۲۸ تیر ۱۳۹۳
سخنی با عنوان «نسبتِ سينما با دين» از شهيد سيدمرتضي آويني
غایتی كه حقیر را به این گونه مباحث و اصلاً به كار سینما كشانده و چیزی كه برایم اهمیت دارد، «نسبت سینما با دین» است. من اعتقاد دارم كه باید از تمام امكانات موجود در خدمت استمرار نهضت دینی استفاده شود.
۲۵ تیر ۱۳۹۳
اجرای نمایش «ضربت خوردن علی(ع)» به روایت بهرام بیضایی
"مجلس ضربتزدن" تئاتری درباره ضربت خوردن نخستین امام در روایت بهرام بیضایی است؛ نمایشی که قرار است 30 و 31 تیرماه در تالار اصلی تئاتر شهر به کارگردانی «محمد رحمانیان» خوانده شود.
۲۵ تیر ۱۳۹۳
اصول معماری ایرانی اسلامی
از چهار مکتب معروف هنر اسلامی، مکتب ایرانی اسلام از همه وسیعتر است. آن سه مکتب دیگر که خیلی هم بارور است، یکی «مکتب مصر» است که مرکزش مصر است و بر مبنای معماری قدیم مصر استوار است.
۲۵ تیر ۱۳۹۳
یك قالب و هزار تجلّی (بررسی اجمالی «تكرار» در خوشنویسی سنتی)
اما در مورد افتتاح سورهها با بسمالله، باید دانست كه خداوند مكرر در طی كلماتش نامی از «سوره» برده است ... و روی هم رفته این طور استفاده میشود كه هر یك از قسمتهای كلامش كه آن را به صورت قطعه جداگانهای بیان فرموده و نام «سوره» بر آن گذارده است.
۲۳ تیر ۱۳۹۳
آشنایی با هنر ملیلـه کـاری
هنر ملیله کاری ، محصول کار با طلا ، نقره و مسی است که به صورت مفتولهای باریک درآمده است و با صرف وقت و دقت فوق العاده و مهارت و هنرمندی ملیله کار ، بر منبلی شی یا محصول مورد نظر و با بهره گیری از نگاره های سنتی و طرحهای اسلیمی به هم پیوند و ارتباط یافته اند.
۲۲ تیر ۱۳۹۳
حافظ، درخشانترین ستاره فرهنگ و ادب فارسی
بدون شک حافظ درخشانترین ستاره فرهنگ و ادب فارسی است: در طول این چند قرن تا امروز هیچ شاعری به قدر حافظ در اعماق و زوایای ذهن و دل ملت ما نفوذ نکرده است.
۲۲ تیر ۱۳۹۳
آشنایی با حسین محجوبی و نگاهی به آثار او؛ هنرمندی در بند پیچش شاخهها!
در سال 1309 در شهر زيبا و رويائی لاهيجان متولد شد. ايام کودکی و نوجوانی را در آن ديار سر سبز و با خاطرات فراموش نشدنی که همه ضمير باطن او را بر گرفته، گذراند.
۲۰ تیر ۱۳۹۳
معنی خیال در هنرهای سنتی و مدرن
خیالشناسی در همهی حوزههای فكری از جمله حكمت، فسلفه، دین، اسطورهشناسی و روانشناسی و غیره همواره مورد پرسش و تأمل قرار گرفته است. ازاینرو، خیال همواره مورد توجه متفكران قدیم و جدید بوده است.
۱۶ تیر ۱۳۹۳
اطلاعیه دبیرخانه اولین دوره جشنواره بین المللی کاریکاتور روز جهانی قدس درباره جوایز این جشنواره
دبیرخانه اولین دوره جشنواره بین المللی کاریکاتور روز جهانی قدس با انتشار اطلاعیه ای، تغییر در ترکیب جوایز این جشنواره را اعلام کرد.
۱۶ تیر ۱۳۹۳
گفتاری درباره جنبش هنر مدرن ايران
نمایشگاهی از آثار هنرمندان نوگرای ایران با عنوان «جنبش هنر مدرن ـ آثار ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران» در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته شده بود.
