۴ دی ۱۳۸۹
در باغِ گل بر آتش نمرود می رسد
در باغِ گل بر آتش نمرود مي رسد با شعر ، با صداي دف و عود مي رسد اين بار هم به تارك طاغوت مي خورد سنگي كه از فلاخن داوود مي رسد پيغمبرانِ آمده ، رفته! مبارك است او كه ن
۴ دی ۱۳۸۹
لب ما و قصهی زلف تو، چه توهمی! چه حکایتی!
لب ما و قصه‌ي زلف تو، چه توهمي! چه حكايتي! تو و سر زدن به خيال ما، چه ترحمي! چه سخاوتي! به نماز صبح و شبت سلام! و به نور در نَسَبت سلام! و به خال كنج لبت سلام! كه نشسته ب
۴ دی ۱۳۸۹
تقویم ، شرمسار هزاران نیامدن
تقويم ، شرمسار هزاران نيامدن يك بار آمدن وَ پس از آن نيامدن اين قصه مال توست بيا مهربانترين! كاري بكن چقدر به ميدان نيامدن؟ اين خانه ي پر از گلِ پژمرده هم هنوز عادت
۴ دی ۱۳۸۹
از فاصله ای دور
از فاصله اي دور به هم مي ريزد بتخانه مغرور به هم مي ريزد مي آيي و از صلابت هر قدمت بت هاي زر و زور به هم مي ريزد
۴ دی ۱۳۸۹
یوسف فاطمه آقا کجایی
يوسف فاطمه آقا كجايي مردم ز هجران وغم جدايي ز دوري تو ندارم نوايي &
۴ دی ۱۳۸۹
نبي الله ابراهيم عليه السلام و بناء الكعبة المعظّمة
يجدر بنا ونحن نحاول دراسة التأريخ الإسلامي أن نتعرّف على تاريخ ‌بناء الكعبـة في مكة المكرمة ، وذلك يجرّنا إلى البدء بتاريخ بانيها إبراهيم ع
۲ دی ۱۳۸۹
مسجد گوهرشاد
مسجد گوهرشاد، يكي از بناهاي باشكوه و باستاني عهد تيموري است كه در اوايل قرن نهم قمري بنا شده است اين بناي تاريخي در جنوب حرم مطهر رضوي قرار دارد و به رواق‌‌هاي د
۲ دی ۱۳۸۹
مسجد جامع زاوغان سمنان
مسجد زاوغان در شمال محله زاوغان سمنان و در ميان باغ‌هاي سرسبز واقع شده است. اين مسجد كه از بناهاي قرن دوم هجري و مربوط به دوره تسلط علويان در اين سرزمين است، به هم
۲ دی ۱۳۸۹
کاشی کاری
اشيكاري يكي از روشهاي دلپذير تزئين معماري در تمام سرزمينهاي اسلامي است. تحول و توسعه كاشي ها از عناصر خارجي كوچك رنگي در نماهاي آجري آغاز و به پوشش كامل بنا در آثار ت
۲۹ آذر ۱۳۸۹
تعزیه خوانی در طاقانک
در طاقانک علاوه بر آیین و سنت هایی که شبیه بسیاری از شهرهای دیگر کشورمان برگزار می شود ، مراسم و آیین هایی نیز برگزارمی گردد که سابقه زیادی داشته و به نوعی آن را از سایر شهر ها و روستا های اطراف مستثنی می کند.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1686_ایثار یکی از وجوه بارز تعزیهخوانی.jpg/w/640)
۲۹ آذر ۱۳۸۹
ارتفاع پست در تئاتر دفاع مقدس
تئاتر در دفاع مقدس، هنری مؤثر نبوده و به تعالی دست نیافته است . البته نمایشنامه ها و نمایش های فراوانی در قلمرو مقابله با جنگ تجاوزکارانه عراق علیه ایران، در کشور ما نوشته و اجرا شد.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1689_ارتفاع پست در دفاع مقدس.jpg/w/640)
۲۹ آذر ۱۳۸۹
تئاتر دفاعمقدس به نگاه جدي و نو نياز دارد
امروز با نگاه بلندي كه مديريت بنياد فرهنگي روايت به جريان تئاتر انقلاب و دفاع مقدس دارد و اقبالي كه در كليت تئاتر كشور موجود است، آمادگي داريم از كساني كه دغدغههاي تئاتر انقلاب و دفاع مقدس دارند حمايت كنيم.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1690_تئاتر دفاعمقدس به نگاه جدي و نو1.jpg/w/640)
۲۸ آذر ۱۳۸۹
دور شدن از آيينهای نمايشی، باورپذيری مخاطب را كاهش میدهد
