در حال بارگذاری؛ صبور باشید
منبع :
سه‌شنبه

۱۶ خرداد ۱۳۹۱

۱۹:۳۰:۰۰
53384

نماینده امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان البرز:

با ساخت مدرسه عالی تعزیه این هنر در البرز احیاء می شود

رضا محمدی نماینده امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد از ساخت مدرسه عالی تغزیه در استان البرز خبر داد.

منبع :
سه‌شنبه

۹ خرداد ۱۳۹۱

۱۹:۳۰:۰۰
53383

" خورشید شام" در قم به روی صحنه می رود

نمایش " خورشید شام" به مناسبت برپایی کنگره ملی حضرت زینب(س) که همزمان با ایام سوگواری وفات حضرت زینب (س) در قم برگزار می شود، به روی صحنه می رود.

منبع :
سه‌شنبه

۲ خرداد ۱۳۹۱

۱۹:۳۰:۰۰
53375

تزئینات در معماری اسلامی

منبع :
یکشنبه

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱

۱۹:۳۰:۰۰
53382

نگاهی به کتاب آسمانی ترین مهربانی نوشته سید مهدی شجاعی

جستجوی یک معصوم در آسمانی‌ترین مهربانی

سید مهدی شجاعی، مذهبی نویسی است که با دو کتاب «آفتاب در حجاب» و « کشتی پهلو گرفته» شناخته شد. دو کتابی که درون‌مایه و تعالی‌ای رو به مذهبی‌نویسی داشتند و پیرامون حادثه‌ها و اتفاق‌های دینی یا تاریخ‌چه‌های دینی اتفاق می‌افتادند.

منبع :
پنجشنبه

۳۱ فروردین ۱۳۹۱

۱۹:۳۰:۰۰
53376

می گفت از گناه جوانمردان در گذرید که هیچ کدامشان نیافتاد که خدای با دست خود او را برفرازید.

جایگاه هنر و هنرمند از نگاه حضرت امیر(ع)

نگاهی تحلیلی به فرازهای نهج البلاغه

شب هنگام بود. ستاره ها به تسبیح حضرتش مشغول بودند و قدمهایش را رصد می کردند می گویی آنچنان به سیمای مبارکش نظر دوخته بودند که نزدیک بود ادامه راهشان را گم کنند. جیر جیرکها از شادی نزدیک بود نغمه های قناری سردهند که علی است که ازنزدیکی آنها قدم بر میدارد

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53217

سفرنامه حاج علیخان اعتماد السلطنه

«ميرزا علي خان اعتماد السلطنه»، فرزند «آقا حسين مراغه اي»، از صاحب منصبان ودرباريان دوره قاجار است.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53210

سفرنامه کشمیری (1154 ـ 1155 ه. ق.)

عبدالکریم پسر خواجه عاقبت محمود، پسر خواجه محمد بلاقی، پسر خواجه محمدرضا کشمیری همزمان با لشکرکشی نادرشاه افشار به هندوستان، در شاه جهان آباد (دهلی) ساکن بود و از روزگاری دراز آرزوی حج بیت اللّه و زیارت مقابر اکابر دین در دل داشت.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53209

سفرنامه تحفة الحرمین

یوسف نابی (1642 ـ 1713/ 1052 ـ 1124) شاعر برجسته ترک، نویسنده یک اثر سفرنامه ای ارزشمند با عنوان «تحفة الحرمین» در شرح سفر طولانی خود از استانبول به حرمین شریفین است. سفر حجّ وی ـ بر اساس ماده تاریخی که خود او در پایان سفرنامه اش آورده ـ به سال 1679 / 1090 بوده است، اما گویا تدوین نهایی این اثر سه سال بعد؛ یعنی در سال 1682 یا 1683 / 1094 یا 1095 صورت گرفته است.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53208

چند گزارش از سفرهای حج از دوره صفوی

سفر زيارتي شيعيان ايران به حرمين شريفين، يكي از ابعاد زندگي ديني ـ اجتماعي آنان در دوره صفوي است. در اين زمينه، موضوعات مختلفي مي تواند مورد بحث قرار گيرد.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53206

سفرنامه ناصر خسرو

جده - شهری بزرگ است و باره ای حصین دارد، برلب دریا، و در او پنج هزار مرد باشد. بر شمال دریا نهاده است و بازارهای نیک دارد. و قبله مسجد آدینه سوی مشرق است و بیرون از شهر هیچ عمارت نیست الا مسجدی که معروف است به مسجد رسول علیه الصلوة و السلام.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53204

عارفانه ها

آينه مؤمن مرد مؤمن چنان بايد كه در باب برادر مؤمن به هر چيزي از سر پي نيوفتد، زيرا كه مهتر صلي الله عليه و آله مي گويد: «اَلْمُؤمِنُ مِرآة المُؤمِنِ».

