۱۶ فروردین ۱۳۹۵
نظر رهبر انقلاب درباره سینمای اسلامی
در شصتمین شماره مجله راه بخشهایی از گفتوگویی با آیتالله خامنهای در سال ۱۳۶۴ پیرامون مسایل هنر سینما در ایرانِ آن زمان ارائه شده که دغدغههای این روزها از جمله تاکید بر حمایت از جناح مومن به چشم میخورد.
۱۵ فروردین ۱۳۹۵
بررسی جایگاه شهر و زیبایی آن در هنر اسلامی
هنر اسلامی برای «شهر» و «زیبایی» جایگاه ویژهای را تبیین نموده که به علت عدم تبیین اندیشههای درست و ناب اسلام، این جایگاه با مسائل و مشکلات فراوانی رو به رو شده است.
۱۴ فروردین ۱۳۹۵
مصاحبه با کاظم چليپا، هنرمند نقاش انقلاب
کاظم چلیپا، نقاش هنرمند در مجامع هنری کشورمان هنرمندی صریحاللهجه لقب دارد، همانند آثارش که درست میروند سر اصل مطلب.
۱۴ فروردین ۱۳۹۵
گرافیک؛ هنر بدون مرز
چطور میتوان هنر گرافیک را که به گفته بسیاری هنری وارداتی است، با توجه به شاخصههای بومی و فرهنگی ایران بررسی کرد؟
۱۳ فروردین ۱۳۹۵
سوزندوزی؛ تراوش ذهنی که عشق میآفریند
هنر سوزندوزی در سیستان و بلوچستان
سوزندوزی یکی از هنرها و دستآفرینههای سیستان و بلوچستان است که با ظرافت دستان زن بلوچ و پشتکار مداوم آنان خلق میشود و عشق را به معنای واقعی نشان میدهد.
۱۳ فروردین ۱۳۹۵
بنای گنبد باز؛ داستانها و افسانهها
گاهی یک بنای تاریخی که از نظر معماری ساخت سادهای دارد، روایتگر داستان و افسانهای میشود که در طی سالیان به وجود آمده و به درازای عمر خود برای مردم منطقه و گردشگران و پژوهشگران جذاباند.
۱۱ فروردین ۱۳۹۵
هم نهادی فرهنگ معماری ایران و شبه قاره هند در عصر گورکانیان
ارتباط متقابل معماری ایران و هند را به طور کلی در دو عصر قبل از اسلام و بعد از اسلام میتوان مورد بررسی قرار داد. دوره بعد از اسلام، با حضور اعراب مسلمان بر دره سند که دوام چندانی نداشت، آغاز شد.
۱۰ فروردین ۱۳۹۵
محراب ۳۰۰ ساله مسجد مقدس جمکران + عکس
به مناسبت ایام نوروز محراب ۳۰۰ ساله مسجد مقدس جمکران در معرض بازدید میهمانان نوروزی و زوار این مکان مقدس قرار گرفت.
۹ فروردین ۱۳۹۵
دو اثر فاخر "خط رقاع" ؛ به مناسبت میلاد حضرت زهراء(س)
تکنیک خوشنویسی «رقاع» هم اکنون چندان مورد توجه نیست و مهجور مانده است، اما «استاد ناصر طاووسی» با استفاده از آن، آثار چشم نوازی گرافیكی آفریده است.
۹ فروردین ۱۳۹۵
اطلاعیه برگزاری کلاسهای تخصصی تاریخ و تحلیل خوشنویسی ایرانی
یک دوره کلاسهای تخصصی تاریخ و تحلیل خوشنویسی ایرانی، ویژه فارغ التحصیلان هنر، پژوهشگران و مدرسان خوشنویسی در تهران برگزار خواهد شد.