«هادی حوری» معتقد است در كارهای نمايشی هرچه از آيين دورتر و به تئاتر نزديكتر میشويم به همان نسبت هم باورها و دلدادگیهای مخاطب و كاركرد اصلی نمايش و آيين را از دست میدهيم.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1694_دور شدن از آيينهای نمايشی.JPG.jpg/w/640)
۲۸ آذر ۱۳۸۹
مفهوم و چیستی تئاتر خلاق
گفتگوی اختصاصی مركز هماندیشی استادان با دكتر دلخواه
وقتی نمایشنامهای نوشته میشود، نویسنده خلاقیت خود را به کار برده است. در نمایش خلاق، گروه اجرایی به خصوص کارگردان و طراحان تا حدودی ورای آنچه که نوشته شده حرکت میکنند و برای بهتر شدن آن، کارهایی را با نمایشنامه انجام میدهند که نویسنده به آنها فکر نکرده است.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1695_مفهوم و چیستی تئاتر خلاق.jpg/w/640)
۲۸ آذر ۱۳۸۹
برای گسترش تعزیه به حمایت بیشتری نیاز داریم
"علاءالدين قاسمي"گفت: تعزيه جايگاه ويژهاي در فرهنگ ايراني و اسلامي داشته و در تكيههاي معروف تهران اين مراسم با شكوه خاصي برگزار ميشده؛ اما حالا چنین فضایی وجود ندارد.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1696_برای گسترش تعزیه به حمایت بیشتری نیاز داریم.jpg/w/640)
۲۸ آذر ۱۳۸۹
برپايي دومين روز همايش سوگواره دانشگاهي نمايشهاي عاشورايي در 12 دانشگاه
همايش "دانشگاه و آيينهاي عاشورايي"به همت تئاتر دانشگاهي ايران و اداره كل امور فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به مناسبت ماه محرم و ايام عزاداري حسيني برگزار ميشود.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1697_همايش سوگواره دانشگاهي نمايشهاي عاشورايي.jpg/w/640)
۲۸ آذر ۱۳۸۹
گمشدهاي به نام تئاتر معنوي 5
میگویند نمایش از منابع خونین انسان برخاست آنجا که در آیینها و مناسک ابتدایی، انسان را به درگاه خدایان قربانی میکردند بر چنین بستری بعدها اولین صفحه نمایش شکل گرفت بیگمان جوهر تراژدی نیز از آیین و مناسک جدا نبوده است.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1698_تئاتر معنوی.jpg/w/640)
۲۸ آذر ۱۳۸۹
اجرا؛ سد بزرگ نمایشهای مذهبی
بهطور قطع نمایشها و آیینهای مذهبی بودند که باعث شکلگیری نمایش در ایران شدند و آیینها همچنان نقش، تأثیر و کارکردی اساسی در تئاتر امروز ایران دارند و شاید به جرات بتوان گفت که آیینها و نمایشهای ایرانی را نمیتوان از شیوه اجرای نمایشهای ایرانی جدا کرد.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1699_اجرا؛ سد بزرگ نمایشهای مذهبی.jpg/w/640)
۲۸ آذر ۱۳۸۹
تئاتر وامدار مذهب است نه بالعکس
یکی از مهمترین ویژگیهای نمایش «توبه نمیکنم» داستان متفاوت آن است. داستانی که در چارچوب و قالب نمایشهای مذهبی که غالباً از کلیشههایی خاص پیروی میکنند نیست. این نمایش پیرامون شخصیت حضرت علی(ع) است.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1700_تئاتر وامدار مذهب است.jpg/w/640)
۲۷ آذر ۱۳۸۹
سه نمايشنامه کوتاه از جنگ
تپه افلاک اثري است مشتمل بر سه نمايشنامه کوتاه در محور موضوعات جنگ تحميلي هشت ساله؛ که توسط سيد حسين فدايي حسين، به رشته تحرير درآمده است و انتشارات کتابهاي سيمرغ آن را در مجموعه ي روايت ديگر خود به بازار نشر فرستاده است.
![](https://media.abna24.ir/arts/media/2013/04/1701_بررسي مجموعه نمايشنامه تپه افلاک.jpg/w/640)