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53203

در باب اخلاص

هر چیز که آن یگانه باشد و چیزی دیگر با او نیامیزد آن را خالص گویند. و خلوص در کلام عرب خروج باشد، و هر که از میان قومی جدا شود گویند.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53202

کلمات قصار عارفان

* نخست فريضه كه خداوند عزّ وجل فريضه كرد بر خلق، شناختن [است]. * توحيد، آن بود كه بنده يگانه گردد به حقيقت يگانگي خداوند خويش. * توحید آن است که بدانی علت همه چیزها صنع اوست و صنع او را علت نیست و هرچه اندر دل تو صورت بندد خدای عزول به خلاف آن است.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53201

کتابشناسی سفرنامه های حج

این کتاب، شرح سفر اعتمادالسلطنه به عتبات عالیات است که در سال 1263 ه .ق انجام شده است. این سفرنامه با آیه «ربّنا لا تزغ قلوبنا بعد اذ هدیتنا» آغاز می شود .

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53190

به هوش ای دل که میقات است اینجا

به هوش ای دل که میقات است اینجا/ محل نفی و اثبات است اینجا/ از اینجا ساز وحدت می شود ساز/ از اینجا می شود پرواز آغاز

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53188

برخی از سفرنامه‌های حج

سفرنامه‌هایی که در توصیف راه مکه، و مشاعر حج و آثار معنوی آن، بویژه شهرهای مقدّس «مکه» و «مدینه»، از دیرباز تاکنون به رشته تحریر درآمده، آن گونه که باید، مورد بحث و بررسی قرار نگرفته و حق آن ادا نشده است؛ در حالی که این نوشته‌ها، از کامل‌ترین و معتبرترین منابع درباره حج است که از جنبه‌های تاریخی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و جغرافیایی برخوردار می‌باشد.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53184

سفرنامه حاج لطفعلی خان اعلایی قسمت اول

سنت سفرنامه نویسی از دیر باز، به شکل محدود، میان اقوام و ملل دنیا مرسوم بوده، لیکن در دو قرن اخیر توسعه و رواج قابل توجهی یافته است. سفرنامه نویسان هر یک با تخصص ها و گرایش های فکری خود تلاش کرده اند تا آداب ورسوم مردم در شهرها و روستاها را بازگو نموده، به تشریح و توصیف اماکن و آثار تاریخی و حوادث و رویدادهای میان راه بپردازند.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53183

سفرنامه حاج لطفعلی خان اعلایی قسمت دوم

تقریبا نیم ساعت به غروب مانده، وارد «مکه معظمه» شدیم، از اتومبیل محض اینکه «قدغن» بود که به شهر داخل نشود، پیاده شده سوار یک چهارچرخه شدیم، با زحمت تمام عبور می نمودیم، چون که زیادی شترداران و مسافرین، از حرکت چرخ مانع بود.

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53176

داستان راستان- ۱۰ -

در قرن دوم هجرى ، مسئله سه طلاقه كردن زن در يك مجلس و يك نوبت ، مورد بحث و گفتگوى صاحبنظران بود. بسيارى از علما و فقهاى آن عصر معتقد بودند كه سه طلاق در يك نوبت بدون اينكه رجوعى در ميان آنها فاصله شود درست است .

منبع :
چهارشنبه

۲۲ تیر ۱۳۹۰

۱۹:۳۰:۰۰
53174

داستان راستان- ۹ -

پس از شهادت على عليه السلام و تسلط مطلق معاوية بن ابى سفيان برخلافت اسلامى ، خواه و ناخواه ، برخوردهايى ميان او و ياران صميمى على عليه السلام واقع مى شد. همه كوشش معاويه اين بود تا از آنها اعتراف بگيرد كه از دوستى و پيروى على سودى كه نبرده اند، سهل است همه چيز خود را در اين راه نيز باخته اند.

تماس با هنر اسلامی

نشانی

نشانی دفتر مرکزی
ایران ؛ قم؛ بلوار جمهوری اسلامی، نبش کوچه ۶ ، مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام، طبقه دوم، خبرگزاری ابنا
تلفن دفتر مرکزی : +98 25 32131323
فاکس دفتر مرکزی : +98 25 32131258

شبکه‌های اجتماعی

تماس

تمامی حقوق متعلق به موسسه فرهنگی ابنا الرسول (ص) تهران می‌باشد