۷ فروردین ۱۳۹۵
آشنایی با خاقانی شَروانی از نامدارترین شاعران ایرانی
افضلالدّین بدیل بن علی خاقانی شروانی متخلّص به خاقانی (۵۲۰ قمری در شَروان - ۵۹۵ قمری در تبریز) از جملهٔ نامدارترین شاعران ایرانیتبار و بزرگترین قصیدهسرایان تاریخ شعر و ادب فارسی بهشمار میآید.
۷ فروردین ۱۳۹۵
به مناسبت میلاد با سعادت حضرت علی(ع) ؛
فراخوان نمایشگاه بزرگ خوشنویسی "مع الحق"
برج میلاد تهران و گروه فرهنگی هنری سدنا، نمایشگاه بزرگ خوشنویسی با نام مَعَ الْحَق را به مناسبت میلاد با سعادت امیرالمؤمنین امام علی (ع) برگزار میکنند.
۵ فروردین ۱۳۹۵
جایگاه هنر اسلامی در جامعه نوین/ قسمت نهم
پدیده ی هنریِ امروز، در مناسبات اقتصادی و شیء وارگی و كالاگونگی اثر هنری شكل می گیرد و هنرمند با غیبت از عوالم قدسی و معنوی، مسئولِ مرگِ هنراست.
۲۶ اسفند ۱۳۹۴
فیلم مستند "کهن شهر آمل" در حال تولید است/ اماکن مذهبی و آثار باستانی شهر چندهزارساله
فیلم مستند "کهن شهر آمل" به کارگردانی «آرمین رحمتی» به معرفی شهر آمل، اماکن مذهبی، بازار قدیمی، آثار باستانی و تاریخی این شهر می پردازد.
۲۵ اسفند ۱۳۹۴
جایگاه هنر اسلامی در جامعه نوین/ قسمت هشتم
مدرنیته همچون زالو از همه ی فرهنگ ها تغذیه و درنهایت آنها را مضمحل و نابود میكند و بازیركی در زیر نقابی تحت نام«پست مدرنیته» (كه ادامه ی مدرنیته است) پنهان میشود.
۲۱ اسفند ۱۳۹۴
تجلی مفاهیم معنوی در هنر خوشنویسی ایرانی
هنرمندان خوشنویس در ایران و بسیاری از كشورهای اسلامی، شانی را كه خداوند در قرآن برای قلم قائل شده است، درك کرده و سعی نمودهاند كه قلم خود را در مسیر نگارش این كلمات نورانی و مقدس به كار ببرند.
۱۸ اسفند ۱۳۹۴
معماری وحدت و ضرورت بازتأویل آن در معماری مدرن جهان اسلام
تأملاتی بر نگرش پدیدارشناختی نوربرگ ـ شولتز در باب معماری سرزمین های اسلامی
این مقاله بر آن است تا به خوانش انتقادی اندیش معماری متفکر و نظریه پرداز معاصر، کریستین نوربرگ شولتز، دربار معماری سرزمین های اسلامی بپردازد.
۱۷ اسفند ۱۳۹۴
جايگاه هنر اسلامی در جامعه نوين/ قسمت هفتم
تقابل سنت و مدرنیته یك تقابل بنیادین و ذاتی است وغیر قابل جمع و سازش! هنر سنتی و هنر مدرن یكی از صورت های محسوس این تقابل اند.
۱۶ اسفند ۱۳۹۴
تاثیر نمادهای سنتی در مکتب سقاخانه
با توجه به مطالعات و بررسیهایی که انجام گرفت برای مقاله حاضر هدف این است که برسی کنیم آیا نمادهای سنتی در نقاشی سقاخانه تاثیر گذاشته است یا خیر؟
۱۵ اسفند ۱۳۹۴
آشنایی مختصر با شیخ محمود شبستری همراه با شرحی بر گلشن راز
شیخ محمود شبستری از عارفان و شاعران برجسته اواخر قرن هفتم اوایل قرن هشتم در سال 667 - 687 هجری - در شبستر از نواحی تبریز دیده به جهان گشود.