۱۶ تیر ۱۳۹۳
نور و رنگ و نقش آنها در هنر اسلامی
رنگها هر یک بنابر ممیزات خویش متضمن معنایی سمبولیک هستند. حالات روحانی و نفسانی آدمی و نحوه تحقق وجود موجودات و اموردر عالم همواره با بیان سمبولیک در ساحت هنر توأم بوده است.
۱۶ تیر ۱۳۹۳
گرافیک محیطی، تصویر جامعه
چگونه می توان عوامل اختلال و ناآرامی شهرها و جوامع را شناخت؟ کارشناسان و صاحب نظران در علوم و دانش های مختلف درصدد یافتن پاسخ هایی مناسب برای این سؤال عمومی هستند.
۱۵ تیر ۱۳۹۳
تاثیر ساختار نمایش دینی بر سینمای ایران
هر بحثی در باب هنر دینی، بویژه آنجا كه در حوزهی هنرهای دراماتیك گام میزنیم، میتواند با رجوع به تصویری كه از عصر آیینها در خاطرهی ازلیمان مانده است آغاز شود.
۱۳ تیر ۱۳۹۳
تاملی اجمالی در زبان، سبک و ساختار شعری علی معلم
«علی معلم دامغانی» از شاعران برجسته، اندیشمند و صاحب سبك معاصر است. شاعری كه دُرشتی، استحكام و صلابت زبانش به شاعران سبك خراسانی، قدرت خیال، ابهام و پیچیدگی بیانش به شاعران سبك هندی، و مضمونپردازی، لطافت و نرمی كلامش در غزل، به شاعران سبك عراقی میماند.
۱۱ تیر ۱۳۹۳
چهرهنگاری درعكاسی (گفتگو با استاد فخرالدين فخرالدينی)
فخرالدين فخرالديني با پنجاه و پنج سال سابقه حرفهاي از عكاسان قديمي و مشهور چهرهنگاري ايران است. او در سال 1311 در خانوادهاي هنردوست، در آذربايجان به دنيا آمده است.
۱۰ تیر ۱۳۹۳
فراخوان اولین دوره جشنواره بین المللی کاریکاتور روز جهانی قدس
روز قدس؛ روز وحدت و مقاومت امت اسلامی
"خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا" با همکاری "کمیته حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین" و "سایت جامع هنر اسلامی" اولین دوره جشنواره بین المللی کاریکاتور روز جهانی قدس را با عنوان "روز قدس؛ روز وحدت و مقاومت امت اسلامی" برگزار می کند.
۹ تیر ۱۳۹۳
سير تکوينی مولفههای زيبايی شناختی بناهای اسلامی (مطالعه موردی: مسجد جامع دمشق و قبه الصخره)
مقاله حاضر با هدف تبيين چگونگی سير تکويني مولفههای زيبايی شناختی در بناهای دوره اسلامی نوشته شده است. اين مقاله با روش توصيفی تحليلی و در قالب مطالعهای کيفی به انجام رسيده است.
۸ تیر ۱۳۹۳
تأثير هنر اسلامی بر آرتنوو و جنبش هنرها و صنايع در غرب
جنبش آرتنوو شیوه تزئینی حاكم بر هنرهای تجسمی و كاربردی اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیستم اروپا است كه در رشتههای مختلف معماری، دكوراسیون و تزئینات داخلی، گرافیك، تصویرسازی و نقاشی نمایانگر شد.
۴ تیر ۱۳۹۳
سینمای جواناندیش پیر نمیشود
سینما كه پدید آمد، هنرها درهم ادغام گردید و زمان كه پیش از آن محصور هنر عكاسی بود، به شیوهای زندهتر به بند هنر هفتم گرفتار شد.
۴ تیر ۱۳۹۳
سخنی درباره زيباييشناسي در تئاتر
هنگام اجرای نمایش دو روند در ذهن مخاطب به طور همزمان در جریان است كه جز تعریف زیبایی شناسی تئاتر، و اساساً برایند آن محسوب میگردد: یك روند به رؤیت شاكله عینی و ابژه نمایش مربوط میشود.