و مراکز فرهنگی و تاریخی کشور در ایام محرم و صفر میباشد.
۱۳ مهر ۱۳۹۵
عاشورا و نمادهای هنری
عاشورا و محرم را میتوان ماندگارترین و تاثیرگذارترین رویداد تاریخی تشیع دانست تا جاییکه امام خمینی (ره) فرمودند این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
۶ مهر ۱۳۹۵
شکل گیری معماریهای اسلامی
هنر اسلام که در قرن هفتم آغاز میشود، در لحظهای که معماریهای بیزانتین کاملاً شکل گرفتهاند، به ظهور میرسد و تحت نفوذ آنها قرار میگیرد. اما سرزمینهایی که محل پیدایش این هنر میباشد، مناطقی هستند که در آن، هنر بیزانتین هنوز ریشههای عمیق خود را فرو نبرده بود.
۶ مهر ۱۳۹۵
مرگ هنرمند؛ مرگ هنر؟
هنرهای نمایشی کشور در دو سال گذشته سه هنرمند سنت گرای خود را از دست داده است، سی ام فروردین، سعدی افشار دیده از دنیا فرو بست، سوم مرداد محمود استاد محمد درگذشت و دوازدهم همین ماه، مرشد ولیالله ترابی از میان ما رفت.